ziraat 22.40
Denizden oran varmý?
Hocam, ben bunu elimden geldiðince yaparým ancak forumu okuduðumkadarýyla, zar zor finans okur yazarlýðý olan bir kullanýcýyým sizlere göre. Sürekli sizleri okumam gerekiyor olup biteni anlayabilmek için.
Ben elimdeki TL' yi baglamak durumunda olduðum sirada ( 15 gün oluyor) , brüt faizler 19-20 civarý idi. Mt bu þekilde bir teklif sundu. Buna göre, , 3 ay sonunda, en yakýn geçmiþin tüfesi+2 = f1 . Mevduatý oluþturma aþamasýnda önerilen oran= f2.
Hangi deðer büyük ise o faizi vericek sistem. Tabi su anda faizler arttý. Yani bu karar pek iyi sonuç vermeyecek belki de. Ama hesaplarýma göre sistemden çýkmak ve aylýk faize girmek, zarar anlamýna geliyor. Bakalým tufe deðeri ne olacak Temmuz ayýnda.
Ben aslýnda pazarlýk yaptýðýmýn farkýnda deðildim, ama farkettim ki mt'nin verdiði oran pazarlýklý bir oranmis (normalde o tarih için %20 imis). O sebeple, mt ile konuþmakta fayda var diye düþünüyorum.
Diproyal, öngörü için çok teþekkürler, ihtiyaç vardý açýkçasý. Þimdi de deðiþken faizde kazanan baz etkisini araþtýralým : ) (akþam vakit olacak bolca)
Indians, umarým. Evet evet, mt de sebebini böyle açýkladý, yeni ürün olmasý sebebiyle imiþ. Tesekkur ederim : )
Pardon, þimdi farkettim deðiþken faizli 1 yýl vadeli olan hesaptan bahsettiðinizý. Baz etkisini hiç duymadan önce, çekinmiþtim bu kadar uzun vadeli ve stopajlý olmasi sebebiyle. Gerçi sanýrým stopaj alinmamaya baþladý bir hafta önce. Ama demek ki hislerime güvenmiþtim, bilemedim þimdi.![]()
Yer Ýmleri