SPK 12.03.2019 tarihinde aldýðý ilke kararý ile PPF'lere mevduat zorunluluðu getirdi.
Bu ilke kararýnda ayrýca dedi ki,
"ii)Para piyasasý fonlarýndan alýnan yönetim ücreti, fon izahname ve yatýrýmcý bilgi formlarýnda yer alan mevcut yönetim ücretinin yarýsý oranýnda uygulanýr. Bu düzenlemenin yürürlüðe girdiði tarihten itibaren mevcut yönetim ücreti oranýnýn arttýrýlmasý amacýyla yapýlan baþvurular Kurulca deðerlendirmeye alýnmaz."
Yani yönetim ücretinin yarý oranýnda olmasý süreli yani belli bir zamana kadar falan deðildi.
SPK ücret yarýya indi bana artýþ için gelme dedi.
Þimdi niye artýyor yönetim ücretleri PPF yöneticileri ücretimiz düþük diye müracaat mý ettiler, onlar bilmiyorlarmýki PPF'ler düþerse millet PPF'lerden çýkar, fonlarýnýn yatýrmcý sayýsý azalýr.
Bu iþin içinde bilmediðimiz birþey var gibi.Bütün fonlar ayný anda yönetim ücretimiz az aman arttýrýn diye niye SPK'ya müracaat etti?
Milleti PPF'den uzaklaþtýrmak istiyorlar bence.
Sayýn myfinans burda süre belirtmemis ama fonun iç tüzüðünde belki 6 ayda bir yada 3 ayda bir artýþ özgürlüðü var okumak lazým.
Diðer konu ise zaten ellerinden geleni yapýyorlar yoksa eskiden +26 alýyorduk bazen 28 bile aldýðýmýz günler vardý...
Sayýn myfinans burda süre belirtmeþ ama fonun iz tüzüðünde belki 6 ayda bir yada 3 ayda bir artýþ özgürlüðü var okumak lazým.
Diðer konu ise zaten ellerinden geleni yapýyorlar yoksa eskiden +26 alýyorduk bazen 28 bile aldýðýmýz günler vardý...
Bankalar hareketsiz dolari tirmandirmak icin yani dolarize etmek icin yapmis olamaz mi? 🤔🤔🤔
Sayýn myfinans burda süre belirtmemis ama fonun iç tüzüðünde belki 6 ayda bir yada 3 ayda bir artýþ özgürlüðü var okumak lazým.
Ama bakýn burasý çok önemli,
SPK ilke kararýnýn sonunda ne demiþ, "bu tarihten sonra yapýlan artýrým talepleri dikkate alýnmaz"
SPK ilke kararýný deðiþtirmeden talepler dikkate alýnamaz SPK ilke kararýnýmý deðiþtirdi, deðiþtirdi ise niye yayýnlanmadý?
Yer Ýmleri