Sn ayvagöbek
güzel anlatmýþ ama sonuç bölümü yok.
Þimdi, bendeniz kendi yorumumla , ayvanýn yazýsýna, onun görüþleri ile bir sonuç yazayým. Yanlýþ anlamýþsam ayva düzeltir.
Özetle, ABD ve RUSYA beraber, gelecekteki büyük düþmanlarý ÇÝN e karþý bir hegamonluk savaþýna hazýrlanýyor.
Ve Türkiye S400 veya /ve F35 ile Çin' in karþýsýnda yer almalýdýr.
stah abi,mutlaka uðrarým diye mesaj atmýþ
borsacý babalarýn
babalar günlü kutlu olsun
iyi hafta sonlarý
abi, güzel grafik
geçmiþin geleceðe taþýnmasý
ama ayvanýn analiz tutarsa
analiz bu belli olmaz
geçmiþte bunlar yaþanmadý
yani gelecek farklý olur
naçizane fikrim budur...
Forumda 8-9 ay önce bir baþlýk açmýþtým: ''1 TL 100.000 dolar olacak'' tabii vadesi vardý 2021 demiþtim. O baþlýkta son veya son mesajlarýmdan biri ''Hürmüz kapanýnca gelirim'' di. Sonra baþlýðý kapattým.
Hürmüz'ün kapanma mevzuu enaz 5 yýllýk bir mevzu. Kuzu'nun forumunda yazýyordum, millet dalga geçiyordu.
Mevzu sadece Çin deðil, Hindistan ve nüfusu jet gibi artan Ýslam dünyasý. Sorumlusu bu devasa nüfuslarý tüketime açanlardýr. Bir lokma, bir hýrka felsefesiyle yaþasalar, iþe bisikletle gitseler sorun olmazdý. Ama bu ülkelerde 700-800 milyon insan otomobil sýrasýnda bekliyor. Bu dünyada bu kadar kaynak yok.
Türkiye'nin safý bellidir, hiç deðiþmemiþtir. 2.dünya savaþý sonrasý Yalta Konferansý yapýlmýþ, Türkiye Batýnýn payýna düþmüþtür. Stalin'in Kars ve Ardahan Rusya'ya verilmeli,boðazlarda Rusya üs kurmalý ültimatomu, Türkiye'yi Abd ve Batýnýn kucaðýna bedava oturtmak maksatlýydý. Abd ve Batý da karþýlýðýnda Doðu Avrupayý Ruslarýn kucaðýna oturttuverdi.Biz de bugün Suud'u kayýtsýz ve þartsýz Trump'un kucaðýna oturttuk. Nasýl mý yaptýk? Abd'liler, aralarýnda bizim de istihbaratçýlar olabilir, gelecekte Suud kralý olacak olan ahmak birini cinayet iþlemeye ikna ettiler. Hemide kýtýr kýtýr kestikten sonra asidin içinde eritmek suretiyle, insanlýk dýþý bir cinayet iþlemeye azmettiriyorlar. Türkiye bunu bütün dünyaya ifþa etti. Þayet Trump'un desteði olmasa, bu adam dünyanýn hiçbir yerine adým atamaz. Yakýn akrabasý olan prenslerin yarýdan fazlasý adamýn kanlýsý, þayet Suud karýþýrsa bu adamýn derisini yüzerler. Yani bugün Suud'u yöneten þahýs, Türkiye marifetiyle Trump ve Abd'nin kucaðýna oturtulmuþtur ne derlerse yapacak, hareket alaný yok. Peki bu olay niye Türkiye'de düzenlendi, çünkü Abd görevi en güvendiði müttefikine verdi.
Yakýnda Mýsýr, Ýsrail, Yunanistan ve Kýbrýs Rum Kesimini de Abd, Rusya, Fransa, Ýngiltere ve Almanya'nýn kucaðýna oturtacaz.
Malatya Kürecik'teki radar Çin füzelerine karþý Avrupa'yý korumak için oraya konulmuþtur. Tabii bu Türkiye'yi ''city buster'' denilen füzelerin hedefi yapar.
Türkiye Batýnýn bir parçasýdýr, Nato üyesidir. Abd'nin de en deðerli müttefiðidir. Rusya ve Abd gizli kapýlar ardýnda ittifak halinde olmasalar, Ruslar S400'leri Türkiye'ye vermez.
Tarihsel geçmiþe baktýðýmýzda Abd'nin Batý Roma, Rusya'nýn ise Doðu Roma olduðunu görürüz.
Ben Çin, Hindistan ve Suud gibi yobaz Ýslamcýlar kaybedecek demiyorum, taþ devrine dönecekler diyorum abi. Nüfuslarýnýn çok büyük bölümünü kaybedecekler.
Hörmüz týkandýðýnda, Çin açlýktan kýrýlýr. Ýlk saldýracaðý yer Rus topraklarýdýr. Sýnýrý var, sýnýrýn diðer tarafýnda Sibirya var, petrol ve diðer kaynaklar var. Rusya'nýn nüfusu 140 milyon. Çin'in nüfusu 1,4 milyar. 300 milyon Çinliyi silahlandýrýp, Sibirya'ya sürse Ruslar ne yapacak?
Ayrýca F35'i vermiyorum falan bunlar dünyayý uyutmak içindir. En basit bir tüccar bile attýðý imzanýn, verdiði sözün gereði neyse yerine getirir. Uçaklarý vermezlerse biz de 500 milyar dolar borcumuzu ödemiyoruz o zaman. Bu uçaklarýn güvenilir olduðuna da inanmýyorum. Böyle üretim olmaz. 8 ülkede uçaðýn çeþitli parçalarýný yapýp, bir yerde birleþtirirsen, iþte Boeing gibi üretim yapmýþ olursun. Japonya'da F35 düþtü, neden düþtüðü belli deðil.
Türkiye'nin safý bellidir abi. Hükümetlerin görevi tabanlarýný uyutmaktýr.
Aþaðýdaki videoyu yazýya destek maksadýyla koydum. 24 saat çalýþýr, uyumaz, yorulmaz, hata yapmaz, maaþ istemez, emeklilik yok, tatil yapmaz, yemek istemez, su istemez...
Son düzenleme : ayvagobeknuri; 16-06-2019 saat: 15:21.
tsk hocam...
bana dediginiz ilk etaptaki... 83 veya 109 dan...83 sanki icinde bulundugumuz konjonkture gore daha uygun...
modys den sonra...S&P ve fitch var sirada...onlarin da not dusurecekleri asikar...
ilk etapta 109 icinse...s400 den en azindan erteleme olmadan kafam basmiyo...simdilik...
bi video izledim...moodys in...gerekcelerini anlatan...
o gerekceler sizin 58.800 u isaret ediyor...
onumuzdeki 2 yil icin cok karanlik tablo cizmis moodys...o yuzden negatif yapmis zaten gorunumu...
foruma genel olarak bi baktim...not indirimi satildi vs havasi hakim...
sanmiyorum...hele moodys in gerekceleri irdelenirse...
tl nin daha da zayiflayacagini ve onumuzdeki donemde...tr nin borclarini odemekte temerrute dusme riskinden bahsetmesi vs...
tabi s400 den cark edilmesi bu tabloyu tersine cevirecektir...
son faprika kapandiginda, son insan issiz kaldiginda...fed paranin yenemeyen bisi oldugunu anlayacaktir
...ytd...by beybaba
Yer Ýmleri