Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
32,34 10% 57,58 Mn 32,34 / 32,34
38,28 10% 203,87 Mn 36,38 / 38,28
141,20 9.97% 116,06 Mn 133,00 / 141,20
2,54 9.96% 167,65 Mn 2,44 / 2,54
237,30 9.96% 99,37 Mn 211,80 / 237,30
172,80 -10% 795,29 Mn 172,80 / 200,80
18,18 -10% 114,87 Mn 18,18 / 20,30
356,50 -9.97% 934,30 Mn 356,50 / 396,00
2,89 -9.97% 908,73 Mn 2,89 / 2,95
22,24 -9.96% 133,97 Mn 22,24 / 24,00
3,13 -0.32% 11,54 Mr 3,05 / 3,23
205,00 4.22% 8,41 Mr 194,60 / 206,80
323,25 -1.75% 7,87 Mr 321,25 / 325,25
23,94 0.42% 5,26 Mr 22,02 / 24,48
82,35 -1.44% 4,29 Mr 81,30 / 83,00
19,16 -1.34% 419,25 Mn 18,90 / 19,27
411,75 -0.54% 4,14 Mr 411,00 / 421,50
205,00 4.22% 8,41 Mr 194,60 / 206,80
754,00 -1.44% 1,17 Mr 750,00 / 761,00
93,90 -1.73% 215,34 Mn 93,70 / 94,65
116,30 -2.02% 107,35 Mn 116,10 / 117,20
411,75 -0.54% 4,14 Mr 411,00 / 421,50
31,52 -1.62% 36,97 Mn 31,36 / 31,76
10,73 -2.01% 126,62 Mn 10,70 / 10,86
81,00 1.12% 297,85 Mn 79,55 / 81,80

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 585/721 ÝlkÝlk ... 85485535575583584585586587595635685 ... SonSon
Arama sonucu : 5765 madde; 4,673 - 4,680 arasý.

Konu: Madam Despina

Dolarýn düþmesini hiç sevmiyorum. Makro olarak baksak TL deðerlendiðinde ithalat kolaylaþýyor, ihracat karlarý azalýyor. Kýsa vadede vatandaþýn aldýðý ürünler pahalanýyor ve enflasyon etkisi yapýyor ama uzun vadede bu ürünlerin içerde üretilmesini teþvik ediyor yüksek dolar.

Borsa olarak baksak dolar düþtüðünde Ereðli ayný seviyede kalsa dahi dolar bazlý deðeri yükseldiðinden yabancý satýþý yeme ihtimali artýyor.

Yýllarca Çin kendi paralarýný dolar karþýsýnda deðersiz kýldýlar. Hatta Trump Çin'in böyle yaparak haksýz rekabet yaptýðý yönünde çok açýklama yaptý.

2.  Alýntý Originally Posted by StranGe_PassenGer Yazýyý Oku
    Dolarýn düþmesini hiç sevmiyorum. Makro olarak baksak TL deðerlendiðinde ithalat kolaylaþýyor, ihracat karlarý azalýyor. Kýsa vadede vatandaþýn aldýðý ürünler pahalanýyor ve enflasyon etkisi yapýyor ama uzun vadede bu ürünlerin içerde üretilmesini teþvik ediyor yüksek dolar.

Borsa olarak baksak dolar düþtüðünde Ereðli ayný seviyede kalsa dahi dolar bazlý deðeri yükseldiðinden yabancý satýþý yeme ihtimali artýyor.

Yýllarca Çin kendi paralarýný dolar karþýsýnda deðersiz kýldýlar. Hatta Trump Çin'in böyle yaparak haksýz rekabet yaptýðý yönünde çok açýklama yaptý.
    Ýthal ikame ile olmuyor iþte hocam o iþ.
    Çin gibi özgün ürününüz, "0" dan üretiminiz varsa anlamlý.
    Biz makineyi dýþarýdan alýp ara mamül üretiyoruz.
    Veya ürettiðimiz makinenin parçalarýný dýþarýdan alýyoruz.
    Enflasyon zaten en büyük belamýz.

