5 þartýn 4 u tamam
5 inci 2 gündür direkten dönüyor ve ýsrarla orada sürekli marjý bir açýp bir kapýyor
Enteresan bir durum var
Bugünden artýk bir cacýk olmaz , önümüzdeki günlere ve de maçlara bakacaðýz artýk![]()
Yarýn ve ptesi gerek biz de gerekse de ABD ve Avrupa tarafýnda çalkantý artabilir gibi duruyor teknik olarak
Normalde ne yarýn ne de ptesi ne Fed ne Ecb ne de Boj dan bir açýklama beklenmiyor ama belki veri açýklama falan fýstýk vardýr
Yukarýdaki 5 madde birbiriyle uyumlu çalýþtýðý zaman sat sinyali üretilir , eðer bunlardan biri yan cizerse diðerlerinin de feyk olma ihtimali yüzde yüze yakýndýr
Bu 5 maddeden birisi her sat bölgesine yaklaþtýðýmýzda gaza hafif dokunsa finish çizgisine girebilecek iken ýsrarla el frenini çekiyor
Bu madde aylýk indikatörum , benim için diðer 4 maddenin lokomotifi diyebilirim
Aylýk indikatör sat verecek ki diðer 4 teknik elemanla ince ayar çekip sat zamanýný netlestirebileyim
O aylýk indikatör de hem bizdeki yabancý takasýn dolar bazlý deðeri , endeksin dolar bazlý deðeri , dxy ve ABD 10 yýllýk verilerinden oluþan bir formül
Ýþte bu hipne indikator sürekli sorun yaratýyor
Lokomotif sorun yarattýðý sürece vagonlarýn ne söylediði önemini yitirdiði için görünüm halen pozitif diyebilirim
Düzeltmeler geri çekilmeler olur mu , olursa ne kadar olur bir fikrim yok
Ancak bunlarýn SU AN ÝCÝN alým fýrsatý yaratacagini düþünüyorum
Her an renk deðiþebilir çok yakýn ama þu anda degisen bir þey
Sonuç olarak Pozitif görüþ acýma tekrar dönüyorum
Bu arada bist100 de 101-104 arasý hayli bereketsiz geçti benim açýmdan
Demek ki sinyal gelinceye kadar beklemek gerekiyor bu kadar yaklaþtýk artýk üfürsen sat i verir mantýðýyla bakýþ açýsý degistirilirse olmuyor imiþ![]()
Tahvil ufurdu yabancý takas þu koyuverdi hadi o da ufurdu dxy su koyuverdi , dxy ufurdu bu sefer ham yabancý takas hem ABD 10 yýllýk su koyuverdi , hepsi birden ufuremedi gitti
Senkronize bir þekilde ufurseler iþ bitecek aslýnda öyle rüzgar yakalamaya falan da gerek yok
son söz : Ýndik sata donunce paylasirim![]()
Biri sizi arasýra gözetlesin... beyaa!
👀
Bugün Fed açýklamasý var ve madem ki atýþ serbest , bende sallayayim bari
Bence
Fed faiz maiz indirmeyecek , yani bugün indirmeyecek Eylül de indirir
Ancak bu bizde bir çöküþ deðil kýsa süreli bir düzeltmeye sebep olacak , misal yarýn sabah düþüp akþama toplayabilir
Herþeyiyle ters köþe adamým be , benden iyi pala olurmuþ![]()
Fed en çok umulani yaptý
Peki viper ne yapacak ?
aylýk indikatörumun kompenetleri arasýnda Senkronizasyonun oluþup oluþmadýðýný gozlemleyecek
Ne demiþ Konfüçyüs ?
Du bakalým nolcek
Demiþ![]()
Senkronizasyon bu sabah açýlýþ itibariyle tamamlandi
Bunun anlamý pala nin elinde artýk okey var demek
Bunu biliyoruz
masadan okeyi çekti diyemem de yan masada oynayan Trump bir twitt ile piyasanýn önüne okeyi attý
Piyasa da mecburen aldý o okeyi , cümle alem gördü yani , eskiden piyasa yapýcýlar masadan okeyi çekerdi
Þimdi piyasa yapýcý da killanmistir
Lan bu herif bana okeyi attý da ben masaya acarsam kýzýp istakayi kafama gecirmesin diye düþünüyor olabilir![]()
Her neyse konumuza dönersek
Pala'nýn eline okeyin geçmesinin manasi benim açýmdan su
ikinci tepe yapacagimýzý varsaysak dahi , bunun 104 e olan uzaklýðý 104 un yeni dibe olan uzaklýðýnýn 1/3 unu gecmemistir þimdiye kadar
istatistiksel olarak yani
O yüzden bu saatten itibaren piyasaya bakýþ açým temkinli pozitif deðil temkinli negatif olacaktýr
Yoksa alým da satým da yapýlabilinir orasý ayrý konu ancak biliyoruz ki artýk pala da okey var
Dönmez mi , döner mi , dönerse kaç el döner buralari karýþýk iþ ve beni de þimdilik aþar
Son düzenleme : viper; 02-08-2019 saat: 21:47.
Yer Ýmleri