Hocam özelden de direkt sorduðunuz için yanýtlýyorum. Yoksa çok da fikir beyan etmek isteyeceðim bir þirket ve konu deðil...
O zaman neden fikir beyan ediyorum? Yanýlýyor olabilirim ama þu "ayrýntý" dikkatimi çekti paylaþayým istedim.
Yanlýþsam belki biri düzeltir.
Ne diyor metinde?(Bu arada tamamen gönderdiðiniz metne dayanarak konuþuyorum):
Amaç:
Tahsisli(KY ve borsa yatýrýmcýsý dýþarýda tutularak) sermayenin
10.000.000 TL arttýrýlmasý.
Yöntem:
10.000.000 nominal paylý, B grubu imtiyazsýz ve Borsa'da iþlem görebilir nitelikte senedin Noya Çelik Sanayi ve Ticaret A.Þ. ye satýþý.
Sonuç:
Bugünkü kapanýþý ne ITTFH hisselerinin?
2.78TL. Çarpalým 10.000.000 adet ile = 27.800.000 TL.
Çýkarým(Madde 4' e kadar anladýðým):
Özetle þirket diyor ki; ben 27.800.000TL piyasa ederi bulunan 10.000.000 hisseyi, 10.000.000 TL' ye satýyorum.
Bunu da sermayeye ekleyeceðim.
4. Maddede atýfta bulunulan "T
optan Alýþ Satýþ Ýþlemlerine Ýliþkin Prosedür'ün 7.1 maddesi" ni de aþaðýya ekledim.
Bu senede iliþkin daha önce "operasyon vb" haberleri okuduðumu da hatýrlýyorum.
Haaa geri planda bir bildikleri bir amaçlarý vardýr, bilemem ama...
Burada KY veya borsa yatýrýmcýsý yararýna bir þey göremiyorum.
7.1. Borsaâ��da Ýþlem Gören Ortaklýklarýn Paylarý Ýçin:
Paylarý Borsaâ��da iþlem gören ortaklýklarýn paylarýnýn; þirket yönetiminin el deðiþtirmesi
sonucunu verecek miktarda ve anýlan ortaklýðýn dahil olduðu grup dýþýndaki önceden
belirlenmiþ alýcý kiþilere iþbu Prosedür kapsamýnda satýþýnda fiyat serbest bir þekilde belirlenir.
Paylarý Borsaâ��da iþlem gören ortaklýklarýn dahil olduklarý ayný grup içerisinde ve grup içi
ortaklar arasýnda yapýlacak pay alýþ veya satýþlarýna iliþkin iþlemler ile þirket yönetiminin el
deðiþtirmesine yol açmayacak iþlemlerde; iþleme baz alýnacak fiyat;
ï�¼ baþvuru tarihi itibariyle bir önceki haftanýn son iþ gününden geriye doðru veya
ï�¼ baþvuru tarihinden önceki iþ gününden baþlamak üzere geçmiþ 10 iþ günü
boyunca oluþmuþ aðýrlýklý ortalama fiyatlarýn ortalamasý alýnýp en yakýn fiyat
adýmýna yuvarlanmasý suretiyle tespit edilir. Ýþlem fiyatý, baz fiyata +/- % 20
uygulanarak bulunan fiyat aralýðýnda serbestçe belirlenir.
Baþvuru tarihinden itibaren 10 iþ günü içerisinde ortaklýk tarafýndan iþlem gerçekleþtirilmediði
için yeniden baþvuru yapýlmasý halinde, iþlem fiyatý yeni baþvuru tarihi esas alýnarak yeniden
hesaplanýr. Bu marjlar dahilinde taraflarca serbestçe belirlenen fiyattan iþlemin iþbu Prosedür
kapsamýnda gerçekleþmesinin Borsa Genel Müdürlüðünce uygun görülmesi, iþlem fiyatýnýn
Borsaca tekeffül edildiði anlamýna gelmez.
Ancak, aþaðýda belirtilen hallerde toptan alýþ satýþ iþlemlerinde iþlem fiyatý, fiyat marjlarý
dýþýnda belirlenebilir:
i) Borsaâ��da iþlem gören ortaklýklarýn paylarýnýn ikincil halka arz yoluyla satýþýnýn,
zorunlu olmamakla birlikte Borsada toptan alýþ satýþ iþlemleri kapsamýnda yapýlmasý
mümkündür. Bu durumda, iþbu Prosedürâ��de geçerli fiyat marjlarýnýn uygulanmasý esas
olmakla birlikte, sözkonusu satýþlarda, yatýrýmcý talebini teþvik etmek amacýyla, farklý
5
yatýrýmcý gruplarýna veya farklý ödeme koþullarýna baðlý olarak yapýlacak ilave prim
veya ilave iskonto uygulamasý sonucunda oluþacak fiyatlar, Borsa tarafýndan uygun
görülmesi halinde, fiyat marjlarý dýþýnda kalabilir.
ii) Daha önce gerçekleþen toptan alýþ satýþ iþlemlerinde belirli bir süre ile sýnýrlý
olmak üzere, alýcýlara anlaþma fiyatýndan ilave pay alým hakký verilmesi durumunda,
konuya iliþkin bilgilerin önceden gerçekleþen satýþ iþleminde kamuya açýklanmasý ve
iþlemin talep edildiði tarihten asgari 2 iþ günü önce baþvurulmasý kaydýyla, ilave satýþ
iþlemi anlaþma fiyatýndan gerçekleþtirilebilir. Ek satýþ hakký SPKâ��nýn konu ile ilgili
düzenlemelerine uygun olarak gerçekleþtirilebilir.
https://www.borsaistanbul.com/docs/d...r.pdf?sfvrsn=8
Yer Ýmleri