Kur düþük olursa cari açýk veriyoruz, yüksek olursa enflasyon azýyor...
    Tam býçak sýrtý yani.
    https://www.kisavade.com/
    Al,sat,tut,yakala,sýk,býrak vb. tavsiye için aracý kurumunuzla görüþün.

Alýntý Originally Posted by obblomovv Yazýyý Oku
    Ýthal ikame ile olmuyor iþte hocam o iþ.
    Çin gibi özgün ürününüz, "0" dan üretiminiz varsa anlamlý.
    Biz makineyi dýþarýdan alýp ara mamül üretiyoruz.
    Veya ürettiðimiz makinenin parçalarýný dýþarýdan alýyoruz.
    Enflasyon zaten en büyük belamýz.

Kur düþük olursa cari açýk veriyoruz, yüksek olursa enflasyon azýyor...
    Tam býçak sýrtý yani.
    Elbette optimal bir seviye vardýr.

Mesela BloombergHT'de demirçelik üretiminde bir yönetici konuþuyordu. Dolarýn yatay gittiði zamanlardý... Yassý demir üretimini biz yapsak atýyorum kilosu 10TL oluyor. Ama hurda demirleri bir gemiye yükleyip rusyaya gönderip oradan yassý demir haline getiren þirkete yaptýrsak her þey dahil 8 TLye geliyor. Ben özel sektörüm. Düþük maliyete bakarým diyor haklý olarak. Bir bakýyorsun cari açýðýn 1 milyar dolarý buradan. gibi...

Dolar fiyatý yüksek olsa yurtiçinde maliyetler arttýðýndan fiyat da artacak ama dýþarý giden bir döviz kalemi artýk gitmeyecek.

Toyota CHR Türkiye'de üretiliyor %88 yerli. Yani yapýlabiliyor aslýnda. Bütün mesele üretime ve ihracata odaklanmak ve bu iþi yapanlarýn kar etmesini saðlayacak hamleler yapabilmek. Keþke bütün meselemiz Üretim ve Ýhracat olabilseydi yýllardýr.

https://www.toyota.com.tr/about/news...a-ve-c-hr.json

4.  Alýntý Originally Posted by StranGe_PassenGer Yazýyý Oku
    Elbette optimal bir seviye vardýr.

Mesela BloombergHT'de demirçelik üretiminde bir yönetici konuþuyordu. Dolarýn yatay gittiði zamanlardý... Yassý demir üretimini biz yapsak atýyorum kilosu 10TL oluyor. Ama hurda demirleri bir gemiye yükleyip rusyaya gönderip oradan yassý demir haline getiren þirkete yaptýrsak her þey dahil 8 TLye geliyor. Ben özel sektörüm. Düþük maliyete bakarým diyor haklý olarak. Bir bakýyorsun cari açýðýn 1 milyar dolarý buradan. gibi...

Dolar fiyatý yüksek olsa yurtiçinde maliyetler arttýðýndan fiyat da artacak ama dýþarý giden bir döviz kalemi artýk gitmeyecek.

Toyota CHR Türkiye'de üretiliyor %88 yerli. Yani yapýlabiliyor aslýnda. Bütün mesele üretime ve ihracata odaklanmak ve bu iþi yapanlarýn kar etmesini saðlayacak hamleler yapabilmek. Keþke bütün meselemiz Üretim ve Ýhracat olabilseydi yýllardýr.

https://www.toyota.com.tr/about/news...a-ve-c-hr.json

Doðrudur.
    Dediðim gibi, "býçak sýrtý" bir mesele.
    Bir üretim-ihracat hamlesi ile birlikte planlý-programlý olursa... Daaa....

5.  Alýntý Originally Posted by StranGe_PassenGer Yazýyý Oku

Çin'in son yýllarda gösterdiði ekonomik baþarýsýnýn en önemli sýrrý, iþçi maliyetlerinin son derece düþük olmasý. Sömürülecek milyonlarca insaný var.

