Ýst mk %25.87
Kendi kendime beyin cimanstiði yapýyorum.
BES'te %30 kadar PPF taþýyordum. Aylýk getirisi çakýlmýþ haliyle ve çakýlmaya da devam edecek gibi gözüküyor. Son bir yýllýk getirisi de %25.23 (MK karþýlýðý deðil). Yani tertemiz de kazandýrmýþ aslýnda. Ama iþte BES gibi uzun soluklu bir yapýda PPF kadar risksiz bir enstrüman tutmak da saçma geliyor.
PPF'leri Avrobono'ya mý çevirsem, altýna mý çevirsem yoksa yurtdýþý borsasý mý yapsam bilemedim.
- Bugün MB radikal bir faiz inidirimi yaparsa Dolar yükselebilir o zaman avrobonolar prim yapabilir. Ama Dolar yükselmeye de bilir. Son bir aydýr kötü haber üstüne kötü haber geldi, faiz indirimi tüm piyasalarda fiyatlandý ama Dolar kýpýrdamadý. Dolar faiz indirimi ve olasý parasal geniþleme haberleri sebebiyle genel olarak güçsüz. Avro'ya ise zerrece güvenim yok zaten.
- Altýn fonlarý fena deðil aslýnda. FED faiz indirirse bu altýna yarayabilir. Ama tersi de olduðu olmuþ geçmiþte. Gerçi altýnýn son rallisi ile sanýrým faiz inidirimi fiyatlandý. Ýndirim gerçekleþtiðinde altýn düþebilir.
- Yabancý borsalar þu an mantýklý geliyor bana da alayý aþýrý primli. "Resesyon olacak mý" demiyor insanlar "resesyon ne zaman olacak" diyorlar. Hatta bazýlarýna göre Amerika çoktan resesyona girmiþ durumda. (Faiz eðrisinin terse dönmesi falan filan). Bu da S&P500'ü %30 - %50 çökertebilir bir hafta içinde.
Kafalar karýþýk.
Yüksek faiz indirimi IST gibi Özel Sektör Tahvili Fonlarýna nasýl yansýr?
faiz 425 indi,artýk tek 1 dolar satmam.
Yer Ýmleri