Originally Posted by
yolgider
Çocuk ilkokuldaysa hiç birini önermem.Ýyi bir sýnýf öðretmeni bulup devlet okuluna verin en iyisi.Ben ilk üç yýl ayný hatayý yaptým özel okullarýn çoðu içi boþ balon ne eðitim var ne disiplin.Çocuklarýn þýmarýklýklarý özgüven diye yutturuluyor.Eðitim devlet okullarýnýn çok çok altýnda.Özel okullarýn kolejlerin ortaokul 5 ve lise 9 .sýnýf için açtýklarý sýnavlarýn sonuçlarýna bakýn en yüksek puanlar devlet okullarýndan gelen çocuklarýn.Çocuk özel okulda yoðun Ýngilizce,süper matematik,zeka oyunlarý,kodlama bir sürü þeyler veliye anlat anlat vay be diyoruz süpermiþ çoðu dört iþlemi bilmiyor özel okulda okuyan çocuklarýn.
Valla ben kýzýmý bu yýl özel okuldan aldým 4.sýnýfa devlet okuluna verdim.Öðretmeni çok iyi her gün ders bitimi etütleri olacak,ders tekrarý yapýyorlar mis gibi..Ayný þekilde bu yýl 1.sýnýfa baþlayacak oðlum üstün zekali dâhiler denilen puanlama aralýðýnda onu da devlet okuluna verdim.Özel koleje versem ikisinin yýllýk gideri 40 bin tl üstünde+ingilizce kitabýdýr kýrtasiye masrafýdýr okul eþofmanýdýr vs 50 bin üstü yýllýk..
Birde saksýda yetiþir gibi çocuklar özellerde çocuk bu ya düþecek kalkacak zorlanacak tuvalette sýra bekleyecek bahçede topu kapacak yani kiþilik geliþtirecek kendini tanýyacak.
Çok kaliteli nitelikli özel okullar elbette var onlarýn fiyatý da yýllýk 40-50 bin tl den aþaðý deðildir sanýrým.Deðer mi parasý çok olan için bir þey diyemem.
Son olarak çocukta potansiyel varsa alýp gidiyor öbür türlü yüz tane özel hoca ders versin çocuðu ancak %5 yukarý çekebilir o kadar.
Ha Ýngilizce derseniz tutun bir hoca bol bol Ýngilizce konuþsun Ýngilizce hikayeler okusun filmler izlesin inanýn özel okullarda diyorlar ya haftada yoðun 10 saat Ýngilizce ondan yüz kat daha iyidir.Bir sürü saçma sapan dersler koymuþlar kolejlerde matematik ders sayýsýný düþür Türkçe ders sayýsýný düþür ývýr zývýr dersleri koy haftalýk müfredata çocuðun 1 ayda öðreneceði çarpým tablosunu eldeli iþlemleri vs bir haftada öðret ve geç o çocukta temel olur mu matematik bilgisi yerleþebilir mi?
Yer Ýmleri