Merkez bankasýnýn yakýnda rom oranlarýný deðiþtireceði söyleniyor, romda indirime giderse piyasada tl azalýr ve tlye olan ihtiyaç artar mevduat faizlerinin pek gevþeyeceðini düþünmüyorum.
BOYP hissesinde haber sonrasý hareketlilik yaþanacak ama gel gör ki aldýnýz koydunuz satmak için karýnýzý realize edeceðiniz günü bekliyorsunuz...yedirmez bu iþin kurtlarý. Sað gösterip sol vurma , hisseyi emir girip satamama, açýlýþta tabana yapýþtýrýp oanikle satýp zarar yazma sonra tekrar alttan toplayýp karlarýna kar katma...gibi gerçekleri gözardý etmeyin.
PPF lerin günlük aylýk tablodaki ortalamalarýnabakarsak, Aylýk ortalama <25 e geldi artýk. O zaman;
1) Nkolay 25.15% MK oranýna kaçýþ yapmak lazým.
2) Enf. Endeksli faiz korumalý 1 yýl vadeli 0 stopaj hesap %23.75-23.50 oranlardan düþüþe geçti...acele etmek lazým
Dün Enf. Endeksli 0 stopajlý vade oranlarý 23.25-23.50 bandýna düþmüþtü en yüksek veren Halkbankta, Vakýfbank çarþamba günü 23.00-23.25% bandýna çekmiþti...
Yakýnda bu oranlar da MK olarak 25 lere gelince baþka alternatif neresi olacak?
bugünün koþullarýnda 30 üzeri olursa baðlarým yoksa piyasa faizleri ve benzer bankalar 30 verirken elbette baðlamam yani 1 yýl boyunca paraya dokunmamanýn çok büyük cazibesi olmalýdýr hele türkiye koþullarýnda,s400 riski,suriye riski,iran riski,siyasi riskler,büyümemem vs derken türkiyenin derdi çok fed açýklamalarý birazcýk nefes aldýrdý ki faiz indireceði de kesin deðil,bizim ekonomide büyük bir þey deðiþmez,ben yýl sonuna kadar ppf lerin 22 altýna düþeceðini sanmýyorum.
Yer Ýmleri