Döviz fonlarýnýn birkaçýnýn içeriðine baktým, hepsi eurobond içeriyordu. Direkt dövize yatýrým yapan bir fon var mý?
Ýçerisinde % 50 den fazla hisse barýndýran deðiþken fonlar açýsýndan hisse bazlý çýkýþ trendleri yakalamak gayet zahmetli iþtir; ha keza fondaki nakdi oraya yatýrmak için ayný zamanda o hissede tahta yapýcý olmak gerekir. Baþkasýnýn yaptýðý tahtada hiç bir kurum bir baþkasýna para kazandýrmaz. Piyasa kuralýdýr bu. Yani bir baþkasýnýn baþlattýðý yükseliþ trendini yakalamak isteyen ciddi alýcýlarý genelde terse yatýrýrlar. Paranýn hükmü yoktur bu piyasada, istediðiniz kadar paranýz olsun bir tahtayý yapmak çok zor iþtir. Çünkü tahta yapmanýn zorluklarý sadece genel ya da ülke konjonktürü ile sýnýrlý deðil; seçilen þirketlerin sektörel durumu, patron, girilen hissedeki diðer kurumlarýn gücü, siyasetle ve diðer girift bileþenlerle olan kýsa ve uzun vadeli iliþkisi vs vs.
USDTRF kodlu fon. Borsa yatýrým fonu hisse gibi alýp satabilirsiniz. Hisse senedi komisyonu ödemeniz gerekecektir alým satýmda. Ayrýntýlar aþaðýda.
http://www.dolartr.com/dolar-borsa-y...fonu-bilgileri
Kesinlikle katýlýyorum. Gördüðüm kadarýyle þimdilik yancý olarak 3-5 ne alýrsam kârdýr mantýðýyle güzel prim saðlamýþlar. Para büyüyünce masa kurmak ve o masayý idare etmek gerekecek. Diðer konu son yükseliþin PGSUS ile bir ilgisi yok. Yýl baþýndan bu yana Tacirler tahtada aktif satýcý.
o denli agrasif davranmamalarý gerekir zaten. orta vadeli yükseliþlerde ön plana çýkmadan azar azar pozisyon almalarý gerekir. zaten bunlarýn tüzüðünde de hisse oranlarýyla ilgili limitler vardýr. belli hisselere aþýrý þekilde yoðunlaþabileceklerini zannetmiyorum. ama ne olursa olsun temkini elden býrakmamak lazým diye düþünüyorum.
Yer Ýmleri