Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
27,50 10% 100,59 Mn 23,70 / 27,50
67,65 10% 515,04 Mn 61,70 / 67,65
11,00 10% 3,88 Mn 9,80 / 11,00
1,65 10% 54,88 Mn 1,52 / 1,65
14,75 9.99% 88,63 Mn 13,54 / 14,75
10,53 -10% 2,12 Mr 10,53 / 11,55
20,40 -9.97% 202,36 Mn 20,40 / 23,86
402,25 -9.96% 524,05 Mn 402,25 / 448,00
260,25 -9.95% 1,61 Mr 260,25 / 283,50
4,58 -9.84% 46,70 Mn 4,58 / 4,58
325,00 0.46% 12,23 Mr 319,00 / 326,25
3,16 6.4% 11,83 Mr 2,98 / 3,20
135,00 8.09% 10,01 Mr 118,60 / 135,00
221,50 6.54% 9,91 Mr 209,00 / 225,00
269,00 2.28% 7,40 Mr 266,00 / 272,50
19,11 -0.47% 829,86 Mn 18,66 / 19,26
77,90 -1.7% 7,25 Mr 77,60 / 79,15
392,00 -1.13% 7,21 Mr 390,25 / 404,50
221,50 6.54% 9,91 Mr 209,00 / 225,00
760,00 -0.39% 2,81 Mr 747,00 / 761,50
93,00 0.65% 539,82 Mn 91,90 / 93,65
117,20 1.74% 879,06 Mn 112,40 / 119,90
392,00 -1.13% 7,21 Mr 390,25 / 404,50
31,04 -0.83% 136,84 Mn 30,50 / 31,30
10,67 2.69% 200,26 Mn 10,40 / 10,71
81,25 2.85% 499,08 Mn 79,05 / 81,60

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 232/541 ÝlkÝlk ... 132182222230231232233234242282332 ... SonSon
Arama sonucu : 4322 madde; 1,849 - 1,856 arasý.

Konu: ULUSE - Ulusoy Elektrik

1. Dikkat ediyorum haftalardir credit topluyor, hep de kabaca 10 ar bin lot gunluk.

LG-D855 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Tabi ki þirketin güzel bilançosuna raðmen yapmasý gereken hareketi yapamamýþ olmasý bizim gibi küçük yatýrýmcýlarýn canýný sýkýyor. Þahsen benimkini sýktý-sýkýyor.

Benim kafamý kurcalayan 2 temel konu var:

1. En önemli hikayelerden Cezayir ve Endonezya’dan henüz ciddi bir katký gelmedi. Þahsen ben bu bilançoda bu iki ülkeden ciddi satýþ hasýlatý bekliyordum.

2. Þirketin KAP kanalýyla duyurmasý gereken bir çok geliþmeyi, Twitter hesabýndan kýsa bir duyuru ile öðreniyoruz. Yada baþka þekilde haberdar olan ortaklarýmýz buradan bizimle paylaþýyorlar. Veya da hiç haberimiz olmuyor. Hiçbiri de hoþ deðil. Bunlar hem profesyonelce deðil, hem de yatýrýmcý güvenini ciddi biçimde zedeliyor.

Ama önümüzdeki döneme ümitle bakmamýzý gerektirecek hususlar daha fazla:

1. Geçenlerde büyük kýsmý yabancýya 14.50 TL’den yapýlan 4 milyon lotluk satýþ haberinde, alýcýlarýn 6 ay boyunca hisseleri satmayacaklarý belirtilmiþti. Bence bu önemli. Karlýlýðýný artýran, ayrýca pazar payýný yükselten bir þirket için 6 ay beklemek bile az, ama kýsa vadede bizim gibi küçük yatýrýmcýlar açýsýndan önemli bir teminat diye düþünüyorum.

2. Kredi faizleri çok yükseldi ve bu durum önümüzdeki dönemde artan finansal gider olarak borcu olan þirketlerin karlarýný ciddi biçimde etkileyecektir. Böyle bir dönemde neredeyse borçsuz diyebileceðimiz bir þirkete yatýrým yapmýþ durumdayýz.

3. Bir diðer genel risk unsuru son 1-2 ayda ciddi biçimde artan döviz kurlarý. Ayrýca, önümüzdeki dönemde, ABD merkez bankasý FED’in faiz artýrmaya devam etmesi bekleniyor ve ülkemizle ilgili jeopolitik riskler devam ediyor. Kýsacasý, dövizin artmaya devam etmesini bekleyebiliriz. Yine bu açýdan da elimiz rahat durumda. Þu an için 1,5 milyon TL karþýlýðý kadar döviz fazlamýz var. Yani bir çok þirket kur baskýsý hissederken biz bu açýdan rahatýz.

