MK=mevduat karþýlýðý oran. Mevduat eþleniði de denir.
MK=mevduat karþýlýðý oran. Mevduat eþleniði de denir.
Reeskont kredi kullanýmýndaki risk döviz riskidir. Evet merkez bankasýndan alýnan %19.5 net faizli TL kredi için %24.5 brüt faizli mevduat faizinde bir arbitraj oluþur ancak bu arbitrajýn yanýnda bu taahhüde giren ihracatçýnýn elde ettiði dövizi de kredi itfa tarihinde merkez bankasýna vermesi zorunludur.
Bu döviz riski VIOP üzerinden hedge edilebilir ve gerçekte risksiz bir arbitraj olup olmadýðý o zaman anlaþýlýr.
Kiþi lehine tabirinden eðer risksiz arbitraj kast ediliyorsa mutlaka iþlem VIOP üzerinden kapatýlmalýdýr.Sonucunda ortaya çýkan efektif faiz marjý (mevduat faizi ve VIOP faizinin harmanlanmasý ile oluþan faiz arbitrajý) ile deðerlendirme yapýlabilir.
En güçlü veya en zeki olan deðil, DEÐÝÞÝME en açýk olan türler hayatta kalýr...Charles Darwin
https://twitter.com/r_x_p_u
Evet uzun vade için ben de faiz oranýnýn daha yüksek olmasý gerektiðini düþünüyorum. Ancak ekonomi yönetimi sanýrým ben yýlýn 2. yarýsýnda faizlerin düþmesini bekliyorum þeklinde bir anlayýþa sahip bu nedenle de yýllýk faizleri kýsa vadeli faizler ile yakýn tutuyor.
Fon konusunda ise baþtan beri içime sinmeyen þeyler var, devlet oraya gözünü dikti ve çeþitli düzenlemeler yapmaya baþladý. O nedenle fona yatýrým yapýldýðýnda her gün kontrol etme zarureti doðabilir. Mevduat gibi faizi sabitleyip 32 gün kafa rahat olmaz.
Fonda her an her halt olabilir ve bu fon yöneticisinin parmak ucuna bakar.
En güçlü veya en zeki olan deðil, DEÐÝÞÝME en açýk olan türler hayatta kalýr...Charles Darwin
https://twitter.com/r_x_p_u
2001 yýlý krizinde batan Ýnterbank aklýma geldi.2000 yýlýnda genelde bankalar iyi karlar yazmýþken Ýnterbank(Cavit Çaðlar'ýn bankasý) ya çok küçük bir kar ya da zarar yazmýþtý(þu anda net hatýrlayamadým).Bu durumu o bankadan kýllanmama neden olmuþtu ve Halkbank'a geçmiþtim.2001 krizinde dayanamadý.Bugün ile o günü benzeþtiremeyiz ve bankalarýn bilançolarýnýn ne kadar doðru durumu yansýttýðýný da bilemiyoruz.Kar sýkýntýsý çeken bankalar konusunda temkinli olmalý ya uzak durmalý ya da en kýsa vadeyi tercih etmeli.
Yer Ýmleri