Yazýlarým kesinlikle yatýrým tavsiyesi deðildir...
Dediðim gibi, almam.
TL de kalmanýn riskli olduðuna katýlýyorum.
Ve bu yüzden %100 USD deyim.
Ama çok kötümser de düþünüp hep
USD de kalmam. Þu an kardayým. Gidiþat ve
algýma göre belli bir seviyeden satarým ve dediðiniz
getiriyi ve fazlasýný bu þekilde almaya çalýþýrým.
Bence.
Boþ zamanlarýnda KAPALIÇARÞI da gez. Dönen kayýtdýþý parayý gör ve aðla.
Türkiye ekonomisinin %70 kayýtdýþýdýr.
Ekonomi iyi diyene de inanmam, kötü diyene de inanmam. Çünkü %70 kayýtdýþý olan bir ekonomi de tahmin yapanýn tutturma ihtimali SPOR TOTO da tutturma ihtimali kadardýr.
Biz de tüm istatistikler palavradýr. Ankete dayalýdýr. Matematiksel açýdan hiçbir geçerliliði yoktur.
Mesela Ankete dayalý yapýlan enflasyon tahminlerinin tuttuðunu gören var mý?
Mesela Ankete dayalý yapýlan iþsizlik tahminlerinin tuttuðunu gören var mý?
Bizdeki rakamlarýn çoðu ankete dayalýdýr.
Size çok basit bir soru sorsam asla KESÝN cevap veremezsiniz:
TÜRKÝYEDE 2018 YILINDA KAÇ TON HIYAR ÜRETÝLMÝÞTÝR?
Cevap veremezsiniz çünkü ekonominin çoðunluðu kayýtdýþýdýr, ancak tahmini cevap verebilirsiniz ki büyük bir hata payý ile.
Öyle bir ülke düþünün ki daha 1 yýlda ne kadar HIYAR ürettiðini bile kesin cevaplayamýyor!
Halbuki HOLLANDAya sorun benzer bir soruyu, sana köy köy kiþi kiþi kaç ton LALE ürettiðini söyler!
Ýktidar da Muhalefeti de saðlam yiyor bu ülkede...
Siyasetin finansmanýný kim yapýyor? Bu sorunun cevabý iktidar ve muhalefetteki tüm siyasetçilerin ne boktan adamlar olduðunu anlatýr.
Türkiyede siyasetin finansmanýný seçmenler yapmaz! O sebeple siyasi partilerin hiçbiri seçmenleri ziklemez! Tüm siyasi partiler Finansmanýný yapan adamý zikler!
Türkiye içinde bankalar arasý döviz transferi sadece 50 TL mi ?
Baþka ek masraf alýnýyor mu?
41 yaþýndayým..ist de yaþýyorum..
Zenginleþtik mi fakirleþtik mi..
Biraz çýkýp dikkatli gözlerle bakýldýðýmý cavabý benim yaþýmdakiler için kolaylýkla bulunabilecek bi mesele..
Ýstatislik falan anlamam..
En saðlam istatislik sokakdýr..
Haa adam 5 tane solaryum merkezi olan yere gitmiþ 6. yý açmýþ bu da zincirleme etki 2 yada 3 ünü batýrmýþ..
Bu fakirleþme yada batma deðildir..
Tam tersine artýk para o kadar ucuz ve bollaþmýþ ki adam 5. nin olduðu yere 6. yý açma cesareti gösterebiliyor demek..
Sokaklar 1 2 3 yaþýnda arabadan geçilmiyor..
Eskiden karý koca beyaz yaka çalýþýp anca ev geçindirmek vardý..
Þimdi 2 beyaz yakanýn çalýþtýðý eve 10 15K dan aþþa maaþ girmiyor..
Þimdi aç gözlülük , gösteriþ aþýrý..
Þimdi 2 senedir olan aþýrý zenginleþmenin çýkmaya baþlamasý
Halkýn þikayeti geçinememe deðil de o eski gösteriþ dolu lüks yaþantýsýný kaybetme þikayeti..
Oturduðum sitede bir ailede kocanýn porche si karýsýnýn rangerover ý var. Ama evleri kira. Aidatý ödemekte gecikiyotlar diye duydum.
Sokakta 2 lüks araba ama site aidatý ödenmekte zorluk çekiliyor, ev de kira...
Arabalar kredi ile mi alýndý acaba?
Zenginlik mi fakirlik mi? Benim kafam almýyor...
Yurtdýþýnda çalýþtýðým dönemde patronun göl manzaralý aðaçlar içinde süper evi vardý ama arabasý Honda accord idi. Hiç unutmam...
Not: gençler iþsiz ama çoðunda son model iPhone cep telefonu var. Þimdi zengin mi oluyor bu iþsiz gençler.?
Son düzenleme : kafkaf; 05-05-2019 saat: 11:59.
Burada yer alan yorumlar, kiþisel görüþlere dayanmaktadýr. Bu nedenle, yatýrým veya al/sat tavsiyesi olarak deðerlendirilmemelidir.
Yer Ýmleri