Lila Group Çorlu'da Üretiyor 76 Ülkeye Ýhraç Ediyor - Basýn Açýklamasý
Türkiye baþta olmak üzere Doðu Avrupa, Ortadoðu, Kafkaslar ve Afrika bölgelerinin tek kampüs içindeki en büyük kâðýt üretim tesisi konumu ile ürünlerini 5 kýtaya ulaþtýran Lila Group, Mozambik ile ihracat yaptýðý ülkelere bir yenisini ekledi.
Lila Group CEO'su Alp Öðücü; "Lila Group olarak Çorlu'daki 140 bini kapalý 250 bin metrekarelik tesislerimizde ürettiðimiz ürünleri geniþ satýþ, pazarlama ve daðýtým aðýmýzla dünyanýn 5 kýtasýna ulaþtýrýyoruz. 2019 yýlý hedeflerimiz doðrultusunda ihracat için yaptýðýmýz yatýrým planlarýmýzý faaliyete geçirdik. Ýhracat yaptýðýmýz ülke sayýsýný Mozambik ile 76'ya yükseltirken dýþ pazardaki büyümemizi sürdürüyoruz. Köklü geçmiþimiz ve son teknoloji altyapýmýz sayesinde yüzde 70'ini ihraç ettiðimiz üretimimiz ile ithalatýmýzdan daha fazla ihracat yapýyoruz. Yeni dönemde ürünlerimizle Mozambik'te boy gösterirken yeni pazar arayýþýmýza hýz kesmeden devam edeceðiz" ifadelerine yer verdi.
Lila Group'un 2019 ve 2020 yýllarýný yatýrým yýlý olarak gördüklerini belirten Öðücü "Yüzde yüz yerli sermaye ile kurulmuþ bir þirket olarak dünya standartlarýnda temizlik kâðýdý üretme vizyonuyla çýktýðýmýz yolda sektörümüzde yapýlan ihracatýn içindeki yüzde 22'lik pay ile Türkiye'nin önde gelen temizlik kâðýdý üreticisinden biriyiz. Yüzde 30 büyüme ile kapattýðýmýz 2018 yýlýnýn ardýndan 2019 yýlýnda büyümemizin büyük kýsmýný ihracatýmýzdan elde edeceðimizi öngörüyor ve ihracat fýrsatlarýný bu gözle deðerlendiriyoruz."
2023 yýlýnda ilk 100 sanayi þirketinden biri olmayý hedefleyen Lila Group büyüyen ihracat ekibiyle yeni ülkelerde yer almak için çalýþmalarýný sürdürüyor.
Lila group çok büyüdü komþuda piþer bunada düþer mi?
"Duyduðumuz her þey kanaattir, vak'a deðil; gördüðümüz her þey perspektiftir, gerçek deðil..."
Yer Ýmleri