Öte yandan biz, ayraný yok içmeye, tahtýrevanla gider sýçmaya misali, romantik bir þekilde ÝSG, KVK, Çalýþma Yasasý diyerek maliyetleri habire arttýrdýk. Çok kiþi farkýnda deðil: Þu an piyasada tüm kurallarla iþ yapmak ve rekabetçi fiyatlar oluþturmak imkansýza yakýn bir þey. Sýkýysa bir iþçiyi 2 ay deneme süresi geçtikten, hadi 6 ay kýdem tazminatýna hak kazandýktan sonra diyelim, performansý yetersiz diye iþten çýkar! Çalýþma yasasý kötüye kullanýlabilecek maddelerle dolu. Avukatlar akbaba gibi bekliyor bu tarz iþçileri. Hemen iþe iade davasý açýyorlar. Ýþçinin her iddiasýnýn yanlýþ olduðunu iþverenin somut bir þekilde kanýtlamasý gerekiyor. Ýþçinin böyle bir zorunluluðu yok. Þayet her þeyi kýlýfýna uygun yapmadýysanýz: Ýþe iade, ihbar tazminatý, yargýlama giderleri vs. derken canýnýzý okuyorlar. Ýþçi düþmaný deðilim, ama yaratýlan haklar kötüye kullanmaya çok müsait. Bir iþçi KVK Yasasýna aykýrý olarak bir verinizi paylaþtýðýný iddia etsin ve sizde de bunun aksini kanýtlayacak bir belge olmasýn. Öttürürler. Ýleride bu daha fazla karþýmýza çýkacak. ÝSG için katlanýlan ilave maliyetleri anlatsam bitiremem. Tabii ki emniyet, iþ saðlýðý ve güvenliði önemli. Ama uygulamada o kadar ileri gidiliyor ki! Ýnanýlmaz gereksiz ilave maliyetler söz konusu.

ABD'de patron her þeydir. Ne sigorta pirimi öder, ne sözleþme yapmak zorunluluðu var. Performansý yüksek olan, kendisine katma deðer katan iþçiyi baþ tacý ederler, ama performansý kötüyse, iki dudaðýnýn arasýndadýr. Bu sayede iþlerinin kalitesini artýrýrlar.

1992 yýlýydý. Ýlk uzun süreli yurt dýþý tecrübemdi. ABD'de bir dükkâna, maðazaya, restorana vs. gittiðinizde inanýlmaz bir ilgiyle karþýlanýrsýnýz. Çünkü görevliler öyle davranmak zorunda. Aksi halde kapýyý gösterirler. Dönüþte Frankfurt hava limanýndan aktarmam vardý. Bir markete girdim, alýþveriþ yaptým, kasaya geldiðimde kasiyer aðzýnda bir sakýz, yan kasiyerle sohbet ediyordu. Beni gördüðü halde istifini bile bozmadý. Ben de sessizce bekledim, ne zaman keyfi gelip de benimle ilgilenecek diye. Niye? Çünkü Almanya'da sendikalar var. Ýþçi haklarý var. Ýstesen de atamazsýn. Akla karayý seçersin.

Sosyal devlet, eðitimli ve ahlaklý vatandaþlar gerektirir. Aksi halde, ekonomik geliþme için kapitalizmin kurallarý iþler.

Neyse, bu saatte çok uzun oldu...
    Tüm yazdýklarým þahsi fikrimdir. Yatýrým tavsiyesi kapsamýnda deðerlendirilmemelidir.

6.  Alýntý Originally Posted by Amateur Yazýyý Oku
    Çin'in son yýllarda gösterdiði ekonomik baþarýsýnýn en önemli sýrrý, iþçi maliyetlerinin son derece düþük olmasý. Sömürülecek milyonlarca insaný var.

