Originally Posted by
MONEY DOCTOR
Sn PÝSKOPAN
Forumlarda gördüðüm kadarýyla bir çok arkadaþ bu seviyelerin dip olduðunu beyan ediyor ... Doðru olabilir.
Ama bu seviyelerde fonlar ve fiyatý dipte görenler maldaysa herkesin kazanacaðý bir piyasa nasýl oluþacak .. Ayný herkesin dolar pozda olup da kazanacaðýný umut etmesi gibi.
Geçmiþ grafiklere bakýyorum 2008 deki hýzlý düþüþ sürecinin en baþýndaymýþýz gibi bir görünüm var (aylýklarda)
Diyeceksiniz ki fiyatlar çok uygun. Doðrudur fiyatlar uygun ancak düþmemiþ ve endeksi çok etkileme gücüne sahip tüpraþ, ereðli , thy ve aselsan tarzý kaðýtlar var. Bunlara vermeye baþlar iseler diðer kaðýtlar yerinde dahi saysa endeks pek ala aþaðýlara dip yapmaya gidebilir (bu viop açýsýndan bize getirisi olabilir)
Bu arada AKP oligarklarýnýn senelerden beri taþýdýðý kamu kaðýtlarý var ki partide çözülme süreci baþlarsa bu kaðýtlardakiler fiyata bakmaksýzýn malý verip tahtalarý terk ederler.
Mesela aselsan . Sizin piyasada uzun zamandýr bulunduðunuzu farz ederek söylüyorum bir zamanlar aselsanýn tahtasýnýn yüzüne bile bakan yoktu. Çoðu zaman zarar açýklayan , ara sýra primlenip geri gelen sýradan bir þirket tahtasýydý .. Þimdi milletin gözünde çok deðerli sýfatýnda. Nedeni yüksek prim yapýp geri gelmesi. Bu mantýðý bist içinde bir çok arkadaþ yürüttü ancak 5 dolarlarý gören endeks dönüp dolaþýp yeniden 1.2 dolar seviyelerine kadar geri döndü.
aynen katiliyorum...buncun bekle gor diyorum zaten...
simdi cds...takip edelim ama...bi mahsuru yok...
beklentilerimizi bi yana birakip...tl faizde...zaman zaman vur kac tradeler ile...
son faprika kapandiginda, son insan issiz kaldiginda...fed paranin yenemeyen bisi oldugunu anlayacaktir
...ytd...by beybaba
Yer Ýmleri