Originally Posted by
streak
Herkese merhaba, Ittifak holding ile ilgili aþaðýdaki gibi haber geldi , bu nasýl etkiler gidiþatý , yorum yapabilecek varmýdýr, üstadlardan yardým rica ediyorum
Ýttifak Holding, 10.000.000 TL deðerinde tahsisli sermaye artýrýmýna giderek, sermayesini 100.000.000 TL'ye çýkarma kararý aldý
BORSAGUNDEM.COM
Ýttifak Holding (ITTFH) Yönetim Kurulu, bugün (28 Mayýs) gerçekleþen toplantýda tahsisli sermaye artýrýmýna gitme kararý aldý.
Holding tarafýndan Kamuyu Aydýnlatma Platformu'na (KAP) gönderilen açýklamaya göre, 90.000.000 TL sermayeye sahip holding, sermayesini 10.000.000 TL artýrarak 100.000.000 TL'ye çýkarmak için çalýþmalara baþladý.
Açýklamada, onay alýnmasý halinde tahsisli olarak gerçekleþtirilecek sermaye artýrýmýnda 10.000.000 TL nominal deðerli B grubu payýn Noya Çelik Sanayi ve Ticaret'e satýlacaðý belirtildi.
Ýttifak Holding'in kayýtlý sermaye tavaný ise 600.000.000 TL seviyesinde bulunuyor.
Holdingin KAP'a gönderdiði açýklamanýn tamamý þu þekilde:
Þirketimizin 28.05.2020 tarihli gerçekleþtirilen Yönetim Kurulu toplantýsýnda;
1-Þirketimizin 600.000.000 TL tutarýndaki kayýtlý sermaye tavaný içinde, 90.000.000 TL olan çýkarýlmýþ sermayesinin 100.000.000 TL'ye artýrýlmasýna, artýrýlacak sermayeyi temsil eden beheri 1,0 TL nominal deðerli 10.000.000 TL payýn diðer ortaklarýn yeni pay alma haklarý tamamen kýsýtlanarak tahsisli ihraç edilmesine,
2- Sermaye artýrýmý nedeniyle ihraç edilecek, toplam 10.000.000 TL nominal payýn, B grubu imtiyazsýz ve Borsa'da iþlem görebilir nitelikte olmasýna,
3- Tahsisli olarak gerçekleþtirilecek sermaye artýrýmýnda 10.000.000 TL nominal deðerli B grubu payýn Noya Çelik Sanayi ve Ticaret A.Þ.'ye satýlmasýna ve satýþ iþleminin Borsa Ýstanbul A.Þ.'nin Toptan Alýþ Satýþ Ýþlemlerine Ýliþkin Prosedür kapsamýnda yapýlmasýna,
4- Borsa Ýstanbul A.Þ.'de satýþý yapýlacak paylarýn satýþ fiyatýnýn Toptan Alýþ Satýþ Ýþlemlerine Ýliþkin Prosedür'ün 7.1 maddesine göre hesaplanacak fiyattan gerçekleþtirilmesine,
5- Aracýlýk iþlemleri için Yatýrým Finansman Menkul Deðerler A.Þ. ile aracýlýk sözleþmesi imzalanmasýna,
6- Bu konu ile ilgili Sermaye Piyasasý Kurulu (SPK), Borsa Ýstanbul (BÝST), Merkezi Kayýt Kuruluþu (MKK) ve Takas ve Saklama Bankasý A.Þ. (TAKASBANK) ve diðer resmi ve özel kuruluþlar nezdinde gerekli baþvurularýn yapýlmasýna ve sermaye artýrýmýnýn gerektirdiði iþlemlerin SPK Tebliðleri ve diðer mevzuat çerçevesinde tamamlanmasýna, bu iþlemlerin yürütülmesi için þirket yönetim kurulunun yetkili kýlýnmasýna, oy birliði ile karar verilmiþtir
Teþekkürler
Yer Ýmleri