Hiçbir þey olmaz , deniz ustatda demiþti dolarýn gerçek deðeri 6.50 diye. Olmasý gereken yere gelir dolar 6.80 de dengelenir orda tekrar piyasadan güzel bir satýþ yer gelir 5 ila 6 ayda 6 TL ye ordan son bir yukselis 8 TL de dengelenir ondan sonra 3 ila 4 yýl konsolidasyon. Zaten Fed le Trump baþta olduðu sürece dolardan bý mok olmaz. Þu 6.80 de mali kaptýrma fýrsatý verdiði reis dth lar da erimede gelir oralarda, artýk 6.80 - 7 civarýnda dolarini bozmayanda þikayet edip, aðlamasýn reis daha ne yapsýn dolarýn artmasý için hele ki bu yalama fedle Trump in parasal geniþleme diye kýç attýðý bir dönemde.
Yaklaþýk bir yýlý %24'lük bir faiz kalkanýnda koruma altýnda geçirdik.
Darbelere karþý koruma saðlayan faizdi.
Eðer faiz hýzlý düþürülürse bu koruma kalkaný kalkar , benzer gidip gelmeler olmayabilir.
Önemli olan parabolik atak geldiðinde ne yapýlacaðýdýr.
%55 dolarizasyon ile ivmesel bir atak geldiðinde bu ancak faiz ile durdurulabilir.
Durdurulmama gibi bir seçenek tercih edilirse TL para birimi olarak iþlev göremeyebilir.
Týpký Arjantin ve Venezuella'da olduðu gibi.
Bu ülkeler ivmesel bir döviz ataðýna faiz ile cevap vermemeyi seçmiþ ülkelerdir.
En güçlü veya en zeki olan deðil, DEÐÝÞÝME en açýk olan türler hayatta kalýr...Charles Darwin
https://twitter.com/r_x_p_u
Hepsini geçtim Atilla Yeþilada 1 yýl dolar dolar dedi bu hafta video atmýþ TL mevduata geçilir demis, bbht ye baktým 1 haftadýr TL ye gevin cari fazla veriyoruz dolar ekime kadar artýþ olmaz yok borsa ralli yapacak hisse alýn önerileri milleti varya ters zamanda 6.25 lerden yok faiz düþük deyip dolar aldýr, git 5.60 dada sattir bunlarýn Allah'ý kitabý dini imaný yok.
Zaten inþaat ve enerji sektörü batakda bankalara 350 milyar TL odenemeuen kredi var deniliyor ve tahsilat imkanida yok. Ne yapacak abi adamlar faiz verecekler diye komple sektörümü batiracaklar, 1 yýl iyi dayandýlar bile.
Ben hala diyorum TL güvenilir binpara birimi Arjantin yada Venezüella gibi olma ihtimalimiz yok sadece dth larin çözülmesi için yukarýda bir seviye gelmeli sonrasýnda millet dolarýný bozar evdi arabaydý harcamaydi halleder. Milletin absrttigi gibi dolar 10 20 30 öyle bir ihtimal yok bende. Maksimum 8.30 o bile belki büyük bir geri alimda sonra.
Ben ayný fikirde deðilim. Bir deval olursa dövizler bozulmaz zira dövizlerin bozulabilmesi için vatandaþýn dövizde istikrar olacaðýný görmesi lazým.
Deval'in Arjantin ve Venezuella gibi süreklilik kazanmamasý için de mutlaka sýký para politikasý uygulanmalý. Bu da belki þu ankinden de yüksek bir faiz demek.
Dikkat edilirse 7.2'den döndüðünde zaten uzun süredir kademeli faiz arttýrýlýyordu %16.5-%18.5 ve %24 gibi
Bir de bu durumun faizin düþük olduðu ve arttýrýlmayacaðý alternatifini düþünün. Hiç bir þansýmýz kalmaz.
Yani düþük faiz ortamýnda öyle 8'den falan dönmez .Bir yerlerden dönecekse o dönme noktasý faiz ile dengelendiði nokta olur.
En güçlü veya en zeki olan deðil, DEÐÝÞÝME en açýk olan türler hayatta kalýr...Charles Darwin
https://twitter.com/r_x_p_u
Yer Ýmleri