Davadan bir þey çýkmadý 9 nisan 2020 saat 10:40 a ertelendi.
Esasýnda bu davadan birþey çýkmasýný beklememek kazým.
Adam danýþtay a spk kararýnýn yürütmesini durdurma davasý açtý ve kaybetti, yani süreci devam ettirmek zorunda. Spk bu dava ile vs ilgilenmiyor bana göre, öyle olsa kesin açýklama vs biþeyler yapardý. Bülten vasýtasýyla uður un kulaðý çekilecek gibi. Bekleyip görelim bakalým...
Kesinlikle yatýrým tavsiyesi deðildir!!!
bu belirsizlikler hisseyi de iyice kilitledi!
artýk borsamým çýkýþýna da hiç aldýrmýyor!
Dün duruþmayý canlý izleyen birisi mub ýn avukatýnýn, hisselerden tedbir kararýnýn kaldýrýlmasýný istediðini yazmýþ kuþlu sitede. bayraktar ýn devraldýðý hisselerde tedbir kararý mý var? bu konuda bilgisi olan var mý?
Duruþmayý ben izledim, hukuki terimlere hakim deðilim duruþma salonu kapýsýnda asýlý olan belgede duruþma konusu olarak ''tasarrufun iptali '' yazýyor. Yanlýþ yönlendirmek istemem avukat tedbirin kaldýrýlmasý veya tedbir kararý verilmemesi dedi tam anlayamadým. Tekrar belirtiyorum kimseyi etkilemek istemem sadece þahsi görüþüm duruþmada 2 sýradan avukat (ak faktoring ve raci'nin) 1 tane konuya hakim avukat vardý (mustafa uður'un), sonuç çýkmayacaðýný tahmin etmeme raðmen niyet okuyabilmek için gidip seyrettim (bu arada bu kadar aðlayanýn olduðu bir kaðýdýn önemli davasýna giden tek izleyici olmanýn þaþkýnlýðý ayrý) kendimce fikir sahibi oldum, saygýlar.
Sevgili arkadaþlar, Denge Yatýrým Holding ile ilgili kendimce yaþanýlan süreç hakkýnda bir deðerlendirmem var sizlerle paylaþmak istedim yazdýklarým kesinlikle yatýrým tavsiyesi deðildir ve sadece beni baðlar. Bu arada herkesin fikrine saygýlýyým ve düþüncelerini paylaþmak isteyen veya yazdýklarýmla ilgili aksi görüþ sahibi arkadaþlar varsa lütfen yardýmcý olsunlar.
1- Mustafa Uður Bayraktar Denge Holding'teki Raci Þaþmaz'a ait paylarý devir aldý. (ne için olduðu yatýrýmcýyý yani bizleri ilgilendirmez)Böylelikle bir geri alým yükümlülüðü doðmuþ oldu.
2- Bu yükümlülüðe istinaden Mustafa Uður Bayraktar SPK'ya baþvuruda bulundu ve bu baþvuru 30,05,2019 tarihi itibari ile kabul edildi ( pay baþý 2,72 TL fiyat ve 12,04,2019 baþlangýç tarihi itibari ile hesaplanacak faiz)
3- Bu süreç SPK kurallarýna göre yapýlmak zorunda ve sürecin nasýl olmasý gerektiði 23,01,2014 tarihli ve 28891 sayýlý resmi gazetede yayýmlanan Pay Alým Teklifi Tebliði 3. Bölüm 13. maddede açýkça belirtilmiþ. Bu sürecin uygulanmasý onay veren kurumun yani SPK'nýn sorumluluðunda çünkü yatýrýmcýlar Mustafa Uður Bayraktar'ýn teklifine deðil teklifi uygun bulup onaylayan kuruma yani SPK'ya güvenip yatýrým yapmakta.
4- Bu arada sebebin ne olduðu yatýrýmcýyý ilgilendirmeyen durumlardan dolayý Mustafa Uður Bayraktar Ankara 10. idare mahkemesinde pay alým teklifinin iptali için dava açýyor ama bu dava süreci engellemediði için ayrýca yürütmeyi durdurma istiyor.
5- Mahkeme yürütmeyi durdurma istemini reddediyor Bayraktar üst mahkemeye itiraz ediyor oda reddediliyor ve Mustafa Uður Bayraktar bu itirazlarýn red olunduðunu þirkete, þirkette KAP aracýlýðý ile yatýrýmcýlara ve piyasaya duyuruyor. Dolayýsý ile sürecin devam etmesi kanuni zorunluluk oluyor.
6- Buna raðmen aradan geçen yaklaþýk 3 aylýk süreye raðmen SPK' dan korkmayan bu þahýs (gayet normal çünkü SPK her zaman hýrsýzýn yanýnda) geri alým sürecine baþlamýyor ve hisse fiyatý baský altýna alýnýp bezdirme politikasý uygulanýyor. Kanunen bu geri alým zorunlu ama hisse raðbet görmediði için hisse kaptýrma derdi olmadýðýndan yukarý piyasada bile fiyat aþaðý gidiyor. (saðlam kendine güvenen sýrtý kalýn bir alýcý gelse mecbur yukarý gidecek hatta piyasadaki malý kendi alacak)
SONUÇ : YAÞADIÐIMIZ SÜREÇ NORMAL BÝR KAÐITTA OLSA ÝDÝ MÝNÝMUM 2,50 TL FÝYAT CÝVARINDA OLURDU AMA MALESEF KAÐIDIN ÝSMÝ DENGE VE MUHATAP OLDUÐUMUZ KÝÞÝLER SAÐLAM DEÐÝL. MAÐDUR OLDUÐUNU DÜÞÜNEN ARKADAÞLAR LÜTFEN SESSÝZ KALMAYIN NE KADAR ÇOK SES OKADAR BASKI ÞÝKAYET ÝÇÝN CÝMER VE SPK ÞÝKAYET HATTINI KULLANIN LÜTFEN YAZIN TWÝTTER DA BÝLE OLSA YAZIN, SAYGILARIMLA.
1.kardes birkere bizim borsamizda yatýrým yaptýðý þirketi bilen kaç yatýrýmcý var genel kuruluna bile katýlmaz benim katýldýðým en az 30 genel kurul var.
2.yatirimcimiz sadece þirketin borsa deðeriyle ilgilenir vede bunun kýsa sürede olmasýný ister.
3.soz konusu davaya katýlma ve burdan bilgilendirme için teþekkür ederim.
4.bu alým satým bence bilerek yapýlmýþtýr.raci Þaþmaz'ýn iþi gücü böyle devir birlesmelerdir.
Ýnternette bu tür yaptýklarýný bulabilirsin.
5.burda alacaklý ak factoring hisselere tedbir konmasýný istemiþtir alacaðýný alabilmek için
6.m.ugur bayraktar ayný zamanda yönetimde senelerdir beraber bu durumu bilmemesi az ihtimaldir.
7.sirketin sitesi bile istirakini göstermiyor
Çalýþan sayýsý 1 dur oda ezgi haným yatýrýmcý iliskiler sorumlusudur.onada ulaþmak zor olup yeterli bilgi ve tecrübeye sahip olmadýðý kanaatindeyim.
8.bir arkadaþ mail bile atamadý doluymus
9.bu davada satýþýn muvazali yani danýþýklý olduðunu ispat etmek ak factoring avukatýna düþer.bu arada davayý Uður Bayraktar kazandý diyelim karþý taraf temyiz edecek veya tersi olursa Uður Bayraktar temyiz edecek ve süreç uzayacak
10.ugur Bayraktar egerki kazanýrsa ilk mahkeme sonucuna goremi yoksa temyiz sonucundami çaðrý yapacak buda bir muammadýr.
11.burada SPK.yi cagridan sorumlu tutmak olmaz.spk.duzenleyici kurumdur.hatasi þudur
Çaðrý için teminat isteme yetkisi vardý bunu yapsaydý bu sorun çýkmazdý ama SPK.bu iþte
12.spk.burda idari para cezasý kesebilir birde tutar yakýn izlemeye alýrsa yine bizler zarar görürüz.
Saðlýkla kalýn
13.cimet yazýlan talep ve sikayetleri ilgili kuruma gönderiyor.
14.bu tür iþlemlerde SPK.nin kliþe cevabý þudur.spk.bultenini takip edin vede zarara uðrayan yatýrýmcý varsa mahkemeye gidindir.
15.bir sonraki duruþmayý takip edecekmisiniz
Yer Ýmleri