Originally Posted by
hellistheothers
Halkbank'ta 80,000 tl kadar bakiyem vardý yatýrým fonlarýnda. Bir takým nedenlerden dolayý bir baþka bankaya aktarmak istedim. Bir baktým internet þubeden EFT limitim 5.000 tl.
Hým dedim, olaiblir, diyalogu arayým da artýrayým. Sürpriz! þubeye gitmeniz gerekiyor dediler. Ya sabýr dedim þubeye gittim, artýramýyoruz dediler. Gerekçe ne ? Gerekçe benim bir þirkette çalýþan ya da iþ sahibi olmamam.
Dedim ki, para benim param, göndereceðim hesap yine benim adýma bir baþka bankadaki hesabým. Yaptýðým iþ, yirmi yýldýr hisse senedi, viop vs alým satýmý, hayatýmý bu iþle geçindiriyorum.
Dediler ki yapacak bir þey yok, artýramýyoruz.
Bunu niye anlattým. Ayný durumda olan arkadaþlar halkbankta bu tür abuk bir uygulama olduðunu bilsin, internet eft limitlerini kontrol ederek para aktarsýnlar halkbanka, çýkarken zor durumda kalabilirler.
Altýný çizerek belirtiyorum, bu durum sadece kayýtlý bir iþi olmayanlar, ev hanýmý, öðrenci vs. için geçerliymiþ.
Þuraya ulaþsaydýn , böyle yapsaydýn artýrýrlardý diyenler için, diyalog hatlarýný, müþteri þikayet formlarýn,, ayrýca þubelerini ziyaret ettim. Tümü, tek bir aðýzdan bu limitin deðiþmeyeceðini söyledi.
Kredi vermezsin, ek hesap açmazsýn, kendine göre risk hesabýn vardýr anlarým. Tekrar belirtiyorum kendi bakiyemi yine kendi adýma kayýtlý bir baþka bankadaki hesabýma aktaramadým internetten, þubeden çekip taþýmak zorunda kaldým.
Sonrasýnda günlük eft sayýsýný 5'e çýkardýlar. yani ben her gün 5*5,000 tl iþlem yapabileceðim ve her iþlem için ayrý ayrý eft ücreti ödeyeceðim.
Bilgisi olsun insanlarýn.
Yer Ýmleri