Originally Posted by
Orhan alp
Gerek WellsFargo gerekse sizin yazýlarýnýzý beðenerek takip ediyorum.. Çok isabetli, rasyonel yorumlar yapýyorsunuz..
Gerçi wellsfargo üstadýn son yorumu beni üzdü, þirket açýsýndan.. Faaliyet raporunu okuduktan sonra söyleyeceklerinide sabýrsýzlýkla bekliyorum..
Þirket dediðiniz gibi güçlü bir sermayeye sahip olmayan aile þirketi. Eskiden Araç ekipman iþinde bu tezgahý yönetecek sermayeleri yeterli geliyordu ama savunma sektörü, sermaye açýsýndan mutlaka desteklenmesi,beslenmesi ve zaman içinde meyvelerini alabileceðiniz bir sektör.Bunun analizini mutlaka onlarda yapmýþtýr. Argesidir,teslimatlardýr,fuar pazarlarýdýr neresinden tutarsanýz tutun her noktasýnda büyük gider rakamlarýnýn olduðu bir sektör.. Aile bunu iki þekilde süspanse edebilir veya edecektir. Yanlarýna ciddi sermaye saðlayacak bir ortak alarak þirket evliliði yapmaya mecbur kalacaklar, yada bir baþarý hikayesi izleyeceðiz ama buda çok sýkýntýlý bir fragman olacak.. Byle bir þirketin batmasýna veya kapýsýna kilit vurulmasýna müsade etmezler,Türkiye savunma sanayinde yeni yeni emeklemeye baþlamýþken,ayaga kalma aþamasýnda olan bir sektörde buna musade edilmez zannýmca devlet erkaný tarafýndan.. Þirket hakkýnda olumsuzluklara bu pencereden bakarak olumluyorum.. Ya ortaklýk,yada baþarý hikayesi..
Borsada yapýlan satýþlarda ise,,Satýþtan bir gün önce hisseyi çok baskýladýlar..Normalde 5in üstüne rahat atabilecek hacim ve alým iþtahý varken bile baskýlayarak karanlýk odaya 4,94de sokup nokta bir fiyatla kapadýlar 5,0dan.. Peþine kenya kap haberini yayýnladýlar.. Ertesi günde ismail beyin paylarý haric.Dðer 4 hissedarýn oranlarýný özel emirle 4,50den virmanladýlar.Yapýlan açýklamayý zaten sizde yazmýþsýnýz..
Þirket bankalarla olan mücadelesinden dolayý, bence tahtasý üzerinden birileri ile bir anlaþma imzaladý..Her türlü detay konusuldu.Devir-geri alma, virman fiyatý vs vs. Yatýrým yapacagý parayý bu sekil finanse etti..Hisselerini satmadýlar bence ya kiraya verdiler,bize para lazým,size tahta lazým.Benim paylarýmdada iþlem yapabilirsin al-sat, tahtayý yonetmene destek acýsýndan.. Ekstradanda bana lazým olan para kadar sana virman yapayým.. Ýþ anlaþmasýnýn sonunda, ayný výrmanlarýmý alýrým.Sende bu sure zarfýnda tahtanýn sahibisin.gibi bizim aklýmýza gelmeyen tüm detaylarý ile konusulan bir durum varmýs gibime gelýyor.. Cunki 5,0 nokta atýsý kapatmasý, 4,5 özel emirle virmanlanmasý calýsýlmýs bir operasyondu.. Bedelli öngörünüze bu acýdan katýlmýyorum creed245 üstadým..
Bakalým zaman gösterecek,, neler olacak..ama severek okuyorum sizleri..Kýymetli paylaþýmlarýnýz için tesekkur ederim
Yer Ýmleri