Fil mk 24,52
Fil mk 24,52
Haftalýk bazda 25 mk üzerine oturan ppf yok henüz.. Ama ANL ve FIL iyi gidiyor 24,50 altýna düþmediler.
Borçlanma Araçlarýnda da Okt 26 mk üzeri gidiyor haftalýk ve aylýk bazda.
ANL fonunu Akbank fonlarý arasýnda göremedim. Mobilden ALE gözüküyor ama ANL yok. Nerden alabiliriz?
SM-G610F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Pýfff FÝL, ANL'nin altýnda kalmaya baþladý her gün.
Çok asap bozucu. Devlet Tefaþ'ý sýrf bu yüzden kurdu. Fonlara herkes her yerden ulaþabilsin diye düzenledi bu oluþumu. Ancak kaðýt üstünde kalmýþ resmen, likitlerin %80'Ý iþlem görmüyor. Bir þekilde mevzuatta açýk býrakmýþ, isteyen katýlmasýn þeklinde. Bankalar da fonlarýn alýnmasý için kendinden hesap açýlsýn diye cinlik yapýyorlar. Ben durumu, BDDK', Cimer vs. gibi kurumlara yazdým bir kaç kere. Devlet bir yandan TL'de kalýnmasýný isterken, bir yandan bu uygulama tuhaf. Bence siz de yazýn.
Bir de iþin ticari yönü var aslýnda. hala tefaþ üzerinden fon eriþimi yapan yatýrýmcý %10'larý bulmuyormuþ. Bu da kurumalra tefaþa açmasý yönünde baský yapmýyor pek doðal olarak. Çogunlukla ortalama yatýrýmcý, hangi bankada hesap varsa, týklayýp o bankanýn likitini alýyor. Bu yüzden iþ ziraat vs. gibi likitlerin portföy büyüklüðü fazla hala.
Oysa teoride tefaþ çok yaygýn ve etkin olsa idi, fonlar arasý rekabet artacak, getiriler bir týk yükselebilecekti. Ancak devlet tam tersi fonu kurumu yerine tefaþtan alana saati düþük tutuyor, bloke koyuyor %20, zorluklar çýkarýyor.
Sn.r.lucas þöyle bir çalýþma yapabilir misiniz acaba? Ayný bakiye ile baþlayýp FIL'in günlük oranlarýyla günlük vadeli yapsaydýnýz. 10 günlük süre için fonda ve mevduatta bakiyeler ne durumda olurdu acaba ? Sonucu merakla bekliyoruz olmadý bilgisayar baþýna geçince yarýn ben yapayým![]()
Yer Ýmleri