Bugün net gördüm biri var hissede tam gidecekken kafasýna çakýyor yoksa 0.8 olmuþtu bu endeks le kesin bilen varsa yazsýn kim bu patron mu yoksa si pek mi
Bugün net gördüm biri var hissede tam gidecekken kafasýna çakýyor yoksa 0.8 olmuþtu bu endeks le kesin bilen varsa yazsýn kim bu patron mu yoksa si pek mi
Adam aþaðý habire çakýyor 0.7 92bin ekdekse gore çok kotu
daha önceden bir yazý yazmýþtým, son 10 yýldaki borsanýn en kötü kaðýdý, bu da bize denk geldi.. uzun vadeli yatýrým düþüncesini katleden hisse, patron hisselerine sittin sene neden bulaþýlmamasý gerektiðini en iyi örneði, ...
þirket ileride belki çok deðerli olabilir ama, kazandýðý paranýn bereketi olmayacaktýr kesinlikle...
düþünün bu kadar 3-4 yýl içinde deðerli olabilecek, bedavadan daha ucuz olan bir hisseyi yabancýlar, spekülatörler, akýllý insanlar neden almaz. en akýllý bizmiyiz...
Hissedeki yabancý oranýna bakarsan adamlarýn 3-4 yýl sonrasýna yatýrým yaptýðýný görürsün, patron hissesinin halka açýklýk oraný da 20 olmaz ayrýca. Daha ne istiosun üstelik þimdiden fiyatlasaydý da kagýt þu an 2 tl olsaydý yatýrýmcý olarak duracak mýydýn satýp gidecektin ben yýlbasýna kadar burda durmasýný istiyorum artýk biraz daha alabilmek için. Bir de þunu belirteyim s400 den ötürü diyelim ki bu yýlki karda kambiyo zararýna gitti, yýllýk kira geliri yaklaþýk 250 milyon civarý olacaðý için uzun vadeli yatýrýmlarý da min 2600 2700 olur yýl sonu degerlemesinde ki bu da þu anki fiyata göre 0.1 pd/dd oranýna denk gelir yani kýsacasý dünya yansa bu kaðýt 12 aylýk bilançoyla 1 liranýn üzerine tekrar atacak nokta.
YTD
þu an hisseye gireceklere tek bir sözüm yok, ben hisse halka açýldýðýndan beri takip ediyorum.. 10 yýldýr elimde bu hisseden var..
þu an hisse 0,12 usd. , hisseye þirkete yatýrým yapan herkes usd bazda zararda þu anda.. tamam uçsun kaçsýn istemiyoruz ama, hisseye güvenip para yatýran birisi eðer ihtiyacý varsa satmak zorunda kalýrsa hiç birþey elde edemeden, zararýna satacak, kaçýrdýðý fýrsatlar çabasý, yazýk deðilmi güvenip yatýrým yapanlara, daha ne kadar bekleyelim doðan çocuklar ilkokulu bitiriyor, sürekli süründürüyor, kurun sabit olduðu dönemlerini de biliriz.. zararýna olan þirketlerin 2-3 yýl önceki hareketlerini inceleyin, flap, cemts, vs., akýllý kiþi, beklentisi olan kiþi bu çöp hisselere mi yatýrým yapar buna mý. tabiki buna, benim itrazým þuna, hissenin borcu büyümesi hepsi ortada ama borsanýn iyi olduðu dönemlerde yükseliþ gerçekleþtirip, çýkmak zorunda olanlara fýrsat verebilirdi. birileri buna izin vermiyor, bir nevi ortak olmuþsunuz, ama sizi sürekli eziyor. bilmem anlatabildimmi...
hisseye yeni girecekler için bulunmaz fýrsat þu an.. ama yine de birþeyden emin olmayýn derim.
Yer Ýmleri