4. Dövizin artmasýnýn bir diðer etkisi de satýþ hasýlatýmýzý TL olarak yukarý çekecek olmasý. Katalogdaki ürünlerimizin çoðu dolar ile fiyatlanmýþ.
    (bilmediðim bir konu, üretimde kullanýlan girdilerimizin ne kadarýnýn dolar ile alýndýðý. Yani, döviz kurunun artmasý bize doðrudan bir maliyet yaratýyor mu? Bilen varsa bizimle de paylaþýrsa seviniriz.)

5. 9 aylýkta satýþlarýmýz geçen seneye göre %107 artmýþ durumda, 139 milyondan 288 milyona yükseldi. Tarihsel olarak en fazla satýþlarý son çeyrekte yapýyoruz. Son çeyrek satýþ beklentimiz yüksek haliyle.

6. Yabancýlar önce topluca alým yaptý. Bir süredir de günlük olarak alýmlara devam ediyorlar.

Bakalým, sabýrla beklemeye devam ediyoruz.

Sent from my iPhone using Tapatalk
    Yatýrým tavsiyesi deðildir.

3.  Alýntý Originally Posted by TeTRa Yazýyý Oku
    hacim/düþük-yüksek fiyat iliþkisini döktüðüm excell tablom uzun zamandýr ilk kez "AL" verdi.
    Kesin aþaðý gideriz bugün [emoji4] [emoji2] [emoji4]
    Benim sistem bugünkü kapanýþa göre 2.kez üst üste yine "AL" verdi.
    Merakla bekliyorum.

Þirketin ketumluðu konusuna ise kesinlikle katýlýyorum.
    Ancak bu konuda saðolsun KRONT beni eðitti.
    KRONT 2.5 tl iken mýzraðýn çuvala sýðmadýðýný gören topik sakinleri olarak çok isyan ettik, söylendik.
    Þirketten týk yok. Dubai ofisleri açýlýyor, ABD ye gidilip geliniyor týk yok.
    El mi yaman, bey mi yaman!..
    Patronun uçak biletlerini kontrol etme noktasýndayýz. .
    Durmadýk, organize olduk, mail gruplarý oluþturup þirkete gönderdik.
    Yatýrýmcý iliþkilerini telefon manyaðý yaptýk.
    Þahsen gidip görüþenlerimiz, genel kurula katýlanlarýmýz oldu.
    "Yahu kardeþim, bu þiket kim ile ne anlaþmalar yapýyor? saðdan soldan güzel þeyler duyuyoruz iþte KAP ta paylaþsanýza, küçük yatýrýmcýya faydasý olsun, hiç olmazsa faydasýný geçtim yatýrýmcýsýný korusun"
    Duvardan ses geldi de, þirketten gelmedi arkadaþ...
    Amma hisse de þirket de nerelere geldi, daha da gelecek inþ.
    Sonunda dediydik ki:
    "Þirket haberler nedeniyle spekülatif harektler oluþmasýný istemiyor galiba."
    Ýnþallah bu da öyledir.
    Bu tecrübeden sonra ben haber filan beklemiyorum þahsen.
    Ýnsan iki þeyi bilmelidir:
    1.Haddini. 2.Hesabýný.

4. Þirketlerin kamuya yapacaklarý açýklamalarý "Borsa Ýstanbul Þirketlerinin Kamuyu Aydýnlatma Yükümlülükleri ve KAP Uygulamalarý" baþlýðý altýnda broþür haline getirmiþler.
    Bu broþür-yönetmelik gereði þirketler 2 ana baþlýk altýnda zorunlu açýklama yapmak zorundalar.
    1- Finansal raporlar
    2- Özel Durum Açýklamalarý
    Her iki baþlýðý incelediðimde þirketlerin aldýklarý ihaleler yada yapacaklarý iþler konusunda bildirim yapma zorunluluklarý yok..
    Çok fazla finansal bilgim yok. Belki gözden kaçýrdýðým bir husus varmýdýr düþüncesinden hareketle;
    Sizde bir göz atarsanýz bu konu daha iyi anlaþýlýr kanaatindeyim.
    En alt satýrda "Borsa Ýstanbul Þirketlerinin Kamuyu Aydýnlatma Yükümlülükleri ve KAP Uygulamalarý (PDF)" yazýsýný týklarsanýz PDF formatta broþürü indirme linki çýkýyor.

