Yok o ekonomi yonetimi
Ismen koptu darýsý algyo ve acselin baþýna kozalar altýn düþtü geri cekilmesinde
XU100 farklý bakýþ açýlarý ile gelecek hafta için bir projeksiyon oluþturmaya çalýþalým:
1-Zirvden dibe Fibo...
Yoruma gerek var mý bilmiyorum...
Dipten %38 civarý yükselerek, 98.209 daki düzeltme seviyesinin biraz altýnda kapattýk.
En yakýn direnç diyebiliriz bu seviye için:
![]()
2-Mevcut ve varsayýmsal kanallar.
1 numaralý kanal üst bandý ekrandaki çizgiler arasýnda en çok çalýþan kanal.
2 numaralý düþen kanal henüz varsayýmsal bile deðil. Sadece daha önceki tepeyi geçemediðimiz için "olabilir mi?" nin ifadesi.
3 numaralý kanal henüz 3.kez çalýþmýþ deðil.
4 numaralý kanal sadace 1.nin paraleli o da sadece varsayýmsal...
Köþede dursunlar.
3-Klasik Pivotlar ve Ortalamalar.
Burada en çok önemsediðim 3 Aylýk pivot seviyesi(98.705) 3. kez denedik ve üzerinde kapatamadýk.
Yukarý yönlü ataklarda en yakýn ortalama direnci anlýk deðeri 99.434 olan 50G EMA ortalama.
4- Camarilla Pivot ve Haftalýk Ichimoku.
Camarilla(Yýllýk) pivotun 4.desteðinin üzerine attý endeks 5 hafta sonra bu kapanýþla.
Ayný zamanda Haftalýk IM SSA' nýn da.
En alt ekrandaki gösterge Haftalýk IM Tenkansen' in önümüzdeki ilk iþ gününde fiyata doðru aþaðý yaklaþacaðýný,
98.964 de yeni bir direncimiz olacaðýný müjdeliyor.
5- Özet:98.705 üzerinde kapanýþlar önem arz edecek haftaya.
Daha önce de belirttiðim gibi, 94-805-98.705 yatay bölge olarak kabul edilebilir. ***
Altý aþaðý, üstü yukarýyý iþaret edecek biçimde.
Diye düþünüyorum ben...
***Aha o gönderi:
https://www.kisavade.com/
Al,sat,tut,yakala,sýk,býrak vb. tavsiye için aracý kurumunuzla görüþün.
Bugün yine týrtýk yaptýk üstadým. Þu aþamada UV girilecek hiçbir kaðýt göremiyorum. Dün size sorduðum lütfedip cevapladýðýnýz hisselerden al-sat yaptým ama hepsi KY'ye yüksekten satýp çýkma hesaplarý gibi geliyor bana belki de ben çok paranoyak olmaya baþladým bilmiyorum. Diðer malum hisse yine %10 tavan yaptý, ama önce bir taban yaptý. Bu arada alan satan %20 kazandý, düþünün böyle saçma piyasa mý olur. Ben ise, korkak yatýrýmcý olarak hissede %25 daha sattým tepeden karýn da %50'si ile gidiyorum neden mi çünkü kaðýt her yerde pazarlanmaya baþladý. Twitter, telegram gruplarý açýlýyor, KY'ler zengin olma hayalleri ile coþuyorlar. Araba modelleri paylaþýyorlar, 5 tavan yaparsa bunu alýrým diyorlar.
USD fütursuzca artýyor oysaki gevþemesi lazým artýk ama yok, MB kararlar alýyor ama kimse anlamýyor. Herkes paradan ekonomiden bahsediyor ama dünyada bugün 5000 toplamda 150 bin "insan" ölmüþ takan yok. 150 bin insan bir "þehir" ve Trump çýkmýþ hala ekonomiyi canlandýrmaktan ve paradan bahsediyor.
Ýnsanoðlu "adam" olmaz, iþin özü budur.
Paylaþýmlarým asla yatýrým tavsiyesi deðildir. Kendi aklýnýza ve tecrübelerinize göre yatýrýmlarýnýza yön veriniz.
"Týrtýk" bölümü için; Elinize saðlýk. Yapabilene aþkolsun, helal olsun.
Þahsen ben, bana göre uzun zamandýr al-sat yapmýyorum.
Daha önceki deneyimlerim, uzun süre ekrandan uzak kalýrsam "ürkek" bir psikolojiye büründüðüm yönünde.
Sýrf bu yüzden piyasayý takipten vazgeçmiyorum. Karamsar olduðumu defalarca belirttim. Anaparamý koruyabildiðim sürece,
fýrsatlarýn bitmeyeceðini... Hatta belki daha iyilerini bulabileceðimi düþünüyorum.
Geri kalanýna zaten külliyen katýlýyorum.
Daha önce de tekrar ettim.
Corona meselesi bugün bitsin...
Ardýl ekonomik etkilerini de kenara koyalým.
Bizim zaten yeterince sorunumuz var kendimize yetecek.
1-Suriye meselesi ne oldu?
2-"S400' ler Nisan' da kurulacak" dendi...
3-Libya' da durum nedir?
4-Kredibiltemiz ne durumda, ekonomimiz sürdürelebilir mi?
Siyasi bir mesele olarak deðil. Bir yatýrýmcý olarak deðerlendiriyorum bunlarý...
Ehhh! Üzerine de Corona sürecinin henüz muðlak olduðu, ekonomik etkisinin boyutunun henüz tespit edilemez olduðunu eklersek...
Bir tek olumlu haber var... Parasal geniþleme...
Zaten GOÜ' ler için satýlan-satýn alýnan tek haber de bu.
Güzel. Öznel olarak bizim için þimdi yukarýdaki sorularýn cevabýna ihtiyacýmýz var...
Bende bu bilgiler yok...
Sadece 28 Þubat' ýn endeks üzerindeki etkisi:
Ek Not: 27 Þubat' ý iþaretlemiþim grafikte. 28 Þubat 1 sonraki bar.
Yer Ýmleri