temel açýdan ve bilançolara göre hedeflerimi yüksek tutuyorum., þöyle:
þirketin ödenmiþ sermayesi: 43,336 M
yýllýklandýrýlmýþ net karý: 9,3 M
yýllýklandýrýlmýþ net faaliyet karý: 40 M (yaklaþýk sermaye kadar)
kýsa vadeli borç: 255 M
uzun vadeli borç: 122 M
mevcut fiyatlar açýklanan net kara göre olmasý gereken fiyatlar, ayrýca þirketin borcu da çok fazla.
ancak þirketin net faaliyet karý gayet iyi, ayrýca son bilançolarda borçlarda az da olsa düþüþler görünüyor.
ayrýca þirketteki bu yüksek borcun nedeni 2014 de baþlayýp 2017 þubat ayýnda biten yatýrýmlar. borçlarda azalma da yatýrýmlar bittikten sonra baþlamýþ.
þimdi benim beklentilerim, biten yatýrýmlar sonrasý þirketin yüksek olan borçlarýnýn 2 sene içinde azalmasý, buna baðlý finansal giderlerin azalmasý, þirketin faaliyet karý kadar net kar açýklayýp buna göre fiyatlama yapýlmasý

birde arkadaþlar hatýrlamakta fayda var, yataþ, banvit, katmerciler gibi hisseler de 2-3 lira gibi fiyatlardayken faaliyet karlarý yüksek, net karlarý düþük, borçlarý da çok fazlaydý, oralarda da bu þirketler bu kadar yüksek borçlarý ödeyebilirmi diye konuþuyorduk.
özet olarak þirket fiyatý kýsa vadede 2 liraya, hatta belki daha da altýna düþebilir, bu beni baðlamaz, benim beklentilerim 2 sene sonrasý içindir.
belli olan o hisselerden toplarým, uygun fiyatlra gelmelerini kollayarak, ama onlar kolay kolay cazip fiyatlara gelmez,
usak tek hissem deðil, orta ve uzun vadeli 7 hissemden biri.
Gündüz ekran baþýnda anlýk fiyatlamara göre al-sat yapýp para kazanmak kolay deðil, tebrik ederim., baþarýlarýnýzýn devamýný dilerim.
ama benim tarzým bu deðil, zaten iþim gereði gündüz seanlarý izleyemediðimden böyle bir lüksümüz de yok.
tþk., syg.
Yer Ýmleri