https://www.kap.org.tr/tr/menu-iceri...da/Genel-Bilgi

Küçük yatýrýmcýnýn bilgi talebini karþýlamak için çözüm ne olabilir derseniz.
    Benim nacizane görüþüm, konunun ancak kanuni bir düzenleme ile (Yönetmelik deðiþikliði)
    mesela "sermayenin %1 ni geçen tutarlardaki anlaþma, ihale...vs durumunda KAP a bildirim zorunludur" tarzý bir cümle gerekiyor.

5.  Alýntý Originally Posted by Endoplazmik Yazýyý Oku
    Dikkat ediyorum haftalardir credit topluyor, hep de kabaca 10 ar bin lot gunluk.

LG-D855 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Haklýsýnýz...
    Son 1 aylýk ile bilanço sonrasý son 1 haftalýk takas dökümü incelendiðinde
    City bilanço sonrasý istikrarlý alýþlar yapmýþ
    Deutsche bilanço öncesi yoðun alým yapmýþken bilanço sonrasý almamýþ.
    Gedik ise bilanço sonrasý satýþlarýný ciddi oranda arttýrmýþ.
    Bu hýzla satýþlarýna devam ederse, Gedik ortalama 2 ayda takasýný bitirir.
    Ýkinci büyük satýcý Ýþ bankasý ve iþ yatýrým ise bilanço sonrasý satýþlarýný azaltmýþ.
    Belki gedikten fýrsat bulamýyorlardýr.. Bilemem..
    En büyük takas sahibi Ýþ yatýrýmýn satýþ tarafýnda olmasý pek hoþ deðil..

6. Teþekkürler, Sn. metin.

Þirketlerin yükümlülükleri ile ilgili belirttiðiniz dökümanýn "Özel Durumlarýn Kamuya Açýklanmasý" kýsmýndan bir alýntý:

"Özel durumlarýn kamuya açýklanmasý ile ilgili esaslar, SPK’nýn “Özel Durumlar Tebliði” ile düzenlenmiþtir. Özel durumlar, sermaye piyasasý araçlarýnýn deðerini, fiyatýný veya yatýrýmcýlarýn yatýrým kararlarýný etkileyebilecek içsel veya sürekli bilgiler olarak tanýmlanmýþtýr.

Ýçsel bilgi, sermaye piyasasý aracýnýn deðerini, fiyatýný veya yatýrýmcýlarýn yatýrým kararlarýný etkileyebilecek henüz kamuya açýklanmamýþ bilgi, olay ve geliþmelerdir. Sürekli bilgi ise içsel bilgi tanýmý dýþýnda kalan tüm bilgi, olay ve geliþmeler olarak tanýmlanmýþtýr.

Aþaðýdaki bilgiler sürekli bilgi kapsamýndadýr:
    • Ortaklýðýn sermaye yapýsýna ve yönetim kontrolüne iliþkin deðiþiklikler,
    • Paya dayalý sermaye piyasasý araçlarýna iliþkin açýklama yükümlülüðü,
    • Genel bilgilerin yayýnlanmasý,
    • Bilgilendirme politikasý,
    • Genel Kurul ve sermaye artýrýmýna iliþkin bilgilerin açýklanmasý,
    • Pay dýþýndaki sermaye piyasasý araçlarýný halka arz eden ihraççýlarýn diðer açýklamalarý.

Özel durumlara iliþkin açýklamalarýn Teblið’de aksi belirtilmedikçe derhal yapýlmasý esastýr. Ancak Teblið’de bazý sürekli bilgi tipleri için belirli gönderim süreleri tanýmlanmýþ olup, Teblið’de belirtilen sürelerde kamuya açýklanmasý gerekmektedir.

