Kâr iyi, þimdi saðlam bir temettü bekliyoruz.
Hisse performansýna yansýr mý
Bir ivmelenme olur mu
Sanmam, çünkü bu embesil hissenin genetiginde yükselmek yok sanýrým ama yine de ümit iþte, fakirin ekmeði
Olursa sürpriz olur...
Yrd.
Kâr iyi, þimdi saðlam bir temettü bekliyoruz.
Hisse performansýna yansýr mý
Bir ivmelenme olur mu
Sanmam, çünkü bu embesil hissenin genetiginde yükselmek yok sanýrým ama yine de ümit iþte, fakirin ekmeði
Olursa sürpriz olur...
Yrd.
Azami tasarruf milli þiarýmýz olmalýdýr.
M.Kamâl ATATÜRK
donumuda sattim hadi bakalim.
Doðan Holding'in Vergi Dairesine Sunulan 2021 Yýlý 12 Aylýk Net Karý 2.681.021.013 TL..
***Açýklanan kar/zarar rakamý Geçici Vergi Beyannamesi'deki tabloda yer
almaktadýr. Tablo SPK mevzuatýna uygun hazýrlanmamýþtýr. SPK mevzuatýna
uygun rakamlar ayrýca açýklanmaktadýr.***
Sermayesi kadar kar etmiþ
Bu bilanço SPK mevzuatýna göre deðil VUKa göre hazýrlandýðý içim kapsamlý kar analizi yapmak doðru olmaz. Ama iki sonuç çýkarýlabilir. 1) VUK 2021 net dönem karý 2,681. 2020 VUK dönem karý , 927.541.949,77-Türk Lirasýydý ve brüt 180.000.000 (%6,87826'sý) net 153.000.000 (%5,84652'si) temettü daðýtmýþtý. Ben bu yýl brüt 10 kuruþ civarý (toplam 260 milyon) kar daðýtabilir diye tahmin ediyorum. Bu bence iyi haberdir.
2) Ýkincisi 456 milyon TL vergi ödenmektedir. Bu da bana göre kötü haberdir. Çünkü büyük olasýlýkla kur farký hesabýndan kaynaklýdýr. Bu kadar faaliyet karý yoktur. Kur farký nedeniyle durduk yere vergi ödenmektedir. Artýk ciddi bir satýn alma zamaný gelmiþtir. Yoksa eldeki para, sermaye artýþlarý ve vergi ödemeleriyle eriyip gitmektedir.
Þirket ky eziyet etmeyi kendine misyon edinmiþ görünüyor...
Yani bu kadar vergi çýkaracaðýna bunun düzgün yatýrýmlar ile önüne geçilebilir zaten enflasyonist ortamda ky katlettin birde yüksek vergi ile son çiviyi çaktýn....
Son ksp haberi ise evlere þenlik doruk finansý bedavadan hepsi finansa aktar bil bakalým kimin bu opps ailenin... Deðerleme raporunuzu sevsinler...
Doymuyorlar.... Doymuyorsunuz...
Sent from my Redmi Note 8 using Tapatalk
Sýrtlanlar diyarýnda yem olma dikkat et.
...............
Bildiklerini anlat, ama akýl vermeye kalkma,Anlatýlanlarý iyi dinle,ama hepsini doðru sanma,Yazdýklarým yatýrým tavsiyesi deðildir unutma...
Yer Ýmleri