Öte yandan biz, ayraný yok içmeye, tahtýrevanla gider sýçmaya misali, romantik bir þekilde ÝSG, KVK, Çalýþma Yasasý diyerek maliyetleri habire arttýrdýk. Çok kiþi farkýnda deðil: Þu an piyasada tüm kurallarla iþ yapmak ve rekabetçi fiyatlar oluþturmak imkansýza yakýn bir þey. Sýkýysa bir iþçiyi 2 ay deneme süresi geçtikten, hadi 6 ay kýdem tazminatýna hak kazandýktan sonra diyelim, performansý yetersiz diye iþten çýkar! Çalýþma yasasý kötüye kullanýlabilecek maddelerle dolu. Avukatlar akbaba gibi bekliyor bu tarz iþçileri. Hemen iþe iade davasý açýyorlar. Ýþçinin her iddiasýnýn yanlýþ olduðunu iþverenin somut bir þekilde kanýtlamasý gerekiyor. Ýþçinin böyle bir zorunluluðu yok. Þayet her þeyi kýlýfýna uygun yapmadýysanýz: Ýþe iade, ihbar tazminatý, yargýlama giderleri vs. derken canýnýzý okuyorlar. Ýþçi düþmaný deðilim, ama yaratýlan haklar kötüye kullanmaya çok müsait. Bir iþçi KVK Yasasýna aykýrý olarak bir verinizi paylaþtýðýný iddia etsin ve sizde de bunun aksini kanýtlayacak bir belge olmasýn. Öttürürler. Ýleride bu daha fazla karþýmýza çýkacak. ÝSG için katlanýlan ilave maliyetleri anlatsam bitiremem. Tabii ki emniyet, iþ saðlýðý ve güvenliði önemli. Ama uygulamada o kadar ileri gidiliyor ki! Ýnanýlmaz gereksiz ilave maliyetler söz konusu.

ABD'de patron her þeydir. Ne sigorta pirimi öder, ne sözleþme yapmak zorunluluðu var. Performansý yüksek olan, kendisine katma deðer katan iþçiyi baþ tacý ederler, ama performansý kötüyse, iki dudaðýnýn arasýndadýr. Bu sayede iþlerinin kalitesini artýrýrlar.

1992 yýlýydý. Ýlk uzun süreli yurt dýþý tecrübemdi. ABD'de bir dükkâna, maðazaya, restorana vs. gittiðinizde inanýlmaz bir ilgiyle karþýlanýrsýnýz. Çünkü görevliler öyle davranmak zorunda. Aksi halde kapýyý gösterirler. Dönüþte Frankfurt hava limanýndan aktarmam vardý. Bir markete girdim, alýþveriþ yaptým, kasaya geldiðimde kasiyer aðzýnda bir sakýz, yan kasiyerle sohbet ediyordu. Beni gördüðü halde istifini bile bozmadý. Ben de sessizce bekledim, ne zaman keyfi gelip de benimle ilgilenecek diye. Niye? Çünkü Almanya'da sendikalar var. Ýþçi haklarý var. Ýstesen de atamazsýn. Akla karayý seçersin.

Sosyal devlet, eðitimli ve ahlaklý vatandaþlar gerektirir. Aksi halde, ekonomik geliþme için kapitalizmin kurallarý iþler.

Neyse, bu saatte çok uzun oldu...

Elinize saðlýk.
    Kural, kanun, kaide...
    Ýnsanla anlamlý bunlar.

7. Bankalarda yabancý payý:

Akyatýrým' a ait raporda diðer bazý þirketler de þurada:

https://www.akyatirim.com.tr/apps/PD...d.aspx?ID=4962

Günaydýn üstadým. Yeþil dev Hulk hiç þaþýrtmadý. Kendisini 12 TL'de de 8 TL'de de takip ederdim, her kademede herkesi zarara sokuyordu yine yapacaðýný yaptý o kadar olumlu habere karþý kýrmýzý.

Kiracýda iþler hala yolunda gidiyor, enteresan.

Cumartesi gecesi BTC'deki hareketi gördünüz mü, yürek dayanmazdý vallahi. Balinalar bir sattý pir sattý. Satmaya doyamadýlar o derece.
    Paylaþýmlarým asla yatýrým tavsiyesi deðildir. Kendi aklýnýza ve tecrübelerinize göre yatýrýmlarýnýza yön veriniz.

Sayfa 585/721 ÝlkÝlk ... 85485535575583584585586587595635685 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •