Originally Posted by
dimitris
Sýnýfýn yarýsýný ateist yapmak nedir ya . Hangi ateist bir baþkasýnýn ateist olmasýný ister . Neyse bu cümlenin arkasý ayrý bir sýkýntýlý tartýþma olur .
Lütfen yazýmý bir daha okuyun. Yýllar öncesinin bir lise öðrencisinden bahsediyorum. Sosyalistim diye üzerimde mahalle baskýsý kurulmuþtu, aðzýný açan dinden imandan baþlýyordu. Yani tartýþmayý dine yönlendiren onlardý. Madem o kadar istediniz deyip, 3-5 kitap devirdim, hepsinin aðzýnýn payýný vermeye baþladým.
Yazýmý dikkatli okusaydýnýz niçin 6 ay diye bir sýnýr koyduðumu da merak ederdiniz.m. 6 ay sonra sýnýfýn yarýsý ateist olduktan sonra bana ricaya geldiler, artýk din konusunu kapatalým diye. Ben de bu konuyu açan hep siz deðilmiydiniz dediðimde sus pus oldular. O günden sonra da din konusu gündemimizden düþtü.
Kendi çocuðumu da din dersinden muaf tutmayý baþardým. Ama ona þunu da öðrettim. Yaþamýn boyunca güvenebileceðin insanlar "baþkalarýnýn inançlarýna saygýlý olan inançlý insanlar" diye. Hristiyan, müslüman, ateist ya da budist farketmez. Zaten sýnýfýn yarýsýný ateist yaparken en yakýnýmdaki insan da sýnýfýn tek samimi müslümanýydý.
- - - - - - - - - -- - - - -- -- - - - - - - - - -
Winter is coming...
Yer Ýmleri