Türkçenin en zit iki kelimesi.Güven ve yaþarlar.
hisse.net kullanarak iPhone aracýlýðýyla gönderildi
Türkçenin en zit iki kelimesi.Güven ve yaþarlar.
hisse.net kullanarak iPhone aracýlýðýyla gönderildi
Yaþar Holding Son Geliþmeler:
Geçtiðimiz günlerde basýna yansýyan Yaþar Holding ile TMSF'nin uzlaþtýðý haberi Yaþar Holding iþtirak yatýrýmcýlarý açýsýndan oldukça önemlidir.
Yaþar Holding'in AÝHM'de haklý bulunduðu ve yüklü miktarda tazminat alma hakký ihtimali olduðu bir ortamda TMSF ile herhangi bir nakit girdisi yaratmadan uzlaþmasý çok çok ilginçtir.
Not: Dava içeriðine yönelik detaylar için twitter üzerinden Moyan Bey'i @moyan_kusbakisi takip ediniz.
Geçtiðimiz aylarda Yaþar Holding'e yönelik bolca analiz yaptým. Analizlerimden çýkarýlabilecek özet, Yaþar Holding'in mevcut operasyonlarý ile 250 Milyon Dolarlýk 2020 Mayýs vadeli borcu ödemekte çok sýkýntý yaþayacaðý ve varlýk satýþ yollarýna baþvurma zorunluluðuydu. Bir diðer ihtimal ise Holding'in bahsi geçen dava sonucu olarak tazminat hakký elde etmesi ile sýkýntýlarýný giderebilmesiydi. Bu konuyu bir analizimin sonunda, avukat olmamam sebebiyle yorum yapmam saçma, dava içeriðini sunan internet sayfasýný ekleyerek kýsaca sizlerle paylaþmýþtým.
2020 Mayýs ayýna sayýlý aylar kala sýkýntýlarýnýzý kökünden çözebilecek bir iþlemi niye býrakýrsýnýz? Benim aklýma masa altýndan el sýkýþýldýðý ihtimali geliyor açýkçasý. Bu tamamen bir senaryodur ve ilave bir bilgim yok.
Ki bu haber sonrasý Yaþar Holding eurotahviline alýmlar geldi. Tek sebebin bu haber olduðunu iddia etmek yanlýþ olacaktýr. Global faiz oranlarýnýn düþüþü ve Filli Boya'nýn satýþ fiyatýnýn da olumlu etkisi olabilir.
Holding, tabii ki de, 250 Milyon Dolarlýk borcunu yeniden borçlanarak finanse edebilir; ancak bu durum Holding'in sýkýntýlarýný azaltmaz. Borçlanma faizinin ayný seviyede kalmayýp yükselmesi ve borç kýsýtlarýnýn katýlaþmasý beklenmelidir. Bu sebeple Holding'in ne yapýp edip, en azýndan, borcunu azaltmaya ihtiyacý vardýr. Bunun da en olasý yolu varlýk satýþlarýdýr.
Bu sebeple, kesinlikle yatýrým tavsiyesi olmadýðýný belirterek, kaybedersem sýfýr üzüleceðim miktarda paramý, tüm halka açýk Yaþar Holding iþtiraklerine eþit miktarda bölerek yatýrým yapmayý düþünüyorum.
Alýntý olup ; Yatýrým Tavsiyesi Deðildir..!
bunlarýn kaç yalanlarýna þait olduk.kaç kez,akþam elimizdeki hisselerin sabah yarýya düþtüðünü gördük.buna karþý biz ne yapabidik.ilk önce inþaatlarýmda boyalarýnýn kullanýlmasýný ,sonra gida maddelerinin eþimin dostumun evine girmesini yask ettim.þimdi ise,oðlanýn istediði bölüm ve ünüversitelerin içinde bunlarýn ünüversitesini görünce,bu okul olmaz diyerek üzerini çizdim....
Vking' le C gurubuna ayni gün giren Trend gmyo on günde yüzde 30 yükseldi.
Vking kagit , 1 yildir 1 lira civari olan hisse fiyatini C gurununa girdigi Hafta1.40 seviyelerinden 1 tl nin altinda kalarak büyük bir suizan a imza atti.
Ky.soruyor..
C gurubuna gireceðini
biliyor muydunuz, hisse fiyatini 1.40 lara bu nedenle mi çýkardýnýz..
Bu fiyatlarda dolastihi heran Vking kagidin..
Yillaryili emek harcanarak oluþturulan
'Marka imajina '' ne denli zarar verdiðinin farkinda misiniz..
Ve bunu birkaç küçük rakam kazanmak için mi yapiyorsinuz..
Ýnanýn buna deðmez..
Ulaþýlamayan yatirim iliþkileri adina cevap lütfen
...
Ytd
Yatýrýmcý iliþkileri de tam bir rezalet ulaþmak imkansýz gibi ulaþýnca da dövecek gibi ukala konuþmalar...
yaþar sen tam bir pisliksin bunu bil...
gk da görüþürüz...
Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
Sýrtlanlar diyarýnda yem olma dikkat et.
bu yaþarlarýn kýzlarý,,biz küçük yatýrýmcýya cektirmedikleri ne kaldý.bizi menopoz setreslerine bile ortak ettiler...
Son düzenleme : Mahir; 30-07-2019 saat: 12:02.
Mahir bey güzeli çirkini bir kenara koyalým...
Tüm Yaþar Grubu hisselerinde son 5 gündür gerçekleþen iþlemler mal toplama deðil yeterince toplanmýþ olan hisselerin fiyatlarýnýn artýk patron tarafýndan yukarý çekilme zamaný olduðunu düþünmekteyim...O nedenle ; sayýn psikopat baba bence bu süreç daha yeni baþlamakta... Ancak yine de bu benim þahsi kanaatim olup yatýrým tavsiyesi deðildir kesinlikle...Nasýl hisseler 3 yýlda 1/3 fiyatlara çekildi ise bundan sonrada grup tarafýndan danýþýklý döðüþ iþlemleri ile yukarý çekilecektir diye düþünüyorum...Tüm senetler patronun portföyünde ve ky uyanana kadar hisseler araþtýrma raporlarýnda hedeflenen seviyelere kadar çekilecek sonra daðýtýlmaya baþlanacaktýr...Grubun 4 A grubu ve 2 C grubu hissesi sýrayla primlenmekte...Pýnar hisseleri ve DYO marka liderleri..Kaldý ki Koç ortaklýðýndaki Altýnyunus için turizm beklentileri bu sene çok yüksek...Viking ise grubun satacaðý ilk muhtemel þirket...
Þahsi öngörülerim olup yatýrým tavsiyesi deðildir...
Yer Ýmleri