Originally Posted by
Þehitoðlugazi
Tekfen Forumunda son derece bilgili, donanýmlý arkadaþlar var. Holding ve þirketlerini yakýndan takip ediyorlar, bilgilerini paylaþýyorlar.
Ben de bir Tekfen yatýrýmcýsýydým, çok büyük bir zarar ile (elbette kendi ölçülerimle) yatýrýmýmý sonlandýrdým. Ama halen forumu takip ediyorum.
Malum taahhüt grubunun elindeki projeler belli, yeni proje alamýyor.
Toros alanýnda ülkemizin en büyük kapasitesine sahip þirketi, bugünler de çok sanýrým fabrikalarý %95-%98 kapasite ile çalýþýyor ama maalesef holding içindeki gelir payý %30'un üzerine çýkamýyor.
Yumurtalýkta yapýlmasý planlanan, CFS olarak adlandýran proje için Çed onayý çýktý ama Milyar dolarýn üzerinde bir yatýrým gerektiriyor, bu puslu havada yönetimin bu yatýrýmda temkinli davranmasýný hoþgörüyle karþýlamak lazým.
Petroldeki düþüþ Azerbaycan'daki projeleri de etkiledi elbette.
Tarým ve teknoloji yatýrým firmasý Ventures gelecek de adlarýndan daha çok söz ettirebilir.
Finans yapýsý herkesin malumu, döviz hareketliliðinden pek etkilenmiyorlar.
Özellikle Gökyiðit ailesine karþý ayrý bir saygým var, Ýstanbul'a yolunuz düþerse, Ataþehir'de Nezahat Gökyiðit Botanik Bahçesi, muhteþem bir eser, her türlü övgüyü sonuna kadar hakkediyor.
Ülkemizin geçmiþinde olduðu gibi geleceðinde de Tekfen her zaman olacaktýr.
Ama teknik konularýn üstadý sayýn Oblomov'dur, onun 10'da 1'i kadar bilgim olsa, muhtemelen þu an maliyetlerimi düþürebilmiþ bir þekilde Tekfen'de olurdum.
Tekfen ile ilgili nacizane aktarabilecklerim bunlar. Baþta da belirttiðim gibi Tekfen forumu bu anlamda bir derya...
Saygýlar...
Yer Ýmleri