merkez bankalarýnýn inandýrýcýlýðý kalmadý.piyasa kendisi karar verecek.bence faizler gerçekçi deðil.atmasyon.
merkez bankalarýnýn inandýrýcýlýðý kalmadý.piyasa kendisi karar verecek.bence faizler gerçekçi deðil.atmasyon.
Þu faizi veriyoruz diye bir etiket faizi belirleyip, bu faiz üzerinden reklam yaptýklarý ama bir kýsmýný nakite koyup faizden yararlandýrmadýklarý tarzda kampanyalarý BDDK'ya e-devlet üzerinden þikayet ettim. Çünkü pratikte ilan ettikleri faizden düþüðüne denk geliyor. Bunu bir sürü bilmeyen insan var. Elbette bir kýsmýný nakitte nemalandýrmadan tutacaðýz önþartýmýz var diyebilirler, buna haklarý var, ancak reklamlarýnda bunu söylemeyip, mudileri yanýltýyorlar. yeryüzünün hiç bir yerinde bu tür çakallýklara izin verilmez. Eðer böyle yapýyorsa, paranýza uygulanacak asýl brüt faiz 13.50 deðil atýyorum 13.14 13.05 vs. þu olacak diye belirtmeliler.
Tekrar ediyorum, ve altýný çiziyorum, serbest finansal piyasalarda bunu yapabilirler, itirazým yok, en doðal haklarýdýr, ancak ilan ettikleri faizle birlikte bunu da potansiyel mudilere tanýtým sýrasýnda belirtmek zorundalar. Yatýrma anýnda söylemeleri hukuken bir þey ifade etmez. Reklam ve tanýtým sýrasýnda bunu söylemek zorundalar.
Sen, ben bunu bilsek de oraný gerçek sanýp, hesaplamayan bir sürü emekliyi, yaþlý insaný yanýltýyorlar.
Burgan dolarda 2 ye dustuk deniyor.oha...hayrina mi bankalara yatiricaz.
Neredeyse 4-5 aydýr mevduat karþýlýðý 12-13 civarý giden para piyasasý fonlarý tuhaf bir þekilde bugün hepsi günlük 18-19'a çýkmýþ. Neden kaynaklý olabilir acaba ?
Olasý PPK faiz kararý öncesi ellerindeki bonolarýn ikinci el satýþ karý diyeceðim ama, geçtiðimiz indirimlerde böyle bir durum yaþanmadý.
Bu mb baskanini gorunce tv de bana bi gulme geliyor[emoji23]
Son düzenleme : Trade Shark; 12-12-2019 saat: 15:23.
“Sermaye piyasasý, sabýrsýz kiþiden sabýrlý kiþiye para aktaran bir araçtýr". Warren Buffett
"Don't be dazzled by the stock market.. It's a giant distraction" John Bogle
BAKALIM DOLAR KAÇA DÜÞECEK 5,70 in ALTI GÖRÜLECEK MÝ
Yer Ýmleri