Niye araba 20000 € ise gecen senede 20000€.
Enflasyon 2.
Maaslarda ayni kaliyor.bizde hep fakirlesme.
Niye araba 20000 € ise gecen senede 20000€.
Enflasyon 2.
Maaslarda ayni kaliyor.bizde hep fakirlesme.
Sayýn Virtue, siz tek bir bölgeye baktýðýnýz için seçiçi algý oluþmuþ olabilir. Kuþadasýnda yazlýðýmýz var bizimde, ege bölgesinde fiyatlar çok ciddi oranda arttý Izmir,Bodrum,Kuþadasý olsun.
Ayný artýþ ama Istanbul ve Ankarada hiç yok, yaprak kýmýldamýyor. Yeni ev almýþ biri olarak söylüyorum bunu.
Neyse TL mevduat bana göre riski yüksek, kazancý az olan bir yatýrým. Normalde risk aldýkça kazanç yükselir. Ama TL de develuasyon olunca hiç bir zaman toparlayamama ihtimali var durumu. Borsada bi þirkete ortak olsan er geç dolar bazýnda yerine buluyor, ev alunca da keza öyle. Ama mevduat çok çok çok riskli.
Ben dolar maliyetimi bilmiyorum, 2011 den beri dövizdeyim, sadece hisse alýrken , kredi kartý ödemesi yaparken dolar bozarým. Dolar 6 lira oldu, peki ben kar ettimmi? Millet dolar uçtu zengin olduk sanýyor, alakasý yok. Sadece alým gücümüzü koruduk, dün 100 dolar varsa bugunde 100 dolar var.
Elindeki dolar miktarýný artýrmak reel kazanç saðlar, bunuda ancak TL varlýklara geçip, kar edip, satýp, dolara geçrrek yapabiliriz.
Karþýmýzda 3 seçenek var herkesin anladýðý
1. Mevduat.
2. Borsa
3. Emlak
1. Kimseye önermem. Develuasyon olursa toparlanmasý çok çok zor.
2. Risk algýnýz yüksekse, tek hisseye deðil, doðru firmalardan sepet yapacaksanýz en çok kazancý sunan yatýrým bu, her þeye raðmen Mevudattan daha az riskli. Tüpraþ temettüsü mesela az çok dolara endeksli, rafineri marjý ile alakalý. Tüpraþa yatýran adam, alým gücünü korudu, en güzel örnek.
3. Oturduðunuz ana ev dýþýnda, bunuda önermiyorum. Anca arsa yatýrýmý, ama imarlý arsa.
Benim þu an X miktar dolarým var, yarýn dolar 5 olursa gram üzülmem, 8 olursada sevinmem. Dolardaki yükseliþler sadece TL varlýklara yatýrým yapmak için güzel fýrsatlar sunuyor, onun dýþýnda gündelik harcamalarýnýza er geç o dolar kuru yetiþiyor.
Dolar 4.50 den 7 ye gittiði günlerde, devamlý kaldýðým bir otel vardý, ve hep ayný yemeði ýsmarladým. Beðendi köfte.
Meretin fiyatý aynydý, ama her hafta porsyonu küçülüyordu.
Benim neden TL bir iluzyondur dedigi aciklamis yukaridaki yazi.
Tskler..
Syg,
Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY
2019 yýlý eylül sonunda n - kolaydan bürüt %17,25 ten baðladým 1 yýllýk seneye eylül sonunda doluyor bakalým bu oranlarý eylül ekim aylarýnda bulabilecekmiyiz. Bizim gibi adamlar Borsaya, yurobontlara, swap iþlemlerine girmesini pek bilmezler mevduat, döviz, altýn baþka bildiðimiz yok onun için sonuçlarýna katlanacaðýz.
Ykb a gonderdigim dovizden binde 6 kesinti yaptýlar.cok kotu girdi bana.yapmazlar dedim ama atladim.sikayet ettim.sanirim alamam swift kom. Bu kesintiyi alabilirmiyim?
FAÝZ 34 AY SONRA 10 UN ALTINA GELMÝÞ.
1-3 aylýklar ortalama 9,6; 1 yýllýklar 9,93 imiþ.
Burgan, dolara 2,25 (Aktif 2) veriyorsa aradaki fark 7,5 puan için TL riski alýnýr mý?
Ki bir ara kamu bankalarý uzun vadeye yüzde 4,5 veriyordu.
Bunlar þimdi neden dolarlarýný bozsun?
Faiz Fiilen TL=$ olmuþ...
KESÝNLÝKLE YATIRIM TAVSÝYESÝ DEÐÝLDÝR.
Sadece Kendi Düþüncelerimdir. Buna göre iþlem yapmayýnýz.
Pazartesi ve bugün dönüþlerim vardý uzun vade baktým 7-8 aylýk 10.25 üzerine bulamadým oda tek banka verdi.Diðerleri 9.50-9.75 mevduat ölmüþ son çiviyi de perþembe günü mb toplantýsýnda çakacaklar.Para fonu aldým FIL..Paranýn üçte biri ise 8-9 aydýr borsada orada deðerlendirmeye devam.
Sn.Halukcan harika bir yorum. Emeðinize saðlýk. Çok keyf ile okudum. Sizinle ayný fikirdeyim... Bu yazýnýza ek olarak þunu eklemek isterim..
TL mevduat riskli. Bir devalüasyonda toparlanmasý zor deðil, imkansýzdýr.
Ama ben TL, Borsa, Emlak arasýnda hangisi ucuz ise onu alýr beklerim. Risk algým sonradan gelir...
USD 8 TL olursa TL istediði kadar riskli olsun, satar TL alýrým..
Borsa 90,000 lerde iken ben Banka alýyordum.. Þimdi çýktým. Mecbur TL deyim... Ama yavaþ yavaþ 5,85 TL de ilk kademe USD alýmýmý yaptým...
Borsa riskli.. 121,800 lere geldi.. Belki 130,000 ler olabilir... 130,000 ve üzeri endekste ne emlak, ne TL ne de borsa...
Ben 130,000 endks ve üzerinde %100 USD a geçer alýr beklerim...
Muhtemelen 130,000 ve üzeri bistte USD/try 5,72 TL olacaktýr...
Buda benim teorimdir...
USD 5,72 TL ile ucuzdur.. FULL alýr, beklerim, pahalanýnca satarým....
Bol kazançlar...
Yer Ýmleri