JP Morgan'a ait kargo gemisinde piyasa deðeri 1.3 Milyar $ olan 20 ton kokain yakalanmýþ.
https://www.wsj.com/articles/u-s-sei...st-11562685623
JP Morgan'a ait kargo gemisinde piyasa deðeri 1.3 Milyar $ olan 20 ton kokain yakalanmýþ.
https://www.wsj.com/articles/u-s-sei...st-11562685623
Reuters: Ýran, Basra Körfezi'nde Ýngiltere'ye ait petrol tankerini durdurmaya çalýþtý
Bir ülkede yalakalýðýn getirisi, dürüstlüðün getirisinden fazla ise, o ülke batar. Montesquieu
S400
Ab yaptirimlari
Abd yaptirimi
Akdeniz
Firatin dogusu
M.b.baskani degismesi
Bu kadar sorun varken dolar cikmiyorsa...
Birde haziran ayinda ilk defa cari fazla olacak,hemde ihracat dusmeden buda dolari etkilemezmi..
Y.t.degildir.
Beyler çekirdeðimi aldým 15 temmuzu bekliyorum.
HÝÇBÝR ÞEY BÝLMÝYORUM, AMA HERGÜN YENI BÝR ÞEY ÖGRENÝYORUM.
Dolar sizce deðerli olduðu için mi rezerv para yoksa seve seve neredeyse tüm emtilarýn alýþ satýþýnda kullanýldýðý için mi güçlü ve rezerv para. Peki sizce ABD devletleri okyanus ötesi bir kýta ülkesiyken neden bir savunma ordusu yerine oprerasyonel ve vurucu gücü yüksek bir ordu besliyor sizce. Birgün dolar bitebilir ama benim kanaatim bu ABD isteði ile ve programlý bir þekilde olur. Ben mesela þu an Trump'un bu kadar açýktan FED'e yüklenmesini anlayamýyorum daha öncede pek karþýlaþmadým FED gerçekten özerlik konusunda kendini sorgulatmazdý.Þimdi sarýnýn bu kadar açýk eleþtirmesine izin verilmesi ve müdahale tehditleri bana çok mantýklý gelmiyor ve orta-uzun vadede altýndan ne çýkacaðýný bekliyorum. Bence ABD'nin bir günah keçisine ihtiyacý vardý ve o Trump oldu.Sýnýra duvar, Çin'le ticaret savaþlarý, Ýran'ý vurmak vb. iþleri ancak dengesiz biri yapabilir söylemi ve basýnýn ilk günden Trump'a böyle bir imaj çizmesi bana bu adamýn pis iþler için kullanýlarak sonra iþte delinin biri yaptý denilerek köþeye atýlacaðý fikrini doðurmakta.Yeni bir parasal sistemin temelleri(ne olabileceði konusunda hiçbir fikrim yok)bu adam bahane edilerek atýlabilir.
Tabi dolar için böyle bir risk varsa EUR içinde TL içinde her zaman var. Bu konuda altýn kadar güvenli meta olabileceðini sanmýyorum.
insanlar yaþayýp hayat devam ettikçe reel yada digital illa para birimi var olucak
bence bu tl olucak
ama o da olmazsa dolarýn fiþini çektiklerinde muhtemel isviçre frank küveyt dinar bahreyn riyal gibi pahada deðerli kupon para birimlerine önce yönelir insancýklar avro bölgesindede italyada felan bankalar sorunlu çunki
Yer Ýmleri