Originally Posted by
kitapci34
Piyasa şimdiye değil geleceğe odaklandı , netaş için artık büyük dalgalanmalar olmadan toplayacaklar gibi, dediğim gibi acele etmeleri için bir sebep yok. ZTE açıklamasını kap'a değil basına yaptı. kap'a bildirim yaparsa hisse agresifleşir.
yatırımcı ilişkileri ile bu hafta başında yaptığım görüşmede o haberi doğrulamışlardı..ama nedense kapa açıklama yollamadılar...zte ürünlerinin artık yerli satılması önemlidir...pazar büyük..sadece türcell yılık 5 milyar tl harcıyor o işlere piyasanın da %44 ü türcellin elinde..demek ki tüm sektör aşağı yukarı yılda 10 milyar tl harcıyor..bu harcamaların bir kısmı lisans giderleri iken diğer kısımları ise baz istasyonları ,mikrofiber kablolar ...v.b giderlerden oluşuyor...
daha önce sektörden olan bazistasyonu nickli arkadaşımız sektörde şu anda en çok tercih edilen ürünlerin ericson ürünleri olduğunu söylediğini hatırlıyorum ( yanlışım varsa kendisi en doğrusunu söylerse memnun olacam )
zte ürünlerinin sanırım netaş piyasa ile yerli ürün olarak buluşturacak (en azından yatırımcı ilişkilerinden ben bunu anlamıştım ) artık netaş bu satış işini ne kadar becerebilecek ve ordan ne kadar bir gelir gelecek bilemiyorum..
bu konuda dördüncü çeyrekler bir fikir verecektir...dördüncü çeyrek bilançosuna kadar zaman zaman o satışlar ile ilgili kapta satış haberleri de düşebilir hiç belli olmaz..
ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et
Yer İmleri