Balon patladý, nakitte fýrsat beklenmelidir
dolar/euro bozdurup, yatýrým yapmak mantýklý
Faizler inerse, þimdi almak mantýklý deðil
Faizler iniþe geçince alacaðým, þimdi kiracýlýk daha karlý
ev alacak, para da yok, kredi çekip ödeyecek iþ'de yok
Dünya malý dünyada kalsýn, ben ahirete yatýrým yapýyorum kardeþim, ne evi.
Daha once yazilmisti ama tekrar edelim
Buyuk bir sirketsiniz ihaleye girdiniz ve ihaleyi kazanmak icin rusvet vermeniz gerekiyor. Tabi buyuk meblag sozkonusu
Artik eskisi gibi degil MASAK butun bankalara buyuk nakit giris cikislarini bildigi icin artik nakit para vermiyorlar onun yerine daire aliyorlar soz konusu kisiye
Bu butun dunyada boyle. Meksika da da boyle Brezilya da da.
Ben hep merak ederdim bu daire almalarin konut sektorune etkisi nedir diye. Bazi bakanlarin mustesarlarin burokratlarin 100 e yakin dairesi var bunu ben sallamiyorum medyada cikti.
Megerse bir ulkede yolsuzluk ne kadar coksa konut fiyatlarina pozitif etkisi oluyormus. Hic sasirmadim.
https://twitter.com/barissoydan/stat...43092566519808
![]()
Satýþlar oldukça iyi gidiyormuþ. Herhalde bu 2 ay satýþ rekoru kýrýlýr, sonra yavaþ yavaþ normalleþir...
https://www.sozcu.com.tr/2020/ekonom...tildi-5899242/
Yazdýklarým yatýrým tavsiyesi deðildir.
Hay siz çok yaþayýn.
Bizim insanýmýz fýrsatlardan hep kendi faydalansýn istiyor. Þartlar hep onun lehine olsun istiyor. Riske de girmek istemiyor.
Bundan 2 ay önce insanlar "acaba kýyamet mi kopuyor" diye endiþeliyken, þu ankinden çok daha ucuza ev alabilirlerdi.
Ama ellerindeki nakiti riske atmak istemediler. Þimdi devlet ucuz kredi daðýtýnca "aaa fiyatlar niye arttý"
Artacak tabi kardeþim. Sen uyanýksýn da ev sahibi salak mý? Yýllardýr fiyatlar artmazken niye almadýn?
Yanlýþ anlaþýlmasýn, geçen yýl ben de alýcý konumundaydým.
Kriz çok derinleþirse 30 bin dolara ev alýrýz diye bekledim. Ýlk sahibinin 100 bin dolara aldýðý ev düþe düþe 55 bin dolara düþtü ve baþkasý satýn aldý.
Evi benim istediðim fiyata vermediler diye millete laf mý edeyim?
"Ülkede kriz var, evler satýlmýyor, niye ucuza vermiyorsun pis fýrsatçý" mý diyeyim?
Ucuza almak istediðim için ben de fýrsatçýyým.
Bugün devlet bankalarýndan düþük faizli kredi almak isteyenler de fýrsatçý.
Kalkýp da sadece ev sahiplerine saydýrmak nedir yani.
Serbest piyasada herkes fýrsat kollar.
Ýlle bir suçlu arayacaksak dediðiniz gibi devlet bankasýna zarar ettirmek için can atanlara da bakalým.
Sonuçta o zarar hepimizin vergilerinden karþýlanacak.
Bu baþlýk uzun zamandýr olmadýðý kadar hareketli. Belli ki herkesin iyi kötü ev almaya niyeti var. Bu þartlarda fiyatlarýn sabit kalmasýný istemek abes.
Gerçi abeslikte sýnýr yok. Bu baþlýkta yatýrýmlýk ev alanlarýn cezalandýrýlmasýný isteyen bile var.![]()
Hayaller paris.
Tek maaþla hem geçineyim hem de ev kredisi ödeyeyim diye düþünenler var. (dünyanýn neresinde böyle bir þey gördülerse..)
