orta vadede palada artýk okey oldugu için pozitif bakýþ açýsý sonlandi (bist100 105 i geçse dahi ..)
Ne zaman ki bist100 86 bin gibi olur tekrar pozitif bakýþ açým hortlar
: Kýsa vadeli aforizmalar :
Ýçinde bulunduðumuz düzeltme yaklaþýk nerelerde biter ?
Doðal olarak akillardaki soru iþareti bu
Bu piyasalarda sistem yada diðer bir ifadeyle algoritmalar üzerinden alým satým yapanlarin genel olarak ve de temel olarak kullandýðý iki farklý algoritma yapýsý vardýr
Birincisi , hareketli ortalamalar ve rsi momentum Stoch ve benzerleri
Ýkincisi hybrid sistemler
Yada her ikisi de
Ýlk soluklanma yerimiz , günlük grafiklerde her iki grup üzerinden iþlem yapan algoritmalarin en aðýr olanýnýn dahi sat verdiði yer olabilir![]()
Hepinizin kurban bayramý MÜBAREK olsun
Bugün itibariyle Sanýrým short cakmamis günlük sistem kalmamýþtýr
Ortalamasýydi hybridiydi muhtemelen hepsi kizarmistir artýk , en aðýr olaný dahil
Ýdeal pivot için bugünün kapanisina kadar beklenip günün en düþüðüne kalýn bir çizgi cekilebilinir
Ýþte oranin altý ve üstü hesabý kese kaðýdý
Kabaca pivot saptamak ...
Nazikçe kar al noktalari saptamasi da kiþiye kalmýþ
Ben kabasini yazarým ....
Þimdi
Biliyoruz ki Pala'nýn elinde okey var ama okeyi nasýl atacak soru bu
Yani normal okey mi atacak yoksa çifte gidip mi okey atacak![]()
Bunun cevabýný Bist30 endekste ( vadeli deðil ) kanal çalýþmasý yaparak bulmaya çalýþtým ve iki farklý sonuca yada alternatife vardým
Gördüklerim þunlar
Bu iki senaryo arasýndaki farký belirleyecek olan bölge 120.500 ile 117.500 arasindaki bölge
Eðer palacan çifte gidip okey atmak isterse ve bu bölge tutarsa , zamana göre deðiþiklik gösterebilir ama yaklaþýk 135 bine kadar Bist30 u sürebilir
Yok eðer bu bölge tutmaz ise
O zamanda yine spotta 110 binin altýna sarkmasini beklerim
Yani kararsýzlýk banti 3000 desem ki aslýnda gördüðüm 118-120 de 500 alttan ve üstten pay býraktým
Yukarý 15.000 aþaðý 15.000 marjý var diyebilirim
Gerisi strateji ve oyun planý .....
Piyasanýn daha doðrusu grafiklerin pek yüzüne baktigim yok
Yukarýda bahsetmiþ olduðum kararsýz bölgede takýlýp duruyorlar
Yalnýz þu var ki , konjektur deðiþti gibi gözüküyor
Eylül ve Ekim aylarýnda konjekturun deðiþip deðiþmediði iyice netlesir
Bu olasý deðiþim teknik ve grafiklere baðlý çýkarmýþ olduðum bir deðiþim ancak piyasanýn çýkmasýyla inmesiyle çok da alakalý gözükmüyor
Bu son cümlem bile konjektural deðiþimi ifade ediyor aslýnda ancak dediðim gibi bir iki ay içinde iyice netlesir
Bu kuvvetle olasý dediðim deðiþim kötü yönde deðil aksine piyasamizin baðlý olduðu zinciri kýran bir olasý deðiþim
Ve tamamýyla de grafiksel olarak gözüküyor
Yaaaaa![]()
Þimdilik Bu mevzuyu bir kaç aylýðýna rafa kaldýrýp klasik olarak devam edecegiz her zamanki gibi
BIST de öyle deðil ama dolar grafiklerin de bir konsalidasyon bir dengelenme sürecine iþaret ediyor görünüm
Uzun vade ortalamalar yapýþtý birbirlerine , kýsa vade ortalamalar da uzunlarin yanýna hamle yapýyorlar ki kýsa vadeler hemen kývamýna gelir
Bu da hepimizin bildiði gibi sýkýþma demektir ve bu da bir yöne sert hareket demektir
Bu noktada haftalýk yada aylýk grafikler den yardým istenebilir![]()
Onlara bakýnca usdtry de 5.62 nin altinda haftalýk kapanýþ gerçekleþmediði sürece ben sert kirilimin dolar lehine olacaðýný düþünüyorum
5.62 aþaðýya kirilirsa da bu senaryo iptal olmasa bile beklemeye girer ama iptal olmaz diye düþünüyorum
Kýsa vadeli trade için
5.70 -5.71
bandý net olarak pivot diyebilirim
Yer Ýmleri