Aþaðýdaki alýntý tek baþýna anlamsýz gibi duruyor ama...
Gönderinin muhtabýnýn sayýn @bawer olduðunu belirtmek için koydum.
Selam "Madam Despina" ahalisi.
Þiþe' ye iliþkin TA ve TA ya iliþkin bir þeyler paylaþmak için uzun bir gönderi olacak.
Ýlgili baþlýk altýnda paylaþýnca;
Troll' ün birinin gelip, "özet geç lan..." diyerek can sýkmasý... Veya kendini topik aðasý sanan tiplerle yüz göz olma ihtimaline karþý buraya yazacaðým. Sonra durduk yere ban yiyoruz.
Dahasý da aslýnda yazacaklarým, geçmiþte "kanal bandý nedir, nasýl oluþur?" la ilgili olduðundan burasý daha uygun.
Gelelim mevzuuya:
1-NEDEN DÖNDÜ?
29.09 tarihindeki uzun düzeltme çubuðundan sonra hepimiz bir yerlerde kanal alt-üst bandý çizimlerini görmüþüzdür sosyal medyada.
Kanal çizgileri iyi, güzel ve meseleyi özetle görmemizi saðlayan araçlardýr. Herkes çizebilir(doðru veya yanlýþ).
Ama yetersiz araçlardýr. Bu konuyu gerilerde yazdým. "Kanal çizgileri nasýl oluþur, niye oluþur?" temalý.
Ancak iþi daha ayrýntýlý biçimde görmek istiyorsanýz. Bakmanýz gereken onlarca araç var hemen her periyotta.
Bakalým bu araçlarýn bir kýsmý düþüþün nedenini açýklayabiliyor mu?
Yukarýdaki grafiðe bakarak ben þu çýkarýmý yapýyorum mesela...
Düþtü çünkü:
1-Aylýk R4 direncine(8.04) çarptý ve üzerine yerleþemedi.
2-3 Aylýk R3 direnci(7.83) üzerinde de kapanýþ gelmeyince... GAK(Gömün a...) formasyonu çalýþtý.
Tabi buna baþka açýlardan bakmakta mümkün.
"-X topladýðý malý sattý, Y aldýklarýný virmanladý vb... " diye.
Teknik; sonuçlardan gözlemleme eylemidir. Teknik aracýlýðý ile nedenleri biz çýkartýr veya çýkartamayýz.
Çoklukla da nedenin bizim için önemi yoktur. Neyse sonuç olarak;
1-DÖNÜÞ bölümü böyle baþladý.
2-NEREYE KADAR DÜÞEBÝLÝRDÝ(DEVAM EDECEKSE DÜÞER?)
Doðaldýr ki, bu sorunun tek bir cevabý yoktu. Ve hiç bir vakada da yok.
Aþaðýdaki grafikte iþaretli seviyelerin her biri destekti, her birinden dönebilirdi... Dönmedi...
Peki nereden döndü:
Kanal alt bandýndan deðil

Ýlk grafiðe 3. eklemeyi yapalým:
Altýna inse(veya inerse) artýk "istim üzerinde" olmaktan çýkacaðý(uzun vade için de) Yýllýk Pivot Direnci R1...
2-PEKÝ ÞÝMDÝ NE OLABÝLÝR?
Bir takým kýsa vade göstergelerde düzelmeler olsa da 6.78 altýna sarkmasý halinde, "geçen tam deðememiþtim gideyim de bir daha dokunayým" diyerek 6.65 e dek sarkabilir...
(ki ilgili topikte de 7.12 seviyesinin önemli olduðunu altýnda kaldýðý sürece görüntünün zayýf olduðunu ASAP yazmýþtý!

)
Veya sýrayla aþaðýdaki dirençleri yukarý doðru deneyebilir.
Son ek olarak :
Yýl boyu 6.65 üzerinde kaldýðý sürece "istim üzerinde", Ay boyu 7.12 altýnda kaldýðý sürece "zayýf) olduðunu düþünmekte yarar var.
Yýl sonuna dek ne zamanki 7.32 üzerine atar o zaman "ahaaa gidiyor!" deme ihtimali oluþur.
Bence....
Yakýn Dirençler:
6.94 - 6.95
7.06
7.13
7.32
Yer Ýmleri