Kira çarpaný 10 yýl olsun, 10 yýl sonra ev bedavaya gelsin diyenler var. (bugün 1 daire alarak 30 yýl sonra 8 daire sahibi olunuyor bu mantýkla)
Yatýrýmlýk ev alana aðýr vergi konsun, halk ucuza ev alabilsin diyenler var. (o þartlarda kim inþaat yapar diye düþünen yok, ev almak istemeyennin kirasý fezaya mý varýr diye düþünen yok)
Ev hem merkezde olsun, hem yeþil alaný otoparký falan olsun, hem de UCUZ olsun diyenler var. (paradoksun Allahý)
Aðzý olan konuþuyor iþte.
Son düzenleme : djoz; 28-06-2020 saat: 12:22.
Evi tutarken herkes iyidir. Yeni kiracý adayýnýz iyi birine benziyor olsa da, imza tarihi kontrat tarihinden 15 gün sonrasý olacak þekilde CEZALI TAHLÝYE TAAHHÜTNAMESÝ imzalatýn.
Ýlgili video > https://m.youtube.com/watch?v=fk69vY25PoQ
Sevgili Djoz,
Dunya'da bir suru ulke var, evsizi, teneke evlerde, gunes altinda kavrulan evlerde, karavan parklarindaki evlerde yasayan.
ABD'de 40 milyon insan sokakta yatiyor, Brezilya'da kenti duvarlarla, dikenli tellerle boluyorlar.
Ama hicbirinde, kamu bankalarindan yandasina imkan saglayan, sonra bu bankalara gorev zarari yazdirip, halkin sirtina yikan, ozel bankalara cokmeye calisan bir yonetim yok.
Ustelik tum bunlari gariban ev sahibi olsun diye yapmiyor, kanundan kacmak icin, zaman kazanmak icin yapiyor.
Hal boyle olunca,bu firsatcilik, yukardan asagi dalga dalga yayiliyor.
Bazilari bunlari yaziyor, sadece agzi olan konusmuyor.
Sayýn Tinaz. Bu iktidarýn sisteme suni müdahaleler yapýp dengeyi bozmasýna en çok ben karþýyým.
Ýsterim ki hem yýllardýr yeþil alan olan yerlere yüksek binalar dikilmesi son bulsun, hem de zorla düþük faizli kredi daðýtýmý..
O zaman gerçek fiyatlar da belli olur, ev almayý gerçekten hak edenler de..
Evi tutarken herkes iyidir. Yeni kiracý adayýnýz iyi birine benziyor olsa da, imza tarihi kontrat tarihinden 15 gün sonrasý olacak þekilde CEZALI TAHLÝYE TAAHHÜTNAMESÝ imzalatýn.
Ýlgili video > https://m.youtube.com/watch?v=fk69vY25PoQ
3 evden sonrasýna pasif gelir vergisi koyacan. 5 evý mý var 5 evýn toplam degerinden yuzde %5 vergiyi þakdanak koyacan. 3 evi mý var ona dokunmayacan
Uzun zamandýr bu kadar mantýklý bir yazý okumadým gerçekten. Ýtirazým olan bazý kýsýmlar var ama bunlar yazý bütünlüðü göz önüne alýndýðýnda önemsiz baya, o yüzden yazmayacaðým
Milletimiz geçmiþte popülist politikalar sayesinde hep armut piþ aðzýma düþ moduna girdi. Artýk o devir bitti, kendine güveniyorsan alacaksýn onun dýþýnda ayy çok zamlandý diyip aðlamayacaksýn. Hem birikim yapma hem hükümetin tüm bes, zorunlu bes vs gibi tasarufa yönlendiren politikalarýný eleþtir sonra emekliyiz açýz diye dolaþ ortada. Nerden baksan tutarsýz.
Arkadaþlarýma birikimi, temettü emekliliðini vb bir þeyi çok anlattým ama cevaplar hep ayný, borsa kumar bes kandýrmaca... ee sen napýyorsun peki? Para biriktirirsem araba alacam arsa alacam. Saçma sapan iþler gerçekten. Vatandaþýmýz ne zaman atgözlüðünden kurtulur ve finansal okuryazarlýða kavuþur o zaman bazý þeyleri anlayacaklar.
Evlerin fiyatý neden artýyor, borsa niye çökmüyor, dolar alanlar neden 2 senedir yerinde sayýyor bunlarýn cevabý anca finansal okur yazarlýlýkla mümkün.
Yer Ýmleri