Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
13,86 10% 734,18 Mn 12,13 / 13,86
21,38 9.98% 120,67 Mn 18,50 / 21,38
95,85 9.98% 126,93 Mn 86,10 / 95,85
46,08 9.98% 325,82 Mn 41,72 / 46,08
42,10 9.98% 214,11 Mn 40,12 / 42,10
30,10 -9.99% 449,30 Mn 30,10 / 33,80
20,56 -9.98% 284,90 Mn 20,56 / 23,44
219,10 -9.98% 7,07 Mr 219,10 / 239,70
12,99 -9.98% 6,95 Mr 12,99 / 15,87
20,02 -9.98% 7,77 Mn 20,02 / 20,02
3,03 -1.62% 15,45 Mr 2,94 / 3,12
327,00 -0.38% 13,55 Mr 327,00 / 334,50
214,50 4.28% 11,09 Mr 206,60 / 219,30
48,24 -0.33% 9,19 Mr 47,48 / 49,90
14,80 -1.2% 8,54 Mr 14,80 / 15,14
19,40 1.31% 1,18 Mr 19,16 / 19,54
80,75 -1.34% 5,29 Mr 80,75 / 82,65
396,50 -2.82% 5,36 Mr 396,50 / 412,25
214,50 4.28% 11,09 Mr 206,60 / 219,30
752,50 -0.46% 2,21 Mr 752,50 / 765,00
93,90 -0.53% 722,65 Mn 93,40 / 96,10
116,60 0.17% 463,16 Mn 116,50 / 120,50
396,50 -2.82% 5,36 Mr 396,50 / 412,25
31,96 1.46% 121,57 Mn 31,66 / 32,08
10,50 -1.78% 241,08 Mn 10,46 / 10,79
79,95 0.57% 583,53 Mn 78,60 / 81,95

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 13/308 ÝlkÝlk ... 311121314152363113 ... SonSon
Arama sonucu : 2464 madde; 97 - 104 arasý.

Konu: KATMR - Katmerciler Ekipman

1.  Alýntý Originally Posted by True Yazýyý Oku
    Bence "Sermaye" ile "Yönetim Gideri" birbiri ile alakasýz konular sayýlýr... Bedelli veya Bedelsiz Sermaye arttýrýmý yapýnca "yönetim gideri" normal mi karþýlanacak?... Ciro ile Yönetim Giderini kýyaslamak belki daha insaflý olur, ama onda da yatýrým yapan, aldýðý sipariþlerinden henüz nakit üretememiþ, büyümek üzere olan þirketlere haksýzlýk yapýlmýþ olur...

Bu arada ilk ve ikinci çeyrek bilançoyu süper beklediðimi belirtmiþtim... ilk çeyreðe yetiþmemiþ olabilir, ikinci çeyrek süper gelebilir... Borç yapýlandýrma da geçen hafta oldu, 2 yýl boyunca hiç borç ödemeyecek, yani 2. çeyrek baya baya süper olabilir..
    Baþka hangi þirketlerin bilançolarýný süper bekliyorsanýz bildirin uzak duralým.Bu þirketin bilançosunu süper beklemenizin þirketin satýþlarýyla ilgili bir durumu varmý ?Patronu bile süper beklememiþki elindeki hisseleri yok pahasýna satýyor .Umarým dediðiniz gibi olur zarardayýz çýkamýyoruz bir çok kiþi ayný durumda zararý kurtarýyým bir daha karmerciler deðil k harfi ile baþlayan hisse almayacagým bana katmercileri hatýrlatýr diye

2.  Alýntý Originally Posted by transmisyon Yazýyý Oku
    Baþka hangi þirketlerin bilançolarýný süper bekliyorsanýz bildirin uzak duralým.Bu þirketin bilançosunu süper beklemenizin þirketin satýþlarýyla ilgili bir durumu varmý ?Patronu bile süper beklememiþki elindeki hisseleri yok pahasýna satýyor .Umarým dediðiniz gibi olur zarardayýz çýkamýyoruz bir çok kiþi ayný durumda zararý kurtarýyým bir daha karmerciler deðil k harfi ile baþlayan hisse almayacagým bana katmercileri hatýrlatýr diye
    Aselsan'ý da süper bekliyorum ondan da kaçýn...

