Bu hissede bekleyen çorbayýda içer döneride yer hikayesi çok iyi büyüme kar marjý vs. ytd.
Bu hissede bekleyen çorbayýda içer döneride yer hikayesi çok iyi büyüme kar marjý vs. ytd.
Bu þirketi 2016 4.çeyreðinden beri takip ediyorum, gerçekten düzgün yönetilen ve kar eden bir þirket bence. Lakin hisse fiyatý belirlediðim rakamlara bir türlü gelmediðinden alým yapamadým.
Þirket için belirlediðim hisse fiyatlarým þu þekildeydi;
2016/4.çeyrek: 8,74 TL
2017/1.çeyrek: 9,92 TL
2017/2.çeyrek: 9,48 TL
Þirketin hasýlat ve esas faaliyet karý rakamlarýna da bakýnca sürekli yükselen bir trendde olduðunu görüyorum ve net kar rakamlarý da oldukça iyi.
ULUSE.jpg
Þirketin Aðustos 2017 de yatýrýmcýlarý için bir sunum yayýnlamýþ, bu sunumda 2016-2020 yýllarý arasýnda 18,4 Milyar TL yatýrým yapmayý hedeflediðini, bu hedefinin 3,7 Milyar TL'sini 2016 yýlýnda yatýrým olarak yaptýðýný belirtmiþ.
2016 yýlýnda yaptýðý bu yatýrým tutarýný 18,4M TL'den düþer ve kalan 4 yýla bölersek, 2020 yýlýna kadar her yýl için ortalama 3,67 Milyar TL þirkete yatýrým yapýlacaðýný varsayabiliriz diye düþünüyorum.
*Sunumda 2017 expectation + 4 Billion diye belirtmiþler. 2017 için 4 Milyar TL yatýrým beklentileri var sanýrým.
ULUSE2.jpg
Finansal verilerine de karþýlaþtýrmalý olarak göz attýðýmda, Karýný 2016 2.çeyreðine göre %98 arttýrdýðýný, bu karýn aðýrlýklý yurtiçi satýþlarýnýn oluþturduðunu görüyorum.
EBITDA deðeri yani Faiz Amortisman ve vergi Öncesi Kar(FAVÖK) deðeri %237 artmýþ bu deðer muazzam duruyor.
ULUSE3.jpg
Þirketin diðer finansal tablosuna baktýðýmda, borcun 2,4den 16,7ye geldiðini belirtmiþ, bu durum çok hoþ olmasa da net karýn (Net Margin) oraný %21,6 olduðunu yazmýþlar.
ULUSE4.jpg
Bilançolardan Net kar rakamlarýna baktýðýmda, tam bir trend olmasa sürekli kar eden bir þirket diyebiliriz, þirket bu durumu mevsimsellik faktörüne baðlý olduðunu ama yine de büyüme ivmesinin devam ettiðini belirtmiþler.
2016 yýl sonu net kar: 21.128.348
2017 1.çeyrek sonu net kar: 9.127.461
2017 2.çeyrek sonu net kar: 21.536.466
ULUSE5.jpg
sunumun tamamýna linkten ulaþabilirsiniz.
http://www.ulusoyelektrik.com.tr/Upl...umu-2q2017.pdf
YTD
dejavu baþka birþey deðil, bu sitede yazan özel bir adam vardý, o bütün bunlarý çokdaha önceden yazdý , sataþýp durdular, HAYAL TACÝRÝ BÝLE DEDÝLER, sonrada adam gitti baþka sitede , oraya gel orayý oku bunlar artýk çoooooooooooooooook eski.
bu fiyatlarý neye göre belirlediniz?
En mantýklýsý sektörün ve þirketin kendi dinamiklerinin de yer aldýðý sektör f/k ortalamasý ve þirtket f/k ortalamasýný göz önünde tutmak.
Gözüken o ki büyük yatýrýmcýlar gelecek bilanço karlarýný tahmin ederek ileride karý hýzla artacak þirketlere
mevcut f/k larýna bakmadan yatýrým yapýyorlar.
Zaten asýl kazanç buradan çýkýyor, þirketin gelecek dönemlerde performansýný tahmin edebilmek yatýrýmýn altýn kuralý.
Biz kylere düþen ise güven duyduðumuz gelecek vadettiðinden emin olduðumuz þirketelere pahalý ya da ucuz demeden aylýk düzenli alýmlar yapmak.
Yer Ýmleri