peki þöyle düþünün , tüpraþ aldýnýz hisse senedi 115 liradan 1000 lot ... yani 115.000 tl lik... ertesi gün fiyat 117 oldu sizin para da 117.000 sonraki gün fiyat 123 oldu sizin para da 123.000 .... peki bu hissede daha düþük fiyattan almamak þartý ile , al sat yaparak nasýl bileþik getiri elde edip daha fazla para kazanabilirsiniz ? .........aslýnda mantýk olarak fiyat arttýðýnda fonda zaten bileþik getiri elde ediyorsunuz....
fonu bir hisse senedi yatýrýmý gibi düþünün... hisse aldýðýnýzda her gün fiyatý artarken , hesabýnýzýn kar hanesi de sürekli artýyor... siz o her gün üstüne koyduðu karý hisseyi satmadan sistemden çekip tekrar hisse alabilir misiniz böyle bir þey bu uzay zaman algýsýnda bilebildiðimiz fizik mantýk matematik kurallarý içinde mümkün mü ?
Samuraylarýn pirinç tarlalarýndaki çay seramonilerinde , çay kaselerinin içine dalýp , suikast için vakit kollayan hain ninjalardýk. Hamza Sütbýyýk ( AKA Klaus Maximilian Kerpenter Münche ) - Mazardium EF87 ® madeni uzmaný
Selamlar. Burada yazmýþ olduðum bilgi, yorum ve düþünceler tavsiye ve yatýrým danýþmanlýðý kapsamýnda deðildir. Webster üstad nerede diye sormayýn, iþte burada: https://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?t=45203
Ýþte. Benim kafamý karýþtýran noktaya geldik. Eski mesajlardan birini kopyalamistim, maalesef kullanýcý adýný unuttum. Orada da kilit nokta, getiri ile +1 fon alinabilmesiydi. Þimdi. Diyelim ki fonun adý a olsun.
Tarih fon a adet
1.1.2001 3tl
2.1. 2001 5tl
3.1.2001 6tl
4.1.2001 7tl
1 ocakta 2 adet fon aldým. 3x2=6tl, 2 fonum var.
3 ocakta sattým. 6x2 -stopaj =12 - stopaj param oldu.
Ben, þu andan itibaren, hiçbir zaman 2 adet fon alamayacaðým. Çünkü elimdeki para, 12-stopaj. Yani 3 Ocak günü bile 2 fon alamam. Diðer günlerde zaten alamam, çünkü sürekli artýya gidecek fon fiyatý.
Bana böyle geliyor, ama bu hesapta hata varsa, bana böyle gelmemesi gerekli. Kesin bir yerde hata yapiyorum. Bir de yukarýda, fona önceden girenin daha büyük yüzde ile mk aldýðý yazýlmýþ, o da çok mantýklý geldi.
hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ýþte burada fon fiyatlarý her gün 1tl artmýyor, þuan mobildeyim ama yarýn FIL ve ANL için bir analiz yapýp hangi zaman aralýðýnda satarsan +1 adet fon alabilirsin diye ufak bir analiz yapmayý düþünüyorum. Ayrýca bu analiz için fon fiyatlarý ve min. alýþ ve satýþ miktarlarý da önem arz ediyor sanýrým.
Öyle mi, ben min alýþ -satýþ faktörünü hiç gozetmiyorum gerçekten. Yani bütçeye uygun þekilde alýp tutuyorum sadece.
Vakit bulursanýz elbette, teþekkürler.
hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yer Ýmleri