Ben niye süper beklediðimi 2 ay önce uzun uzun yazdým... kýsaca yazayým... 2018'de fuar+arge+ v.b. giderler ile, geciken teslimatlarýn masraflarý "maliyet"e yansýdý, kaymaðý ise ilk veya ikinci çeyrekte yenecek.. 2.çeyrekte borç ödeme de yok yapýlandýrma yüzünden, extra iyi gelecek... 2017'de çok fazla ihale alýnmýþtý, acýlarý çekildi.. Patron hisseyi çok güzel baskýladý... Yatýrýmcýyý yanýltýp, ucuza sattýrýp, hisseleri sað cepten çýkarýp sol cebe koyuyor diye tahmin ediyorum (1.ihtimal).. Belki yanýlýyorumdur, belki de þirketin içini boþaltýyordur (2.ihtimal).. Bu yüzden CÝMER'e þikayet yazmayý ihmal etmeyin, patron sürekli diken üstünde durmalý... Gevþememeli... Her 2 ihtimal de suç.. Allah'tan korkmaz, CÝMER'den korkar bunlar...
    Yatýrým tavsiyesi deðildir... Sadece tahmindir.. Büyük ihtimalle de "hatalý" bir tahmindir..

3. 10 sene önce borsa forumlarýnda "Nedim olmak" diye bir deyim vardý.. Nedim'in aldýðý hisse çakýlýr, sattýðý hisse ise uçardý..

Nedim aramýzda olabilir
    Yatýrým tavsiyesi deðildir... Sadece tahmindir.. Büyük ihtimalle de "hatalý" bir tahmindir..

4.  Alýntý Originally Posted by True Yazýyý Oku
    Aselsan'ý da süper bekliyorum ondan da kaçýn...

Ben niye süper beklediðimi 2 ay önce uzun uzun yazdým... kýsaca yazayým... 2018'de fuar+arge+ v.b. giderler ile, geciken teslimatlarýn masraflarý "maliyet"e yansýdý, kaymaðý ise ilk veya ikinci çeyrekte yenecek.. 2.çeyrekte borç ödeme de yok yapýlandýrma yüzünden, extra iyi gelecek... 2017'de çok fazla ihale alýnmýþtý, acýlarý çekildi.. Patron hisseyi çok güzel baskýladý... Yatýrýmcýyý yanýltýp, ucuza sattýrýp, hisseleri sað cepten çýkarýp sol cebe koyuyor diye tahmin ediyorum (1.ihtimal).. Belki yanýlýyorumdur, belki de þirketin içini boþaltýyordur (2.ihtimal).. Bu yüzden CÝMER'e þikayet yazmayý ihmal etmeyin, patron sürekli diken üstünde durmalý... Gevþememeli... Her 2 ihtimal de suç.. Allah'tan korkmaz, CÝMER'den korkar bunlar...
    Evet f-35 olayýný bekliyorum Aselsan için tamamiyle iptal olursa aselsan bundan etkilenecektir fakat Aselsan her zaman olmasý gereken bir hisse, Katmerciler de patronun satýþý bana güven vermiyor .1 senaryo çok acil ihtiyaç oldu sattý diyelim eðer bu yüzden satýyorsa gelecek gördüðü hisseyi hiç mi kredisi yok dýþardan neden hisse satýyor dýþarýdan kredisi kalmamýþ hisselerini satýyorsa o þirket benim gözümde bitmiþtir (demekki kendini patron sanan þahýþ dýþýrda kredi falan verecek yok anlamýnda ) gelecek bilançolarý bekleriz sorun deðil kaç zamandýr bekliyorum satýþ fýrsatý vermiyor maliyet yüksek zaten bir prim yapsa çýkacaðým .Bimer e þikayet yazsan sonuç olacaðýný sanmýyorum ne diye þikayet yazýlacak patron hisse sattý diyemi ?Satar satar þirketinin geleceðine güvenmiyorsa dýþardan kuruþ alacak itibarý kalmamýþsa satar ne diyelim.kendi düþüncelerim YTDeðildir

5.  Alýntý Originally Posted by transmisyon Yazýyý Oku
    Evet f-35 olayýný bekliyorum Aselsan için tamamiyle iptal olursa aselsan bundan etkilenecektir fakat Aselsan her zaman olmasý gereken bir hisse, Katmerciler de patronun satýþý bana güven vermiyor .1 senaryo çok acil ihtiyaç oldu sattý diyelim eðer bu yüzden satýyorsa gelecek gördüðü hisseyi hiç mi kredisi yok dýþardan neden hisse satýyor dýþarýdan kredisi kalmamýþ hisselerini satýyorsa o þirket benim gözümde bitmiþtir (demekki kendini patron sanan þahýþ dýþýrda kredi falan verecek yok anlamýnda ) gelecek bilançolarý bekleriz sorun deðil kaç zamandýr bekliyorum satýþ fýrsatý vermiyor maliyet yüksek zaten bir prim yapsa çýkacaðým .Bimer e þikayet yazsan sonuç olacaðýný sanmýyorum ne diye þikayet yazýlacak patron hisse sattý diyemi ?Satar satar þirketinin geleceðine güvenmiyorsa dýþardan kuruþ alacak itibarý kalmamýþsa satar ne diyelim.kendi düþüncelerim YTDeðildir
    Sonuç için deðil.. Sonuç tek gaye deðil.. Ne diye þikayet yazýlmasý gerektiðini, neler yazýlmasý gerektiðini son 2 ay içinde bol bol yazdým, görebilirsiniz... Aþaðýya kopyaladým bir tanesini:

-----------

Cimer'e þikayet için link: https://www.cimer.gov.tr/

Þikayet etmemizin tek gayesi sonuç almak deðil..

