arkadaþlar, son günlerde bu sayfayý okumakla yatýrým konusunda kafamda pek çok þey deðiþti. baþta admustafa kardeþim olmak üzere yaptýðýnýz paylaþýmlar bir görme engelli olarak bana ýþýk tuttu. bu vesileyle hepinize en içten teþekkür ve muhabbetlerimi sunarým. nasýl bir ýþýk hissettin diyecek olursanýz da, öncelikle þunu anladým. her zaman ülkemizdeki fonlarýn iyi yönetilmediði gibi bir düþüncem vardý. bu düþüncem her ne kadar deðiþmese de az da olsa güzel fonlar olduðunu ve bunlarý gözden kaçýrmamam gerektiðini sizlerin sayenizde anladým. ikinci olarak ta bizler gibi amatör yatýrýmcýlarýn tek baþýna hisseye girmektense uygun bir fon aracýlýðýyla bu kervana dahil olmasý gerektiðini anladým. aslýnda eskiden beri böyle düþünüyordum ama fonlarýn iyi yönetlmediðini düþündüðümden hisseye girdiðim oluyordu. þimdi bakýyorum, yýlbaþýndan bu yana endeks artýda olmasýna raðmen bist30'da yer alan saðlam denilen aselsan, thy ve soda gibi hisseler sýkýntýlý. bu tür iþlemler yaparken borsanýn yükseliþinden faydalanmak bir yana, periþan dahi olabiliyoruz. fonlardaki getiriler, her ne kadar bire bir hisseler gibi olmasa da, en azýndan binbir zorlukla kazaýp tasarruf ettiðimiz çoluk çocuðumuzun rýzkýný da hiç etmemiþ oluruz. herkese bol kazançlar dilerim.

Yer Ýmleri