Originally Posted by
esramarka
nisan ayında 177 bin TL'ye aldığım araba şu anda 237 bin TL. ÖTV indirimi vb. vardı. Al dediğim arkadaşlar aldı diğerleri şimdi keşke alsaydık diyor. Siz tartışmaya devam edin millet ucuz gördüğünü/hesapladığını alıp kenara atıyor. Paranız varsa ve ucuzsa alın.
Bazıları yazdıklarımı yanlış yorumlamakta ısrar ediyor. Ben size illa gidin betona yatırım yapın demiyorum sadece burada forumu okuyan genç arkadaşlara tavsiyem şu: Mutlaka oturduğunuz evi alın. Sonra neye yatırım yaparsanız yapın. Bakın ben gelen kiraları BIST'e yatırdım geçen ay mesela bu ay da başka bir yere. Sonuçta yatırım yatırımı tetikler ama eviniz yoksa ev sahibi ile didişir durursunuz. Evinizi alın sonra nereye yatırım yaparsanız yapın.
300 bin TL'lik evi gider 300 bin liraya alır bir de yüksek faizden borçlanırsanız geçmiş olsun. Ben size ne diyorum, ev alırken kar edilir. Ev prim yapacak diye alınmaz. 300 binlik evi 250 bine alır bir de düşük faiz bulursanız daha ne olsun. Ödeyin ufak ufak artan para olursa artanı başka yatırımlara yönlendirin.
sanırım siz evin / arabanın / veya bir malın değer kazanması ile enflasyon arasındaki veya vergi zamları arasındaki farklı kaçırıyorsunuz.
belkide eviniz veya arabanız enflasyon üzerinden değeri artmıştır 
yani eviniz değer kazanmamış demektir.
bir iş nedeni ile üçüncü sırf lazım olduğu için sanayiden araba aldım . fiyatı 6000 bin tl. sigortası 2000 tl 
araba kendini 2 senede falan amorti ediyor. ama cebe tabi.
yani istersen 7 sene önce değil ev demir hurdası alsan şuan belkide çokdaha fazla kar etmiş olabilirdin.
burda dolardan altından bahsetmiyorum istersen gübre alsaydın 7 sene önce.
Anlam, hergün bizim kendi çabamızla kurduğumuz bir hayattır.
Yer İmleri