Originally Posted by
deeplara68
ARKADAÞLAR : Dün bir arkadaþýmýzla sohbet sonucunda bu ROPÖRTAJI PAYLAÞMAYA KARAR VERDÝM( daha önce özet bir bölümünü yazmýþdým.)
Kaynak Elektrik Dergisi » ÖZEL BÖLÜMLER » JENERATÖR » Amacýmýz, müþterilerimiz ile uzun süreli iþ birliði saðlamak
Amacýmýz, müþterilerimiz ile uzun süreli iþ birliði saðlamak
JENERATÖR EYLÜL 2016
Yönetim Kurulu Baþkan Yardýmcýsý Enis ULUSOY
Ulusoy Elektrik, ülkemizin yerli üretim gücünü arttýrmak hedefiyle 1985 yýlýnda kurulmuþtur.
Ürettiðiniz ürünler ve teknik özellikleri ile ilgili bilgi verir misiniz?
Ulusoy Elektrik olarak teknik kayýplar yaþamamak için elektrik enerjisinin son tüketiciye kadar ulaþmasýnda gereken orta gerilim þalt malzemelerini üretmekteyiz. 36 kV gerilim kademesine kadar Hava Ýzoleli ve SF6 Gaz Ýzoleli Metal Mahfazalý Hücreler, SF6 Gazlý Kesiciler, ileri teknoloji Vakum Tüplü Kesiciler, Metal Clad Çekmeceli Tip Panolar, SF6 Gazlý Ayýrýcýlar üretimimizin ana kýsmýný oluþturan þalt cihazlarýdýr. Ürettiðimiz þalt cihazlarý 36KV a kadar gerilim, 3150A e kadar sürekli iþletme akýmý, 31,5kA e kadar kýsa devre arýzasý dayanma kapasitesine sahip. Bunun yanýnda yer altý ve yer üstü beton köþk (içinde bütün chiplerin, iletim hücrelerinin bulunduðu), yaðlý ve kuru tip trafo, katener sistemleri, havai hat, kablo baþlýklarý gibi komponentleri üretmekteyiz. Ayrýca raylý sistem elektrifikasyonunda kullanýlan katener sistemlerin ilk yerli üreticisiyiz.
36 kV seviyesinde dünyada en fazla üretim yapan modüler hücre fabrikasý hacmimizle yurt içi ve yurt dýþýndaki fabrikalarýmýzda yýllýk 60.000 adedin üzerinde Orta Gerilim hücresi, 3.200 adet beton Trafo merkezi ve 6.000 daðýtým trafosu üretimi gerçekleþtirmekteyiz.
Sahip bulunduðunuz yerli ve uluslararasý standart belgeleri ve kalite sertifikalarýna iliþkin bilgi verir misiniz?
50 den fazla ülkeye ihracat yapýyoruz, ihracat yaptýðýmýz her ülkenin kullandýðý standartlarýn baz aldýðý IEC standarttý var. Ürünlerimizi ilk olarak IEC standartlarýna göre uyarlýyoruz ve tasarlýyoruz. Ürünlere uygulanan tüm rutin ve tip testleri bu standartlara göre yapýlýyor. Bu standartlara teknik olarak uygunluk yurt içi ve yurt dýþýnda uluslararasý akreditasyonu bulunan saygýn laboratuvarlarda yapýlan testlerle ve alýnan sertifikalarla belgelenmiþtir. Bunun yanýnda Rusya ve Türk Cumhuriyetleri ne yaptýðýmýz ihracatta Rusya Gost standartlarýna opsiyonel olarak uygun üretimimiz bulunuyor.
Bakým ve teknik destek konularýnda verdiðiniz hizmetler var mý, açýklar mýsýnýz?
Bugüne kadar içerisinde bulunduðumuz projelerde müþterilerimiz ile iliþkilerimizi uzun süreli iþ birliðine dayandýrma ilkesi ile yürüttük. Bu nedenle satýþ öncesi olduðu kadar satýþ sonrasý destek ve bakým konusunda da her zaman onlarýn hizmetindeyiz. 7/24 destek hattýmýz ile müþterilerimiz istedikleri zaman bize ulaþabilmektedirler. Gerek yurt içi gerek yurt dýþý faaliyetlerimizde satýþ sonrasý destek konusunda en önemli unsurun hýzlý dönüþ olduðunu düþünüyoruz, bu nedenle teknik ekibimizin hizmet anlayýþýný da bu bilinç ile þekillendirdik. Müþterilerimizin taleplerine yurt içinde en geç 24 saat, yurt dýþýnda en geç 48 saat içerisinde dönüþ yapmaktayýz.
Kalite/fiyat etkileþimi sonuçlarý hakkýnda fikriniz nedir?
