.![]()
.![]()
“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardýr. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<
Sümerpark 157.622.866 TL
Kýbrýs 14.235.000 TL
VakýfHan 2.247.892 TL
Toplam yaklaþýk 160 milyon ---------------
Bu kadar YANLIÞ (zannýmca) DEÐERLEME sonucunda bile hisse baþý fiyatý 1,8 TL den fazla. Bu hisse oralarý gördüðünde yeni (gerçek) DEÐERLEME kimbilir kaç lira olacak, yakýnda göreceðiz Ýnþallah...
Borsa, ne bir Para Çekme Makinasý ne de Kolay Para Kazanma Oyunu deðildir. Aksine, tek silahý Bilgi ve Tecrübe olan Dünyanýn en zorlu arenasýdýr... Yukarýda yazdýðým kanaatlerim, asla yatýrým tavsiyesi olarak algýlanmamalýdýr. Baþkasýnýn kanaatleri ile yatýrým yapacak kadar bilgisizseniz, borsada kaybetmeniz kaçýnýlmazdýr. Profesyonellerden destek almanýzý tavsiye ederim...
tahtada in cin top oynuyor...kendi çalýp kendi oynuyor...tahtayý 1 in üzerine atmadan toplaman mümkün deðil....hala anlamadýysan yakýnda patronun seni deðiþtirir..
1 -1,5 milyonlot alýþ ile- çoðu zaten kendi lotlarý- tahta 1 in üzerinde iþlem görecek...ýsrarla DÝLENCÝLÝK yapýyor...
koskoca Kutmanýn tahtasýný DÝLENCÝ Tahtasýna çevirmiþ...
YTD...
PEGYO nun 2017 hisse deðeri en az 2-2,5 tl dir...aþaðýdaki linkten resmi bilgilere ulaþabilirsiniz....
http://www.gtcnextlab.com/peraGYO/Pe...31-12-2016.pdf
J - Þirket Portföyü
31.12.2016 itibariyle þirket portföyünün detaylarý aþaðýdaki gibidir.
Sümerpark Evleri ve Sky City Ofis Projesi
Sümerpark; Denizli merkezde bulunan bir projedir. Konut, Ofis ve Alýþveriþ Merkezinden
oluþmaktadýr. Projede AVM projesi tamamlanmýþ olup, söz konusu bileþen, "Sümerpark AVM"
baþlýðý altýnda açýklanmaktadýr.
Þirketimizin maliki olduðu Denizli Sümerpark Karma Projesinin ikinci fazýný oluþturan
Sümerpark Evleri konut projesinin 154 konuttan oluþan ilk iki blok inþaatýnýn tamamlanmasýnýn
ardýndan bu defa 77 konuttan oluþan 3.bloðun inþaatýna baþlanmýþtýr. Mayýs 2015 itibariyle inþaat
tamamlanmýþtýr ve daireler sahiplerine teslim edilmektedir.
Denizli Sümerpark Karma Projesinin diðer bir bileþeni olan SkyCity Ofis projesinin ilk bölümü,
13.307 metrekare satýlabilir alan ve 140 ofisten oluþmaktadýr. Ocak 2015`de inþaat yapý ruhsatý
alýnmýþtýr. Projenin kaba inþaat iþleri tamamlanmýþtýr. Ýnce inþaat iþleri için sözleþme Dab
Mühendislik firmasý ile 11.10.2016 tarihinde imzalanmýþtýr. Projenin 2017`in ikinci çeyreðinde
tamamlanmasý planlanmaktadýr.
Pera Gayrimenkul Yatýrým Ortaklýðý A.Þ.
01.01.2016-31.12.2016 dönemi Faaliyet Raporu
8
J - Þirket Portföyü
Sümerpark AVM
Sümerpark Projesi kapsamýnda bulunan alýþveriþ merkezi arsasý Denizli ili, Merkez ilçesi, Sümer
mahellesi, M22a.22b.2d pafta, 6226 ada, 47,709 m2 yüzölçümlü 1 no.lu parsel olarak tapu
bilgilerinde yer almaktadýr.
Sümerpark AVM’nin 10 Mart 2011 tarihinde halka açýlýþý yapýlmýþtýr. AVM, 1.650 araçlýk
otopark alaný, 1 büyük hipermarket, 1 büyük yapý market, maðaza, anchor maðazalar, food – court
ve çocuk oyun alanlarý ile birlikte toplam 35.500 m2 kiralanabilir alana sahiptir.
Bilgi Gayrimenkul Deðerleme A.Þ. tarafýndan hazýrlanan 30.12.2016 tarihli raporda Sümerpark
Projesinde bulunan Alýþveriþ Merkezine ait proje deðeri 159.978.000 TL olarak tespit edilmiþtir.
Ayný raporda arsa ekspertiz deðeri 35.736.000 TL olarak tespit edilmiþtir
YTD
spek þimdi ky yý tartýyor.
10 kademede 3 milyon satýcý var bunun en az 1 milyonu kendinin silsin alsýn ky'in 2 milyonunu sonra 2 mi olacak 4 mi bakasýn yoluna iþ bu kadar basit ama ince hesap alttan alacaðým diye kývranýp duruyor bu gün böyle
spek diyor ki ''siz biraz verin sonra götüreyim'' diyor.
spek ky larýn dikkatini çekmek istemiyor. ytd.
Pilotcuðum mal gelmediðine hala inanamýyorsun biliyorum ama muhtemelen senden daha az tecrubeli olmayan ben de söylemek istiyorum ki, inan lütfen... Bir arkadaþým 5-6 yýl önce yaklaþýk 2 milyon lot almýþ, diyor ki bana maliyeti 2 lira civarý. Þimdi bu adam sana mal verir mi, biraz mantýklý düþünsene. Hele ki inþaat fiyatlarý bu kadar artmýþken...
Borsa, ne bir Para Çekme Makinasý ne de Kolay Para Kazanma Oyunu deðildir. Aksine, tek silahý Bilgi ve Tecrübe olan Dünyanýn en zorlu arenasýdýr... Yukarýda yazdýðým kanaatlerim, asla yatýrým tavsiyesi olarak algýlanmamalýdýr. Baþkasýnýn kanaatleri ile yatýrým yapacak kadar bilgisizseniz, borsada kaybetmeniz kaçýnýlmazdýr. Profesyonellerden destek almanýzý tavsiye ederim...
Yer Ýmleri