Þikayet etmenin tek faydasý sonuç deðil...

Çünkü:

1) Cimer'e þikayet edince yapýlan haksýzlýklar RESMÝYETE dökülmüþ ve tarih önünde kayýt altýna alýnmýþ oluyor.. Patronun hayatý boyunca silemeyeceði bir resmiyet.. Olur da bir gün iktidar deðiþir veya cesur bir yetkili gelir... VEYA olur da bir gün hükümet ayný Fetöye "yeter artýk sýrtýmdan in, cezaný da çek" dediði gibi bazý yandaþ gözüken çakallara da "sýrtýmdan in ve cezaný çek" derse, geçmiþe dönük RESMÝ belgeler çok çok faydalý olur...

2) Resmi baþvuru demek, patronun eskisi kadar huzurlu olmamasý demek... Eskisi kadar rahat uyuyamamasý demek.. Eskisi kadar rahat fýrýldak çevirememesi demek.. Yani "acaba biþey olur mu" diye DÝKEN ÜSTÜNDE durmasý demek.. Üç buçuk atsýn biraz.. Kanser olma riski demek.. Hep biz mi üzülüp kanser olacaðýz, biraz da "üzenler" kanser riskine maruz kalsýn...

3) Resmi baþvuru için birlik olmak, diðer tüm patronlara bir MESAJ demek.. Bakýn ky artýk kuzu deðil, netice alýnýr veya alýnmaz, ama en azýndan TECAVÜZE direnen bir ky var artýk, ESKÝSÝ KADAR kolay KY'yi becerip keyif sigarasý içme dönemi bitti.. Netice alma olasýlýðý düþük olsa bile direniyoruz, direneceðiz "mesajý".. Bu mesaj bile baþlý baþýna kýymetli bir "caydýrýcý unsur"..

Rusya'da bulundum birkaç sene.. Oradaki tanýþtýðým kiþilere soruyordum nelere dikkat etmek gerektiði hakkýnda.. Çok ilginç birþey öðrendim.. Eskiden komunizmin etkisiyle Tanrý-Ahiret korkusu baya silinmiþ toplumdan.. Güçlü olanýn gaspetme hakký olduðuna inanýlýyor, yani "sadece güçlünün hayatta kalacaðý ve genlerini sonraki nesillere aktaracaðý" (natural selection)" olayý çok etik görülüyor.. Dolayýsýyla, mesela, yolda yürürken sizden daha güçlü birisi sizden cüzdan ve telefonunuzu isterse, siz de "direnmezseniz", kimse yardýmcý olmak istemiyormuþ.. Eðer direnirseniz, yoldan geçenler yardýmcý olabiliyor, veya hukuki makamlar sizin safýnýzda yer almak isteyebiliyormuþ.. Ne kadar doðru bilemem, belki sadece bizim Türk arkadaþlarýn izlenimi bu þekildedir.. Ya da sadece Türklere karþý uygulama bu þekildedir.. Bilemem..

Ama... çok ilginç ve her tarih bilenin bildiði bir konu var.. Biz Kurtuluþ Savaþýnda çok güçsüzdük.. Ýngilizler Yunanýn arkasýndan (gizli ve açýk) çok çeþitli destekler verdi, hatta Ýtalya ve Fransa bizzat gelip iþgal etti bazý topraklarý.. Biz güçsüz olduðumuz halde DÝRENDÝÐÝMÝZ ÝÇÝN, Bolþevik ihtilali yaþayan (sömürücülere karþý direnmemizi takdirle karþýlayan) Rusya bize silah v.b. yardým etmeye karar verdi.. Biz DÝRENDÝÐÝMÝZ ÝÇÝN Pakistan gibi bazý müslüman ülkeler bize para-altýn gönderdi.. Biz Yunan'a karþý DÝRENDÝÐÝMÝZ ÝÇÝN, Ýtalya "ulen bunlar kolay lokma deðilmiþ, bize de direnecekler" diyerek iþgal ettiði topraklarý terketmeyi tercih etti.. Baktý Fransa, daha çarýklý ve gariban halkýmýzla bile baþ edemiyor, Yunanlýlarla yaptýðýmýz gibi bir savaþ yapmadan çoðu topraðýmýzý terkedip gitti... Yani.. Direnmek çok ciddi bir caydýrýcýdýr.. Hem o düþman unsuru, hem de diðer düþman unsurlarý caydýrýr.. Direnmek, vicdan sahiplerinden ve "düþmanýn düþmanýndan" DESTEK bulmak için de gereklidir...

Sonuç:

"Yahu biz güçsüzüz, þartlar böyle böyle olduðu için netice de alamayýz" diyerek tecavüze karþý direnmemek, tecavüzcüye karþý birlik olmamak, tecavüzcüyü þikayet etmemek, HEM O tecavüzcünün iþtahýný arttýrýr, HEM DE DÝÐER tecavüzcüleri teþvik eder... Kimse destek olmasa bile belki bir gün þartlar deðiþir, belki eski tozlu dosyalar kurcalanýr, þikayet edin de resmiyet kazansýn olay.. Patrona hiçbirþey olmayacak olsa bile, sadece bu korkuyu yaþatmak bile kazançtýr bize...

6. -----------------------------
    Geçen ay yazdýðým bir baþka yazý:
    -----------------------------

Þimdi bazý kiþilerin kafasýnda soru iþareti olabilir..

Madem birkaç ay içinde aþýrý fiyat artýþý bekliyorsun, neden geçtiðimiz ay "bilerek maðdur ettiyse ve bilerek hükümete öfke duyulmasýný saðladýysa, o zaman fetö ihtimali olabilir" tarzý yazýlar yazdýn diyebilirsiniz... Birkaç sebep var:

1) Ben o sýrada teslimatýn geciktiði ile ilgili çýkarýmý yapmamýþtým, çünkü Takvim'de çýkan haberi daha sonra gördüm.. O zamanlar, aþýrý maliyet artýþý konusu "çok büyük bir ard niyet iþareti" gibi geliyordu.. "%99 ihtimal para tokatlamak için, %1 ihtimal de fetö için olabilir" diye düþündüm..

2) Fetö ihtimali çok düþük olsa bile, CÝMER tarafýndan yapýlacak bir soruþturma, þirketin yatýrýmcý iliþkilerinin "bundan sonra kendine gelmesine", küçük yatýrýmcýyý daha çok ciddiye almasýna VE bundan sonra yaptýðý açýklamalar ve eylemlerinin daha uyumlu olmasýna sebep olacaktý.. (KAP'a hisse satmayacaðým diye haber yollayýp, hemen sonra hisse satmasý gibi absürd durumlara bir daha girmeye çekinecekti).. Hatalý ve yatýrýmcýyý maðdur edici eylemlerinin HÜKÜMETE LAF GÝTMESÝNE SEBEP OLDUÐUNU iyice anlayacak, ve bundan sonra çok dikkatli olacaktý...

3) Þirket, karþýsýnda "kuzu yatýrýmcý" deðil, gerektiðinde çok sert þekilde hakkýný arayan muhataplarýnýn olduðunu farkedecekti... Dolayýsýyla iþini daha doðru yapma, ve hisse senedi fiyatlarýndaki aþýrý düþüþ hareketlerini engelleme konusunu gündeme alacaktý.. Yani "hisse geri alým" kararý alýnabilirdi, sadece bu kararýn KAP'a düþmesi bile piyasa tarafýndan çok olumlu karþýlanacaktý..

4) Bilançolarýnýn çok ciddi bir incelemeye tabi tutulmasý, þirketin bilançoda ve yaptýðý iþlerde daha titiz olmasýna, GEREKSÝZ para çarçur edilmemesi konusunda daha dikkatli olmasýna yol açabilirdi...

5) Þirketin incelenip, FETÖ ile irtibatýnýn olmadýðýnýn KESÝNLÝKLE anlaþýlmasý, þirkete piyasada daha çok güven duyulmasýna yol açacaktý... FETÖ irtibatý olmadýðý kesinleþen tek savunma þirketi... Peki, eðer, çok düþük olan %1 ihtimal gerçekleþse ve FETÖ ile irtibat çýksaydý ne olurdu peki??? Koza ve Ýpek ne oldu ise o olurdu... kayyum atanýrdý, devlet þirketi gibi oldurdu, (TSK bir sipariþ vereceði zaman, diðer þartlar eþitse, devlet þirketini tercih edebilir).. Hissedarlar olarak yine zarar etmezdik uzun vadede...

7. Ozi selam nerdesin. Bu ara yokum sorularý görünce dayanamýyom
    Burada yer alan yatýrým bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatýrým danýþmanlýðý kapsamýnda deðildir.

8. Aleykum Selam Baþkan seni gördüm geldim.Bu arada mum gibi eridik, artik sozun bittigi yerdeyiz..
    Bizim olmamiza gerek yok, ben meydaný Tru ya biraktim ) )) :D :D :D
    YTD

Sayfa 13/308 ÝlkÝlk ... 311121314152363113 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •