Bende grafiðini baya inceledim ve dibi gördüðünü düþünüyorum. Þirket belki kâr yazmayabilir ama geçmiþ yýllar kârlarý baya yüksek. Ayrýca zarar yazsa bile 150-200 milyon civarýnda yazýyor ama bir bilanço da kar yapýnca 800 milyon-1,5 milyar arasýnda birden kâr yazýyor bu þirket.
Açýkçasý zarar eden bir þirket deðil yýllýk olarak bakýnca. Ayrýca son 2 seneyi düþünürsek gayrimenkul þirketleri için felaket denebilir. Çünkü faiz ve dolar yüksek idi ve gayrimenkul satýþlarý son 2 senede býçak gibi kesilmiþti.
Ama faizler baya indi ve sektör tekrar canlanýyor gayrimenkul satýþý olarak. Ayrýca bu þirket gayrimenkul þirketleri içerisinde en büyüðü diye biliyorum. Tekrar toparlanma yapacaðý kesin. Kaliteli iþler yapýyor. Kira geliri bile baya iyi diye biliyorum. Bu 2019 senesinin 9 çeyrek ve 12 çeyrek bilançosu güzel gelebilir diye düþünüyorum.
Ayrýca son 2 senedeki kesat bir dönemin ve Suriye topraklarýnda yapýlan operasyonun,, ayrýca yabancýlarýn bize karþý baskýlarý (doðu Akdeniz petrol çýkarma çabalarý, Güney Kýbrýs'ýn sürekli ortalýðý karýþtýrmasý) gibi etkenler ve grafiðin düþüþ sürecini inceleyince hisse aþýrý derecede son 5 yýlýn en düþük yerine gelmiþ(1,50 civarýndan) ve bana göre dönüþ emaresi vermiþ görüyorum. 1.85 te görmüþtüm 3 gün önce ancak buraya kadar düþeceðini beklemiyordum. Ve toparlanma emaresi var gibi hissede ve bu saatten sonra aþaðý olacaðýný sanmam. Zaten PD dd si 0.21 lerde gezmesi bile kelepir hisseler içinde en ucuz hale getirmiþ bu hisseyi. Açýkçasý beklemeye deðer.
Herkese bol kazançlar dilerim




Alýntý yaparak yanýtla
Yer Ýmleri