Merhaba obblomovv.bir süredir yazdýklarýnýzý takip ediyorum.uzun vadede ( 1 sene ) tavsiye edebileceðiniz hisse senetleri var mý ?
Selamlar.
Listeye düþen Yýldýz pazar hisselerinin çoðu ayný zaman uzun vadede prim yapabileceðini öngördüðüm hisselerdir. Sütun açýklamalarýný incelerseniz, indikatör ve pivot satýrý "boþ" hisseler arasýndan grafiði aklýnýza yatanlar arasýnda seçim yapýlabilir.
Meþreb olarak biraz daha "kýsa" baktýðýmdan "uzuna" özel bir çalýþma yapmadým.
Aslýnda þahsi fikrim þudur ki;
Bu listeye giren Yýldýz Pazar hisselerinin çoðu uzun vade tutulabilecek hisselerdir.
Ancak, volatil dönemlerinde olduklarýndan destek ve dirençlere tüm hisselerde olduðu gibi dikkat etmekte yarar var.
Liste için; gelecek hafta sonuna dek, Haftalýk ve Aylýk destek/dirençleri de hesaba katan yeni bir yapý oluþturmayý umuyorum.
O zaman daha kolay eleyebiliriz.
https://www.kisavade.com/
Al,sat,tut,yakala,sýk,býrak vb. tavsiye için aracý kurumunuzla görüþün.
Bende kýsa vadede alým satým yapmak istiyorum.ancak o hýza yetiþmek biraz zor sanýrým.ama yinede sizin kýsa vade görüþlerinizi uygulamaya çalýþýyorum.bizim borsada uzun vadede kazanç daha olabilir gibi olduðu için aklýmda o da var.sizin listenizi takip edeceðim.ilginiz için teþekkür ederim.
Þahsi fikrimi söyleyeyim;
Bizim borsamýz uzun vade, "Al-Unut" tarzý yatýrýma pek uygun deðil.
Þiþe, Soda, Tekfen vb. yatýrýmcýsý arkadaþlar ayrýntýlý bilgi verir sorarsanýz.
Bir kaç nadir hisse 3-5 yýllýk periyotta faiz ve döviz üzerinde getiri saðlayabilir.
Ama ülkemizde döviz bazlý katlayarak büyüyen þirket sayýsý 1-2 vardýr veya yoktur.
Bu durumda da yine, "doðru zamanda doðru hissede olma" meselesine geliyoruz.
Ekran baþýnda, seans takip etmeyen arkadaþlara aylýk altýnda(en az 1 ay vade) yatýrým tavsiye etmem.
Kýsa vade, bilgi, tecrübe vb dýþýnda ciddi irade ve disiplin gerektiren bir strateji.
Onu baþaran (iþin psikolojisini dýþarýda tutarak), her vadeyi kotarýr diye düþünüyorum.
Uzun vade için söylediklerinizde haklý olabilirsiniz.o 1-2 hisseyi yakalamak esas konu sanýrým.kýsa vade için sizin görüþlerinizi dikkate alacaðým.tekrar teþekkürler.
Rica ederim. Kendi süzgecinizden geçirin elbette.
Uzun vade potansiyeli olan hisseler için, genel olarak formasyon analizi yapýyoruz.
"Olasý hedef nedir?" diye.
Günlük ve üzeri periyodda formasyon oluþturan hisseler genelde hedef fiyatýna aylarý bulan vadede ulaþýrlar. Bunlarý takip etmek yararlý olabilir. Ayrýca "KOU" nun "U" su...
Ek: Kendinden "biz" diye söz eden insanlardan hazzetmem. Yazdýðýmý okuyunca ayný duyguya kapýldým.
Amaç kollektif bir çalýþmaya evrilmek, buna motive etmek. Þimdilik ben yapýyorum.
Bir de temel analizi güçlü bir arkadaþý bulsak... 10 numara iþler çýkacak ama...
Þimdilik yok.
*Yazý baþtan sona yazým hatasý dolu imiþ. Komple deðiþti neredeyse...
Son düzenleme : obblomovv; 25-11-2019 saat: 00:24.
UV tuttuðum bütün hisselerde kardayým ama satmaya kýyamýyorum.Sýkýntý þu, bu hisselerin çoðunu daha önce de aldým ve kar görünce dayanamayýp sattým ama hepsi yine aldýðým yerlere geri döndü ve tekrar aldým. Gerçekten boða piyasasýna girdiysek ki neden girdik onu da bilmiyorum, o zaman giden trenin arkasýndan mendil sallayarak bakakalmak var iþin içinde. Trade ise bana göre deðil maalesef, takip gerektiriyor, yok stop koy dirence bak sat destekten al bunlar için mesai ayýrmak lazým bu yüzden yapabilene büyük saygým var.
Bu minvalde, sayýn obblomovv, sizin BIST için öngörünüz nedir, gider mi daha?![]()
Paylaþýmlarým asla yatýrým tavsiyesi deðildir. Kendi aklýnýza ve tecrübelerinize göre yatýrýmlarýnýza yön veriniz.
Yer Ýmleri