Enerji yatýrýmlarý yüksek tutarlý ve geri dönüþü zaman alan yatýrýmlar. Milyon dolarlarýn söz konusu olduðu projelere imza atýyoruz ve bu yatýrýmlarýn içerisinde kalitenin hayati öneme sahip olduðunu düþünüyoruz. Bu nedenle kurulduðumuz günden bu yana ürünlerimizin kalite standartlarý bizim birinci önceliðimiz. Bu konudaki gerekli yatýrýmlarý yapmaktan da hiçbir zaman kaçýnmayýz. Kuþkusuz ki bu yatýrýmlarýn sürdürülebilirliði için kalite ve fiyat arasýnda doðru orantý var. Fakat bu kalite önceliðini kurum kültürü olarak benimsediðiniz zaman bu konuda yapýlan yatýrýmlar maliyet arttýrýcý unsurlar olmuyor. Ayrýca kalite fiyat etkileþimini etkileyen önemli bir unsur da ölçek ekonomisinden faydalanýyor oluþumuz. Üretim adetimizin yüksekliðinden dolayý kalitemizden ödün vermeden taahhütlerimizi yerine getiriyor oluþumuz fiyatlarýmýzý etkilememektedir.
Sektör sorunlarýna iliþkin görüþleriniz nelerdir?
Enerji sektörü tüm dünyada en hýzla yükseliþe geçen ve büyüyen sektörlerden bir tanesi. Türkiye de pazar yýlda yaklaþýk %5 lik dilimlerle büyüyor. Önümüzdeki 10 yýl içerisinde enerji sektörüne 110 Milyar ABD tutarýnda yatýrým yapýlmasý bekleniyor. Bu yatýrým tutarýnýn 1/5 i ise bizim ürün gamýmýzý kapsamaktadýr.
Enerji sektörü içerisinde elektromekanik sanayinin de gerek iþ hacmi, gerek ihracat potansiyeli, gerekse yetiþmiþ iþ gücü ile bugün Türk sanayi sektörünün içerisinde önemli bir yer tuttuðunu düþünüyorum. Geliþmekte olan bu sektörde yerli üretim temsilcileri olarak hem yerli ve uluslararasý aktörlerle rekabet etmekte hem de uluslararasý pazarda Türk ürünlerinin tanýtýlmasý ve ihracat payýmýzýn arttýrýlmasý için çalýþmaktayýz. Bu büyümenin kontrollü bir þekilde yönetilebilmesi için gerekli yasal düzenlemelerin tamamlanmýþ olmasý gerekiyor.
Bir diðer önemli sorunumuz ise yurt içi pazarda yerli ürün kullanýmýnýn arttýrýlmasýna yönelik teþviklere iliþkin Bizler Türk sanayisinin temsilcileri olarak güçlü Türkiye nin güçlü sanayi ile mümkün olabileceðini düþünüyoruz. Hem cari açýk dengesine katkýda bulunabilmek hem de yerli ürün pazarýný canlandýrabilmek için teþvik politikalarýnýn güçlendirilmesi gerekiyor.
Ulusoy Elektrik
Ankara ASO 1. OSB, Anadolu OSB ve Jakartta Cikarang Sanayi Bölgesi nde bulunan tesislerde toplamda 75.000 m2 açýk alan içerisinde 62.000 m2 kapalý üretim alanýnda orta gerilim elektrik daðýtým þebekeleri ve endüstriyel tesisler için pek çok farklý orta gerilim elektrik ekipmanlarýnýn entegre üretimini gerçekleþtirmekteyiz. 30 yýlda yakaladýðýmýz yükseliþ grafiði, kalite standartlarý çerçevesinde ürettiðimiz ve Türkiye de ilklere imza atan ürünlerimiz ile ulusal ve uluslararasý pazarda sektörümüzün önemli temsilcilerinden birisi olduk. Kasým 2014 itibari ile de halka arz edilerek ÝMKB de iþlem görmeye baþlayan þirketimiz 4 kýtada 50 den fazla ülkeye ihracat yapmaktadýr.
KAÇIRMAMANIZI ÝSTEDÝÐÝM NOKTA 10 YILDA 110 MÝLYAR $ IN 1/5 Ý NE DEMEKDÝR 22 MÝLYAR $ BUNUNDA % 50 SÝNÝN HAKÝMÝYETÝ O DA 11 MÝLYAR $ DEMEKDÝR , / 10 YIL KADEMELÝ GEÇÝÞDE bende acaba diyerek senelik 2020 için 1 MÝLYAR $ ......(ben frenliyorum ,az yazmaya çalýþarak beklentiyi yumuþatmaya çalýþýyorum)...................ENÝS BEY ANLADIÐIM 2020 ÝÇÝN 1-1.5 MÝLYAR $ BEKLÝYOR
Bakýn daha 2 gün önce yapýlan ihalenin þartlarý ilk % 60, 2'nci kýsým % 70 yerlilik þartý yatýrým 1.3 milyar $ VE UNUTMADAN BU 10 YILLIK BEKLENTÝ SADECE YURT ÝÇÝ
Yer Ýmleri