Katmer midir gözleme midir artýk her neyse hareketlerinden birþey anlayan var mýdýr?
YAL-L21 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Katmer midir gözleme midir artýk her neyse hareketlerinden birþey anlayan var mýdýr?
Son çeyrekte 280 milyon TL vafök üreten ve genelde son bir yl ortalamasý bu seviyede olan otokarýn bugünlerde geldiði 7,1 milyar piyasa deðeri, son çeyrekte 120 milyon vafök üreten (ve eðer ihracat bu seneki gibi giderse ilk defa olarak her çeyrek bu vafökü üretecek olan ) Katmercilerin 660 milyon piyasa deðeri ile kýyaslanýnca potansiyel net olarak görülüyor...
iki firma düþünün kabaca ayný sektördeler ama biri diðerinden iki misli vafök üretsin ama fiyatý 12 misli daha fazla olsun ... hem de küçük olanýn daha daha büyüme potansiyeli var iken...
iþte bu olmaz ama bu olmazýn olmamasý için piyasanýn satýþlarýn ve karlýlýðýn devam ettiðini görmesi gerekir... bu 120 milyonluk vafökü 2-3 çeyrek daha devam ettirsin ve ileriki çeyreklerde de devam edeceðini aldýðýný ilan ettiði sipariþerle ilan etsin iþte o zaman görün bakalým kar da 2 misli fark varken piyasa deðerinde 12 misli fark olacakmý...
piyasa satýþ ve karlýlýðýn devam ettiðini görürse spekmiþ patronmuþ dinlemez alýr götürür... piyasadan büyük kimse yoktur... piyasa ile inatlaþacak kadar salak spekte yoktur çünkü salak adamda o kadar para zaten olmaz parasý olan adamda o zeka vardýr... yani hisseye uzun vadeli bakarsak kilit nokta bakýn satýþlarýn artmasý demiyorum, böyle devam etmesi diyorum... son çeyrekteki karlýlýk ve ciro devam etsin otokar ile arasýnda ki bire onikilik fark azalýr... ciddi azalýr...
haaa þirketin satýþlarý düþer karlýlýðý düþer bu karlýlýðý devam etmezse elbette piyasa o zaman iþte ona göre fiyatlar... o yüzden bakýlmasý gereken yer ihracat satýþlarý ve savunma sanayi ihracatý... orasý saðlam oldukça ben fiyat düþüþünden korkmam... misal örnek veriyorum boðazda yalý almýþým 5 milyona yanýmdaki yalý sýkýþmýþ 3 milyona satýyor diye üzülmem param var ise giden onu da alýrým.. ekonomi kötü diye diðeri de sýkýþmýþ 2 milyona satýyor onun da yalýsýný alýrým... yeter ki benim boðaz da yalým olsun günü gelince ekonomi düzelince herkes koþar yalýlarýn peþinden... bu da o misal satýþ karlýlýk devam ettikçe fiyat düþüþleri benim için sevinç sebebi olur ama satýþ karlýlýk bozulursa da bye bye...
kýsa vadeli vur kaçyapmak isteyenlerin derdine bu analiz derman olmaz... onlar vur kaç yapayým derken genelde vurulur kaçýlýr... ben iki yýllýk perspektif ile konuþuyorum... önümüdeki 6-9 ayda þirket rengni belli edecek bence... yukarýmý aþaðýmý göreceðiz...
https://twitter.com/IsmailDemirSSB/s...266560000?s=20
@TUSAS_TR
'nin ANKA-S ÝHA’larý, BMC’nin Kirpi ve
@nurolmakina
’nýn Ejder Yalçýn zýrhlý araçlarý,
@KatmercilerAS
’nin tanker ve tank taþýyýcý gibi çeþitli araçlarý,
@aselsan
'ýn elektro-optik sistemleri Tunus güvenlik güçlerinin hizmetinde olacak.
Sadece tanker almalarý can sýkýcý olmuþ. Ýhracatýn can sýkýcýsý olmaz evet sonuçta satýþ ama bizde Kirpi ve Ejder muadili Hýzýr varken onlarý alýp Hýzýrý almamalarý ve sadece tanker ve bazý ekipmanlar almasý sanki ayýp olmasýn sizde bu iþi yapýyorsunuz bizim partidensiniz sizin de 3-5 bir þeyinizi satalým demek gibi olmuþ...
ama satýþ satýþtýr... Hýzýr gibi deðildir, referans deðildir, o derece karlý deðildir, ama cirodur dolar satýþýdýr iyidir... KAP göndersinler görürüz ne kadarlýk satýþmýþ..
Bu 150 milyonun 80 milyonu anka idi zaten .. tamamen sallamasyon þahsi tahminim bize düþen 5-6 milyon dolarlýk bir þeydir herhalde muhtemelen... KAP gelsin öðreniriz...
Habere verdiði tepkiye bakýlýrsa cacýk YAL-L21 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Katmerin üzerinde ölü topraðý var. Saðlam dua edelim de ya tam gömülsün ya da dirilme emareleri görülsün [emoji848]
Söyleyecek çok þey var ama yutkunuyoruz. Hissede rezillik akýyor diyelim bu kadarý yeter
Yazýlarýmýn tamamý þahsi görüþlerim olup, SPK Kanunu ; madde 101, 103, 104, 106, 107, 110 ve diðer ilgili maddeleri kapsamýnda görüþ ve düþüncelerim asla yatýrým tavsiyesi olarak deðerlendirilmemelidir. Aksi halde zarar edebilirsiniz...
Birazdan trase düz çizecek gibi rahmetlinin
Yer Ýmleri