Ýçsel bilgi, somut bir olaya iliþkin, makul bir yatýrýmcýnýn yatýrým kararýný alýrken anlamlý kabul edebileceði, kamuya açýklanmamýþ durumlarla ilgili, sermaye piyasasý aracýnýn alým satýmýnda kullanýlmasý durumunda kullanýcýsýna bu bilgiden haberi olmayan diðer yatýrýmcýlara nazaran avantaj saðlayabilecek olan, kamuya açýklandýðý takdirde söz konusu sermaye piyasasý aracýnýn deðerinde veya yatýrýmcýlarýn yatýrým kararlarý üzerinde etki yaratabilecek bilgidir. Ýçsel bilgilerin, ortaklýðýn mali durumu veya faaliyetleri nedeniyle sermaye piyasasý aracýnýn deðeri üzerinde etkili olup olmayacaðý, yatýrýmcýlarýn yatýrým kararlarýný etkileyip etkilemeyeceði, haklarýný kullanmalarýna yönelik olay ve geliþmeler ve ortaklýða özgü koþullar çerçevesinde ortaklýklarca deðerlendirilip, açýklama yapýlmasýna karar verilmelidir. Ýçsel bilgiler ve bu bilgilere iliþkin daha önce kamuya açýklanan hususlardaki deðiþiklikler ortaya çýktýðýnda veya öðrenildiðinde ihraççýlar tarafýndan kamuya açýklama yapýlmasý gerekir."

Yapýlmayan açýklamalara bakýlýrsa, þirketin benimsediði "içsel bilgi" tanýmý çok daha farklý olsa gerek.
    I, a stranger and afraid
    In a world I never made. ―AE Housman

7. Þirketlerin tüm sipariþlerini ya da tüm sevkiyatlarini kap'tan bildirmek gibi bir zorunluluðu hiç yok. Ciroyu etkileyecek buyuk bir ihale alýr, onu bildirir dilerse. Onda da müþterisinin rýzasýný almalý. Mevzuaata aykýrý bir durum yok. Bir de bu bilgiler bir nevi þirkete özel bilgilerdir bunlarý paylaþmak rakipleri ile arasýnda rekabette dezavantaj saðlayabilir.

Uluse ya bakarsak kendi sitesinden ya da Twitter'dan paylaþýmlarda bulunuyorlar. Bilançolarý da maþallah bozulmadan devam ediyor. Q3 için Yatýrýmcý sunumu da vermiþler. Bu konuda þirkete haksýzlýk yapýlýyor. Bu arada yatýrýmcý sunumunda en güçlü ceyregin dördüncü çeyrek olduðunu grafiklerle vurgulamislar.
    Dikkati bu noktaya çekmiþler.

Benim tek bir cekincem var. Patron degerli malýný nasýl olur da ederinin çok altinda 14.50 den verir? Likidite istiyoruz gibi bir açýklamayý çok ufurukten buluyorum. Likidite seni ne ilgilendirir neden bu kadar dert edersin bunu ve malýný ucuzdan verip zarar edersin? Bunu bir anlamlandirabilsem baya rahat edeceðim.

8.  Alýntý Originally Posted by Shiva Yazýyý Oku
    Þirketlerin tüm sipariþlerini ya da tüm sevkiyatlarini kap'tan bildirmek gibi bir zorunluluðu hiç yok. Ciroyu etkileyecek buyuk bir ihale alýr, onu bildirir dilerse. Onda da müþterisinin rýzasýný almalý. Mevzuaata aykýrý bir durum yok. Bir de bu bilgiler bir nevi þirkete özel bilgilerdir bunlarý paylaþmak rakipleri ile arasýnda rekabette dezavantaj saðlayabilir.

Uluse ya bakarsak kendi sitesinden ya da Twitter'dan paylaþýmlarda bulunuyorlar. Bilançolarý da maþallah bozulmadan devam ediyor. Q3 için Yatýrýmcý sunumu da vermiþler. Bu konuda þirkete haksýzlýk yapýlýyor. Bu arada yatýrýmcý sunumunda en güçlü ceyregin dördüncü çeyrek olduðunu grafiklerle vurgulamislar.
    Dikkati bu noktaya çekmiþler.

Benim tek bir cekincem var. Patron degerli malýný nasýl olur da ederinin çok altinda 14.50 den verir? Likidite istiyoruz gibi bir açýklamayý çok ufurukten buluyorum. Likidite seni ne ilgilendirir neden bu kadar dert edersin bunu ve malýný ucuzdan verip zarar edersin? Bunu bir anlamlandirabilsem baya rahat edeceðim.

Rhatsiz olacak bi durum yok .Sirketin cogunluk hissesi kiimin elinde hala? Likitide kazandirip fiyati 30 lara cekebilecek imkani var...sana deseler ki malinin 10% ver su kadar zararin olur ama hisse 30 u gorunce ( gorurse , ki gorecek ) malin cogu sende oldugundan zararin esamesi okunmaz )

Sayfa 232/541 ÝlkÝlk ... 132182222230231232233234242282332 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •