Ha para önemli deðil ,böyle basit bir konu için öyle yüce makamlarý meþgul etmene gerek yok seavoice kardeþim,para dediðin ne ki.
Ha para önemli deðil ,böyle basit bir konu için öyle yüce makamlarý meþgul etmene gerek yok seavoice kardeþim,para dediðin ne ki.
hocam sen teknik konusunda ön yargýlýsýn.. neden? çünkü öðrenmek için ya üzerine eðilmemiþsin ilgilenmemiþsin ya da anlamamýþ kestirip atmýþsýn.. yani tekniði okuyup idrak edip, bir iþe yarayýp yaramadýðýný görmeden hüküm vermiþsin gibi düþünüyorum.. kaldý ki bu iþ ilgilenilen meslek edinilen bir iþ.. ne insanlar var bu iþle uðraþýyorlar.. ben hiçbir zaman teknik analizciyim demedim kendime.. çünkü deðilim bu benim iþim deðil.. kusura bakma ama havaya sen sokuyorsun beni yok kutsalýn yok iyi olabilirsin falan vs.. yok abi benim çok yanlýþým var ben her an yeni hatalarýmý keþfediyorum vay anasýný bu yanlýþmýþ diye.. dolayýsý ile benimki amatör bir ruh olabilir fakat o dahi ciddiyet gerektirir zaten.. bu iþin temeli amatör ruh aslýnda.. sonuç itibari ile bu benim mesleðim deðil ve olmayacakta vesselam..
Seavoice kardeþim ben 20 yýldýr borsayý takip ederim,galip aðanýn iþlem yaptýðý tüm patronlarýn speklerle anlaþma yapýp milleti dolandýrdýðý,elin hintlisinin bile gelip vurgun yaptýðý(reysaþ olayý ilgilenenler elin hintlisisnin çevirdiði dolabý internetten bulup bakabilirler)bir borsada ne tekniði olacak.Adamlar bildiðin sahtekar o grafiklerde katakulli yapmayacaklar mý.Al satlarla tek lot almadan tek lot satmadan istedikleri gün iþlem hacmini on katýna çýkarýyorlar,daha geçen ay 380 milyon lotluk iþlem doholde tek günde olmadý mý o iþlemleri kim yaptý.Olay kendi dinamiklerinde yürüse hadi inanalým uðraþalým,hep çakallýklarýn döndüðü spk nýn bunlara izin verdiði bir mecrada para kazanmaya çalýþýyoruz.
o panikloss tu teknikloss deðilki.. teknikloss korona öncesi haftalýk kobrayla gelmiþti ama emminin aylýk kobralarý bizi ralliye devam ettirir þeysiyle dikkate almamýþtým.. yanýldým.. bu kadar basit.. iþte o meþum çizginin altýnda 180 lere gelebilir diye yazmama raðmen kendim bile 192 lerde teknikloss yapmadým.. emminin temeline inandým dolarýna sarýldým ama sonrasý malum þelale.. ha ondan sonra korona geldi vs iþin tuzu biberi oldu..
Valla ben temele inanýrým þirket saðlamsa,geleceði varsa hava da fýrtýnalý deðilse mesele yok.Ama bak benim de göstergelerim var.Hep bir gözüm amerikan borsalarýnda ,orda çöküþ bir baþlarsa rakam temel falan dinlemem kaçarým.Yoksa normal havada spek ne yaparsa yapsýn satmam,hatta alýrým.
Bak deðerli kardeþim ,ben aylarca altýn gümüþ dedim ,eski yazýlarýmda görebilirsin.GMSTR,GLDTR falan çok uzun zaman önce o mecralarda yatýrým yaptým.Tezim doðruymuþ para kazandým.Önemli olan uzun vadeli trendi yakalamak.Arada osilasyonlar olur.Ana trendi yukarý olan enstrumaný yakalamaya çalýþacaksýn bence.Trendi görmek yakalamak en ama en önemli iþ.Þimdi dohol un 10 yýllýk grafiðine bak 1.6.2016 da 0.46 o günden beri çýkýþta osilasyonlar olur,ama trend yukarý iþte bu belli.Altýnýn 10 yýllýk grafiðine bak 1.8 .2018 de 1191 dolar ons o günden beri çýkýþta.Ben arada yüz dolar ons yukarý da çýksa aþaðý da inse umursamam.Yukarý trenddeki bir enstrumana bir yerde katýlmak lazým.Sýr falan yok benim tüm çabam ana trendleri anlayýp yukarý trendi olan enstrumanlara para koymak.Ha altýnda da dohol de de bu trendleri doðrulayacak temel analiz donelerim elbet var,bunlar saðlýklý çýkýþlar ikisi de devam eder diye düþünüyorum.
Yer Ýmleri