TUSAÞ Genel Müdürü Mehmet Demiroðlu:
Bu sene içerisinde yapýlacak bir Savunma Sanayii Ýcra Komitesi'nde daha fazla sipariþ alacaðýmýzý ümit ediyoruz.
▪Türkiye'nin bugüne kadar görmediði, karþýlaþmadýðý bir üretim kampanyasýna girmek zorundayýz.
▪KAAN için, HÜRJET için, GÖKBEY için, ANKA, AKSUNGUR ve ANKA-3 için hepsinde bu seferberliðe girmek durumundayýz.
https://x.com/savunma_trhaber/status...d8F2ZUHt93mWtw
KAAN’a þimdiden çok fazla talep var!
Endonezya ile çok büyük bir anlaþma imzalandý.
Katar, Pakistan, Azerbaycan, Somali, Libya, Ýspanya sipariþ oluþturmak isteyen ülkeler.
Kendimiz için de çok ciddi sayýda Kaan üreteceðimiz için bu kadar devasa talebi karþýlamak adýna çok büyük üretim tesisleri gerekecek! Tusaþ müdürü de þimdiye kadar Türkiyenin görmediði üretim kampanyasýna girmek zorundayýz diyor.
Bu da yeni istihdam ve ticaret aðý demek çok büyük bir savunma sanayi ekosistemi kuruluyor.
F35 parçalarýný baþka baþka ülkelerden çok sayýda þirket üretiyor. F35 operasyonlarý için Amerika’dan kod alma ABD izin vermezse F35 leri uçuramama olaylarý sonrasý Kaan’a çok fazla talep gelmesi normal.
bir savaþ uçaðýnda binlerce parça vardýr yüksek sayýda üretim için tusaþ belli parçalarý ülkedeki milli savunma Bakanlýðý onayýndan geçen þirketlere yaptýrýr mý bence yaptýrabilir diye düþünüyorum. Türkiye savunma sanayinin kalbi olmaya doðru gidiyor çok büyük bir ekosistem oluþacak.
Önümüzdeki günlerde Ýsrail Ýran’a saldýrý yapabilir.
Dünyanýn her bölgesi karýþýk.Rusya Ukrayna,Ýsrail Lübnan Filistin Suriye Ýran,Afrika ülkeleri sürekli savaþ halinde Libya Somali Sudan vb.
Ýran’a saldýrý Dünyada silahlanma yarýþýný daha hýzlý hale getirebilir silahlanma artýk ekmek su kadar önemli hale gelecek geliyor.
NATO
Ab
Türkiye
Ýran
Ýsrail
Suriye
Ukrayna
Afrika ülkeleri
Dünyanýn neredeyse her ülkesi savunma sanayine daha fazla para ayýracak ve silahlanma yarýþýna katýlmak zorunda kalacak.
Bu nedenle önümüzdeki dönemde savunma sanayii hisseleri çok çok önemli hale gelecek. ASELSAN kýsa dönemde 50 liralardan 150 liraya gitti.
ASELSAN 4 pd dd
Altýnay 5 pd dd
Patek 15 pd dd
Savunma sanayi pd dd ortalamasý kabaca 6 desek
Katmr 0.6 pd dd 10 da biri.bu silahlanma yarýþýnda 5.4 milyar stok ve kasaya yeni giren yaklaþýk 1 milyar nakitin avantajýyla zaten çok yüksek sipariþler alýyorken yeni sipariþlerin de gelmesi sürpriz olmayacaktýr.
Yer Ýmleri