merhaba kolay gelsin..
ben tpikl.v aldým ..
27/10/2021 de 125 tl olursa diyorsa sanki kaðýt þuan 125 lira neden acaba varant yukselmýyor. yanlýþmý dusunuyorum
þimdi ben varant aldým vadeye 1 hafta kaldý 0,18 den aldým varant suan 0,01de bir hafta sonra 0,01de kalsa beným para çöp olaakmý þimdi satmak isterse satabýlýrmýyým yada gelecek hafta satttsam satabýlýrmýyým lütfen yardýmcý olan olan oldu ama hiç olmasa birdahakýne uyanýk olurum býraz
kainatýn BÝR varlýðýndan bütünleþip! kendi birliðinde meçhul bir menzile yol almakta olan, insan dediðimiz yüce varlýða salat ve selam olsun ! hamza sütbýyýk -aka- klaus maximilian kerpenter münche
Merhaba, Varantlar konusunda yardýma ihtiyacým var, Resimde görüldüðü gibi 3000 put varantý diðer bir deyiþle düþüþ yönünde pozisyon almak
AK yatýrým alým fiyatý 0.03 Ak yatýrýmda 200 bin adet put varantý alýnca 6,000 TL maliyeti , oran ayný 200
ÝÞ yatýrým alým fiyatý 0.08 Ýþ yatýrýmda 200 bin adet put varantý alýnca 18,000 TL maliyeti , oran ayný 200
Opsiyon piyasasýný diðer deyiþle Varant piyasasýnýn iþleyiþini az çok biliyorum ama anlamadýðým nokta
31.10.2022 vade sonlu XU030 ENDEKS 3000 PUT Varantý AK yatýrýmdan alýnca 6000 TL maliyetin var
ama Piyasada daha çok iþlem gören daha çok hacim olan Varant ÝÞ yatýrýmýn 3 kat maliyetli varantý ? VADE SONU AYNI , ORAN AYNI 200 , ikisinde de 200000 bin adet varant alýnca , 1000 adet endeks short yapmýþ olmuyor musun ? benim anladýðým nokta nedir burada ? neden ÝÞ yatýrým varantý 3 kat pahalý olmasýna raðmen daha çok talep görüyor ?
![]()
Piyasa yapýcý tüm varantlarý elinden çýkrmýþtýr. fiyatý elinde olan yatýrýmcý belirliyordur. Lakin varant vade sonu yaklaþtýðýnda kimin elinde kalýrsa orada patlar ya da vade sonunu beklerse varant hesaplama vasýtasýyla ummadýðý bir rakamla piyasa yapýcýya devreder. Varantlarda kotasyon koyma, fiyat belirleme borsa trend yönüne alýcý talebine göre gerçeði yansýtmayan fiyatlar oluþabilir. Dikkatli olmak lazým. çok tehlikeli bir yatýrým aracý sermayeyi sýfýrlama bir günde %50-70 kayýp ya da kazanç olabiliyor. Yalnýz piyasa senin elini bildiði için yükselirken fiyat vermez alýþ satýþ arasý marjý geniþ tutar her türlü daleverayý yapar. Riski azaltmak için dayanak fiyatýna yakýn vade uzun tercih edilir tabi kiþinin risk alma niyetine baðlý.
Bilinsin ki çakallarýn hükmü kurt ayaða kalkana kadardýr.
kainatýn BÝR varlýðýndan bütünleþip! kendi birliðinde meçhul bir menzile yol almakta olan, insan dediðimiz yüce varlýða salat ve selam olsun ! hamza sütbýyýk -aka- klaus maximilian kerpenter münche
Yer Ýmleri