Finansal Duran Varlýk Satýþý
Y
Bildirim Ýçeriði
Satýþa Ýliþkin Yönetim Kurulu Karar Tarihi
15/12/2021
Satýþa Ýliþkin Yönetim Kurulu Kararýnda Baðýmsýz Üyelerin Çoðunluðunun Onayý Var mý?
Evet
Satýlan Finansal Duran Varlýðýn Ünvaný
Doruk Finansman A.Þ.
Satýlan Finansal Duran Varlýðýn Faaliyet Konusu
Tüketici Finansmaný
Satýlan Finansal Duran Varlýðýn Sermayesi
30.000.000,-Türk Lirasý
Ýþlemin Tamamlandýðý/Tamamlanacaðý Tarih
Ýþlemin tamamlanmasý, düzenleyici resmi kurumlardan gerekli tüm yasal izinlerin alýnmasý ve Sözleþme' de belirlenen diðer rutin "Kapanýþ Ön Koþullarý" nýn gerçekleþmesi þartlarýna baðlý olup, satýþ ve devrin hukuken gerçekleþeceði "Kapanýþ" tarihinde ayrýca kamuya açýklama yapýlacaktýr.
Satýþ Koþullarý
Vadeli (Timed)
Satýlan Paylarýn Nominal Tutarý
29.100.000,-Türk Lirasý
Beher Pay Fiyatý
0,6667 Türk Lirasý
Toplam Tutar
19.400.000,-Türk Lirasý
Satýlan Paylarýn Finansal Duran Varlýðýn Sermayesine Oraný (%)
97,00
Satýþ Sonrasýnda Finansal Duran Varlýktaki Ýþtirak Oraný (%)
0,00
Satýþ Sonrasý Sahip Olunan Oy Haklarýnýn Finansal Duran Varlýðýn Toplam Oy Haklarýna Oraný (%)
0,00
Satýlan Finansal Duran Varlýðýn Ortaklýðýn Kamuya Açýklanan Son Finansal Tablosundaki Aktif Toplamýna Oraný (%)
Satýlan finansal duran varlýðýn, ortaklýðýmýzýn kamuya açýklanan son finansal tablosundaki eliminasyon sonrasý özkaynak tutarlarý toplamýna oranýnýn yaklaþýk %0,15 olduðu hesaplanmaktadýr.
Ýþlem Bedelinin Ortaklýðýn Kamuya Açýklanan Son Yýllýk Finansal Tablolara Göre Oluþan Hasýlat Tutarýna Oraný (%)
0,18
Ortaklýðýn Faaliyetlerine Etkisi
Önemli bir etkisi bulunmamaktadýr.
Satýþ Sonucu Oluþan Kar/Zarar Tutarý
En son kamuya açýklanan konsolide finansal tablolarýmýza göre; iþbu ÖDA tarihi itibariyle oluþacak "iþtirak hisse satýþ zararý" tutarý yaklaþýk 5.957.190,-Türk Lirasý olarak hesaplanmaktadýr. VUK'a göre tutulan yasal kayýtlara göre ise oluþacak "iþtirak hisse satýþ zararý" tutarý yaklaþýk 20.794.180,-Türk Lirasý olarak hesaplanmýþtýr.
Varsa Satýþ Karýnýn Ne Þekilde Deðerlendirileceði
Hisse satýþ ve devir iþleminin hukuken geçerli olacaðý "Kapanýþ" tarihini takiben ayrý bir Yönetim Kurulu Kararý alýnacaktýr.
Varsa Satýþ Karýnýn Ne Þekilde Deðerlendirileceðine Ýliþkin Yönetim Kurulu Karar Tarihi
Hisse satýþ ve devir iþleminin hukuken geçerli olacaðý "Kapanýþ" tarihini takiben ayrý bir Yönetim Kurulu Kararý alýnacaktýr.
Satýn Alan Kiþinin Adý/Ünvaný
Hepsi Finansal Danýþmanlýk A.Þ.
Karþý Taraf SPK Düzenlemelerine Göre Ýliþkili Taraf mýdýr?
Evet (Yes)
Satýn Alan Kiþinin Ortaklýkla Ýliþkisi
Þirket'imizin doðrudan veya dolaylý kontrolünde olmamakla birlikte, ayný hakim ortaðýn (Doðan Ailesi) yönetim kontrolünde bulunmaktadýr.
Varsa Ýþleme Ýliþkin Sözleþme Tarihi
16/12/2021
Finansal Duran Varlýðýn Deðerinin Belirlenme Yöntemi
Deðerleme Raporu
Deðerleme Raporu Düzenlendi mi?
Düzenlendi (Prepared)
Deðerleme Raporu Düzenlenmediyse Nedeni
-
Deðerleme Raporu Düzenlendiyse Tarih ve Numarasý
8.12.2021
Deðerleme Raporunu Hazýrlayan Deðerleme Kuruluþunun Unvaný
KPMG Yönetim Danýþmanlýðý A.Þ.
Deðerleme Raporu Sonucu Bulunan Tutar
19.400.000,-Türk Lirasý
Ýþlem Deðerleme Raporundaki Sonuçlara Uygun Gerçekleþtirilmemiþse/Gerçekleþtirilmeyecekse Gerekçesi
Uygun olarak gerçekleþtirilmiþtir.
Açýklamalar
Yönetim Kurulumuz 15.12.2021 tarihinde; tamamý ödenmiþ 30.000.000,-Türk Lirasý sermayesinde %97 oranýnda pay sahibi olduðumuz Doruk Finansman A.Þ.'deki paylarýmýzýn tamamýnýn Hepsi Finansal Danýþmanlýk A.Þ.'ye satýlmasýna karar vermiþtir. Doruk Finansman A.Þ. sermayesinde sahip olduðumuz tamamý nama yazýlý, her biri beheri 1.000,-Türk Lirasý itibari deðerdeki 29.100.000,-Türk Lirasý nominal bedelli 29.100 adet pay, toplam 19.400.000,-Türk Lirasý bedeli üzerinden satýþ ve devri yapýlacaktýr. Satýþ bedelinin 4.850.000,-Türk Liralýk kýsmý hisselerin devri ile birlikte kapanýþta peþin, kalaný Doruk Finansman A.Þ.'nin kredi alacaklarýnýn tahsil edildiði dönemde, bedel uyarlamasý yapýlmak suretiyle vadeli olarak tahsil edilecektir.
"Ne zaman insanlar benimle ayný fikirde olsa, o zaman hatalý olduðumu düþünürüm." Oscar Wilde
Hiçbir yazým ve gönderim yatýrým tavsiyesi deðildir.
Yer Ýmleri