Kaðýdýn güncel F/K deðeri ve yabnacý oraný aþaðýda ki þekilde.
Bölünme öncesi F/K=8,xx diye hatýrlýyorum. Yine ayný 8 ile fiyatlansa 9,35 TL civarýnda bir fiyat olmasý lazým diye düþünüyorum. Kendisiyle anlaþamasakta Sn.kingsailor burada haklý f/k=10 ve üzeri hesaplamalarda yanlýþa düþülebilir.
Bence BÝST te çok büyük deprem oldu ve olmaya devam ediyor, dolar aldý baþýný gitti ne olduðu belli deðil. Bu nedenle twitter fenomenlerine , ben bu hissenin ciðerini bilirim diyenlere güvenmeden kendi hesabýnýzý yapýn.
Þahsi görüþüm 2018 sonu 2019 baþýnda ekonomik reform ( olursa) veya sýký bir ekonomik plan herþey rayýna oturur ve her hisse ederini bulur.Düþen düþer çýkan çýkar bence tabi..
Ýyi akþamlar.
Bu arada döviz fazlasý olan þirketler içerisindeymiþiz.
http://www.borsagundem.com/foto-gale...leri/1309343/6
(sayfa-6)
YTD.
Son düzenleme : Yýldýz Tozu; 25-05-2018 saat: 21:12.
Yazdýklarým Yatýrým tavsiyesi deðildir.Kendi düþüncelerimi içerir.
YATIRIM , harcadýktan sonra kalaný biriktirme deðil , Birikimi ayýrýp kalaný harcamaktýr...
Þirket satýþlarýnýn yarýsýný doviz ile yapýyor.. Bunu bizzat sirket sahipleri söyledi...
TL ile yaptýklarýna ise maliyet artýþýný yansýtýyordur diye dusunuyirum.. Bu ise benim tahminim.. Sonuçta maaliyet dolarla ve takip firmalar yabancý olduðundan onlarýn satýþlarida dolarladir....
Ayrýca yine biliyorum ki þirket bu sene uzun vadeli sözleþmelerininde TL kullanmadý... Uzun vadeli anlaþmalarý dolar ile yaptý... Bunuda þirket sahipleri bizzat dile getirdi...
Dolarin artýþýndan sýnýrlý pozitif etkilenir diye tahmin ediyorum.....
Bu þekilde buyuyen bir firmada fk en az 15 olmalý.....
Ama hesap olmasý gerekene göre deðil olana göre yapýlmalý.... Piyasa bizi düþük fk ile fiyatliyor.... Sebepleri nelerdir..... Bu tartýþýlýr....
%32 lik oran -%27 lerde yani %5 yabancý paylarýnda bir azalma sözkonusu ...?????
detaylý bilen yazabilir ....
ekim baþý ve bugün farký ....
2 hafta öncesine kadar %21 lere düþen yabancý oraný sonrasýnda hergün düzenli artarak %27 lere çýktý diye biliyorum
https://twitter.com/STOCKMARKETS_TR/...484408834?s=19
Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
Yer Ýmleri